В неделя, 29.04.2007 на гара Волуяк бе задържан влак 10208, заради нередовни пътници. Как започна всичко?
Влак 10208 заминава от гара София точно по разписание с 10 031/032 и 10 041/042. След сп. Връбница началник-влакът (който беше в ролята на кондуктор в едната мотриса, където бях аз), хвана трима момчета на възраст около 17-18 години да пътуват без билети. Тъй като нямаха и стотинка в себе си, нямаше как да си ги платят. Докато кондукторът се разправи с тях и за малко забрави да даде сигнал за потегляне, влакът замина от сп. Обеля с 1 минута закъснение, като със същото закъснение пристига на гара Волуяк.
Тъй като нередовните пътници отказват да напуснат влака, началник-влака вика полиция и не дойде, влакът няма да тръгне. След 15 минути полицията влиза във влака и моли за личните карти на трите момчета, след което ги "изхвърля" и започва да се разправя с тях на гарата.
В края на краищата влакът замина от гара Волуяк с 22 минути закъснение, но този път не по вина на деж. ръководители или нещо друго, а по несъобразителността на нередовните пътници.
Обратна връзка:
без билети

Мнение от shotik »

Според всички правила ,а и не само те, всеки е длъжен да си плаща за това което купува или ползва,като се пазарува си плащаш,като идеш на кино или др. пак ,тъй че и тези които искат да ползват влака за превозно средство трябва да си платят.Това се отнася и за градския транспорт,където също е още хаос.До колкото знам в Пловдив преди години се възвърнаха за работа с кондуктори и започна събирането на таксата,преди 2 год. в Ямбол също имаше кондуктор в рейса за гарата.

Мнение от Labros »

Кондуктори има в Пловдив във автобусите на всички частни превозвачи,докато във все още държавната "Градски транспорт" са много малко и в по-голамата част от автобусите шофьора продава билети.Интересен е и факта,че в останалите две (!!!) тролейбусни линии,кондуктори няма от ок.3 години.
Тия малки пишлигари толкова им е възпитанието.Как може да знаеш,че нямаш пари за билет и да се качваш.22 минути закъснение заради лапешка история.Другите пътници въобще не са виновни,а пък в случая са и потърпевши.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Преди година по аналогичен начин влак 10125 закъсня 35мин на гара Елин Пелин.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Аз ако бях на мястото на кондуктора щях да им забия по един и да ги изхвърля с ритници от влака. Още повече,че не може некви си пикльовци да се качват в модерните влакове и да са без билети.Като ша са вози ша си плаща!!
Обратна връзка:

Мнение от Nikola VS »

E те па и полицаите са се забавили. Ако е имало полицай във самата мотриса, както е почти винаги, за няма две мин. е щял да ги свали от влака и същия нямаше да закъснее.... :roll:

Мнение от rexkos »

В случая нямаше полицаи. Неслучайно ги извикаха.
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация