По непотвърдена информация са пристигнали известен брой немски вагони втора употреба, само че този път били по-хубави, а не остатъци от бившата ГДР или AyBy. Не знам колко е вярно...Може би фоторепортерите, когато имат свободно време, да се поразходят до депо Надежда - ако нещо е дошло, сигурно е там. Или до "оградата" покрай депо София....

Администратор
Отивам, отивам, да видиме какво е дошлоpavel написа:По непотвърдена информация са пристигнали известен брой немски вагони втора употреба, само че този път били по-хубави, а не остатъци от бившата ГДР или AyBy. Не знам колко е вярно...Може би фоторепортерите, когато имат свободно време, да се поразходят до депо Надежда - ако нещо е дошло, сигурно е там. Или до "оградата" покрай депо София....

64.19

Работата е ясна, днес видях вагоните "на живо". Те са от ползваните за влаковете Inter-Regio - подобни на нашите бързи влакове, междинна категория - нещо по средата между IC/ICE и регионалните експреси и ПВ. Спираха на повече гари в сравнение с IC-тата. Сега в Германия INTER-REGIO влаковете са отпаднали изцяло. Но интересното за вагоните е, че са климатизирани, освен това са "мешана скара" - в двата си края имат по три купета, а по средата общ салон, но едностранен - като първата класа в AyBy. Доколкото съм гледал снимки, салонът изглежда добре, някои от вагоните имат и отделение, в което децата могат да си играят...
Вагоните наистина отлични (поне за БДЖ). Имат 5 купета и две малки салончета - така няма да има недоволни. Предоствявам няколко снимки на интериора на новите ни вагони.
Купе
Салон
Коридор
По този начин ще изглеждат новите вагони на БДЖ.
Купе
Салон
Коридор
По този начин ще изглеждат новите вагони на БДЖ.

Така като ги гледам отвътре са нещо между нашите 63 серия и EX-DB вагоните серия 43. Седалките приличат на тия от EX-DB вагоните. И като има и климатик и се получава нещо средно между вагоните от 43 и 63 серия. Иначе са запазени.
Последно промяна от Nikss на Пон Апр 25, 2011 1:29 pm, променено общо 1 път.
Е да,аз и преди съм казвал,сега да потвърдя,че смятам интериора на exDB серия 43 за безумен.Разположението на седалките и това,че тези вагони с врати по средите са нито салонен,нито купеен тип,изобщо не ми харесва и с влакове като Дианата,1620/-21,-22,-23 и 1650/1651 пътувам само при крайна нужда.
Дано тези вагони са поредният лъч надежда.Ако някой пътува с тях,нека в последствие да разказва.
Дано тези вагони са поредният лъч надежда.Ако някой пътува с тях,нека в последствие да разказва.

Вагоните са общо 40. Като сложат примерно 5 на 8603 и 5 на 8604 ще останат 30. Надявам се и по 2 линия да пуснат поне някой влак с тия вагони, та и аз да ги пробвам.
Последно промяна от Nikss на Пон Апр 25, 2011 1:29 pm, променено общо 1 път.

2601/2602 данеби да се обслужва от вагонно депо Г.ОРЯХОВИЦА?
Последно промяна от Nikss на Пон Апр 25, 2011 1:28 pm, променено общо 1 път.
Информация
Модератори