В детските си години / преди около 25 става въпрос/ имам спомени за едни двуетажни вагони, които съм виждал към вилата ми / между Копаница и Радомир иде реч/ та въпроса ми е. Каква съдба ги е сполетяла? Някой друг помни ли ги?

Администратор

Имаше едни потрошени двуетажни вагони бяха гарирани в София под моста Чавдар на един колвоз който отива по посоко сточна гара това си спомням можеби 95-та година вагоните бяха двуетажни доста потрошени същност цялата композиция представлявяше нещо като електричка може и да е била мотриса на два етажа, незнам точно бях малък и се качвахме по вагоните.
Това сме го коментирали вече - цялото се нарича "вагонен състав" и не може да се разделя на самостоятелни единици - движи се в комплект 4 вагона.Както не може 32-00-ка да се движи само с едната секция , така и тези не можеха да се разделят.В Румъния обаче видях , както двуетажни състави , така и единични вагони - нещо , за което у нас не са се сетили.

Ако погледнеш хубаво снимката ще видиш, че може. 4 двуетажни вагони и един 47-ма серия.
В Чехия има и единични вагони. Никъде не е казано, че по цял свят, където ги има са неделими като нашите.
А интересно сега се досетих за нещо- каква серия са се водили у нас?
В Чехия има и единични вагони. Никъде не е казано, че по цял свят, където ги има са неделими като нашите.
А интересно сега се досетих за нещо- каква серия са се водили у нас?
Последно промяна от Labros на Вто Окт 20, 2009 11:43 am, променено общо 1 път.

Аз си спомням от дългите години пътуване м/у Свищов и София, че такива стояха на гара Роман . Бяха около 4 и се намираха на изтеглителен коловоз в гърловината- страна София. Това са единствените ми спомени за двуетажни състави в България. А в Полша съм ходил 2 пъти, 86-та и 88- ма . Там много от влаковете тогава бяха с двуетажни вагони. Като всички деца ни беше интересно и се местихме ту на първия, ту на втория етаж.
Информация
Модератори