Преди секунди завърши предаването "Сблъсък" по bTV и темата на сблъсъка бе "Дискриминация ли е изграждането на съоръжение(защитна стена) между квартал Факултето и жп-линията(пета главна ЖП линия)???"
Потресе ме арогантното поведение на ромът студент и човек от "защита на правата на човека", които оспорваха решението на Столична община и НКЖИ да не се изгражда защитното съоръжение както те се изгразиха "стена, която ще ги дискриминира" и примерно един ром няма да може да отиде при друг ром от другата страна .... и такива "стени" се били изграждали по времето на "хайл Хитлер" през 1933година.... общо взето субекта от малцинството не изрази някакви разумни технически доводи а говореше пълни глупости каквито би наговорил типичния представител от това население. "Правозащитникът" в отговор на това защо се изхвърлят боклуци и всякакви нечистоии на жп-линията, каза "защо не им изградите канализация и не им сложите кофи за боклук" а сте тръгнали да ги разделяте със стена- според мен напълно глупаво и лишено от всякакъв смисъл понеже бараките, копторите и всички подобия на къщи в граница с територията на НКЖИ а именно жп-линията са АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННИ и не е нужно да съм архитект или друг компетентен орган за да го докажа.
Лицето от НКЖИ се опита да обясни, че става дума за СЪОРЪЖЕНИЕ а не някаква стена, която да "дискриминира" а единствено да върне участъковата скорост от 25км/ч на 70км/ч и да осигури нужната безопасност, също така обясни, че проблема е чисто технически и трябва да се реши технически, но понеже има и човешки фактор намесен, в проекта ще се съобразят с него.
Имаше и човек от "Националната гвардия", който се опитваше да докаже някои факти като например замерванията по подвижния състав, че желае всеки пътуващ да бъде спокоен за своето здраве като премине оттам. Също така изтъкна, че където в България има ромски квартал граничещ с жп-линия този проблем съществува...е какво повече?
Също така се чу и тезата, че ромите вдигат шум за да им изградят канализация.
Излезе и човек от екипа на предаването и запита така: "Защо всеки път, когато държавата вземе някакво решение свързано с ромите, същите веднага се вдигат на нож и са против това решение, т.е. против държавата, ромите над държавата ли са....?"
Железницата ще страда още дълго от подобни квартали и докато не се вземат адекватни мерки несигурността ще я има.
Потресе ме арогантното поведение на ромът студент и човек от "защита на правата на човека", които оспорваха решението на Столична община и НКЖИ да не се изгражда защитното съоръжение както те се изгразиха "стена, която ще ги дискриминира" и примерно един ром няма да може да отиде при друг ром от другата страна .... и такива "стени" се били изграждали по времето на "хайл Хитлер" през 1933година.... общо взето субекта от малцинството не изрази някакви разумни технически доводи а говореше пълни глупости каквито би наговорил типичния представител от това население. "Правозащитникът" в отговор на това защо се изхвърлят боклуци и всякакви нечистоии на жп-линията, каза "защо не им изградите канализация и не им сложите кофи за боклук" а сте тръгнали да ги разделяте със стена- според мен напълно глупаво и лишено от всякакъв смисъл понеже бараките, копторите и всички подобия на къщи в граница с територията на НКЖИ а именно жп-линията са АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННИ и не е нужно да съм архитект или друг компетентен орган за да го докажа.
Лицето от НКЖИ се опита да обясни, че става дума за СЪОРЪЖЕНИЕ а не някаква стена, която да "дискриминира" а единствено да върне участъковата скорост от 25км/ч на 70км/ч и да осигури нужната безопасност, също така обясни, че проблема е чисто технически и трябва да се реши технически, но понеже има и човешки фактор намесен, в проекта ще се съобразят с него.
Имаше и човек от "Националната гвардия", който се опитваше да докаже някои факти като например замерванията по подвижния състав, че желае всеки пътуващ да бъде спокоен за своето здраве като премине оттам. Също така изтъкна, че където в България има ромски квартал граничещ с жп-линия този проблем съществува...е какво повече?
Също така се чу и тезата, че ромите вдигат шум за да им изградят канализация.
Излезе и човек от екипа на предаването и запита така: "Защо всеки път, когато държавата вземе някакво решение свързано с ромите, същите веднага се вдигат на нож и са против това решение, т.е. против държавата, ромите над държавата ли са....?"
Железницата ще страда още дълго от подобни квартали и докато не се вземат адекватни мерки несигурността ще я има.
Последно промяна от 42 072.9 на Нед Дек 02, 2007 7:07 pm, променено общо 1 път.

Глобален модератор
За най-голямо съжаление!, това е действителноста. Ще падне чакане докато се създаде "Гражданско Общество"-действащо и не търпящо безаконие...

В спора се ражда истината!. - А тя боли!!!. http://fedya.snimka.bg/daily/lokomotivi ... 9.18147603

Най-добре е да се разшиткат незаконните гета и всичко ще си бъде наред!Обаче това ще е "дискриминация", нищо, че са незаконно там!rexkos написа:Срамота! По-добре да възстановят Волуяк-Разменна-Батановци до проектните й скорости и МБВ да минават оттам. Иначе така както е сега, е нещо повече от абсурд. Представете си как гърците идват в София и първото им впечатления за столицата ни е цялата тая цигания.
Иначе проектната на Зф-Гб е 95 km/h.

Както каза човека от НКЖИ Линията и известно пространство около нея са собственост на железниците и могат да строят там каквото си искат, и ромите нямат какво да се оплакват!То по тази логика, на НКЖИ може да не им харесват някои бараки около линията и да искат да се махнат, ама това няма да стане, нали

Снимал съм го с фотоапарата и го имам който иска да ми пише по skype да му го пратя.
Аз също се възмущавам, че питат ромите дали да я строят или не... направо да действат... линията като я гледам е по-зле и от Кюстендил-Гюешево. Нямали кофи за боклук и не замеряли влаковете с камъни. Айде де-не на мене тия... защитника на рома пък вика, че като се изхвърляли боклуци на линията се подкопавала... И Иван Гогев-човека от НКЖИ каза, че тва е съоръжение, не се знае дали ще е стена или тунел-олекотена конструкция, а рома продължава да вика, че това било стена... срамота... уж сме в ЕС, а пък не можем да се справим с ромите.
Наистина докато не се вземат мерки опасността ще я има.

Последно промяна от Nikss на Пон Апр 25, 2011 4:36 pm, променено общо 1 път.

Глобален модератор
Историята се върти и ние сме като едни жалки свидетели, по-рано съдбините ни се решаваха от Москва сега пък от Брюксел... 

В спора се ражда истината!. - А тя боли!!!. http://fedya.snimka.bg/daily/lokomotivi ... 9.18147603
Абсурдите не са от скоро,през 2002 г когато сгазха цигане в Малашевци циганите твърдяха ,че електровоза е карал поне с 80 км/ч,но всички работещи машинисти и пом.машинисти навярно си спомнят ,че скороста по книжка разписание беше 60 км/ч,но от прелеза при Мелничния комбинат до Биримирци имаше намаление 40 км/ч.Не съм чул скоростта да е била превишена,но линията от тогава беше затворена ,защото началниците от БЖК не можаха да се преборят с циганската общност там.Сега всичко е разграбено ,даже има построени гаражи на IVKONI.На Факултета някои от къщите над линията са построени за 24 часа през 1973-1975 г.Твърдя го защото като ходехме с бързите влакове за Кулата ,на единия ден на отиване 10-15 човека почваха да зидат и на другия ден по обед вече покриваха изграденото с покрив ,а циганки с вар объркана с конски фъшкии мажеха стените и така изглеждаха като по отдавна построени.Не знам защо началниците от БЖК или БДЖ не поискат нотариалните актове и разрешенията за строеж на тези "къщи"-това са някакви коптори.Докато Железницата като цяло не се заинтересува за собствеността си нищо няма да стане.Замерян съм с камъни ,счупиха предното стъкло пред мен в кв.Хр.Ботев,идва телевизионен екип ,а началниците на депо София не искаха да застанат пред камерата и да вземат мерки.Пак в този квартал ме изненадаха с две стени от бетонни блокчета по на 5-8 м една от друга,но плуга ги изхвърли и не спрях ,а на вх.стрелки полицаи с бинокли гледаха какво става ,но никакви по сериозни мерки,само една патрулираща кола.
Надявам се да няма пострадали колеги завбъдеще,но едва ли скоро ще се оправи тази демагогия и терор от страна на циганите.
Надявам се да няма пострадали колеги завбъдеще,но едва ли скоро ще се оправи тази демагогия и терор от страна на циганите.

Добре интересното е, че за правителството сякаш циганите са населението на държавата, макарче ако не се спре тяхната експанзия може и да станат. Постоянно по новините тях дават , на тях им пускат помощи. Не можаха ли да разберат, че те не са хора.КАК един нормален човек ще му дадеш чисто нов апартамент и той за нула време ще го опустоши.Най-лошото е че от европа ги защитават, защотото явно не са виждали какво е дереджето.Циганите са като расизма, не трябва да ги има!
Информация
Модератори