Обратна връзка:
По непотвърдена информация са пристигнали известен брой немски вагони втора употреба, само че този път били по-хубави, а не остатъци от бившата ГДР или AyBy. Не знам колко е вярно...Може би фоторепортерите, когато имат свободно време, да се поразходят до депо Надежда - ако нещо е дошло, сигурно е там. Или до "оградата" покрай депо София....
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

pavel написа:По непотвърдена информация са пристигнали известен брой немски вагони втора употреба, само че този път били по-хубави, а не остатъци от бившата ГДР или AyBy. Не знам колко е вярно...Може би фоторепортерите, когато имат свободно време, да се поразходят до депо Надежда - ако нещо е дошло, сигурно е там. Или до "оградата" покрай депо София....
Отивам, отивам, да видиме какво е дошло :)
64.19
Обратна връзка:

Мнение от pavel »

Работата е ясна, днес видях вагоните "на живо". Те са от ползваните за влаковете Inter-Regio - подобни на нашите бързи влакове, междинна категория - нещо по средата между IC/ICE и регионалните експреси и ПВ. Спираха на повече гари в сравнение с IC-тата. Сега в Германия INTER-REGIO влаковете са отпаднали изцяло. Но интересното за вагоните е, че са климатизирани, освен това са "мешана скара" - в двата си края имат по три купета, а по средата общ салон, но едностранен - като първата класа в AyBy. Доколкото съм гледал снимки, салонът изглежда добре, някои от вагоните имат и отделение, в което децата могат да си играят...

Мнение от rexkos »

Вагоните наистина отлични (поне за БДЖ). Имат 5 купета и две малки салончета - така няма да има недоволни. Предоствявам няколко снимки на интериора на новите ни вагони.

Купе
Салон
Коридор

По този начин ще изглеждат новите вагони на БДЖ.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Така като ги гледам отвътре са нещо между нашите 63 серия и EX-DB вагоните серия 43. Седалките приличат на тия от EX-DB вагоните. И като има и климатик и се получава нещо средно между вагоните от 43 и 63 серия. Иначе са запазени.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Салона като гледам е отвратителен,бих предпочел разположението в серия 63,този направо е некадърно измислен.Купетата засега горе долу ми допадат,но май били само първокласни.Все пак ще трябва да се повозя на тези вагони,за да добия по - преки впечатления от страна на конфорт,обстановка и возене.

Мнение от rexkos »

При всички положения това са най-добрите вагони в наличния парк на БДЖ. За разлика от 43-та, тези са за влакове на значително по-дълги разстояния.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Е да,аз и преди съм казвал,сега да потвърдя,че смятам интериора на exDB серия 43 за безумен.Разположението на седалките и това,че тези вагони с врати по средите са нито салонен,нито купеен тип,изобщо не ми харесва и с влакове като Дианата,1620/-21,-22,-23 и 1650/1651 пътувам само при крайна нужда.
Дано тези вагони са поредният лъч надежда.Ако някой пътува с тях,нека в последствие да разказва.

Мнение от rexkos »

До края на този месец Дианата вече ще се движи с новите вагони. Най-после на някого му дойде акъла, че сегашните вагони нямат място на този влак.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Да махнат и инвалидния серия 63.Той също няма място в състава.

Мнение от rexkos »

VESO написа:Да махнат и инвалидния серия 63.Той също няма място в състава.
Vmax>100 km/h :hello1:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Вагоните са общо 40. Като сложат примерно 5 на 8603 и 5 на 8604 ще останат 30. Надявам се и по 2 линия да пуснат поне някой влак с тия вагони, та и аз да ги пробвам.

Мнение от rexkos »

Съмнявам се, че няма да ги пуснат и по 2-ра линия. Както е тръгнало вагоните ще се движат на всички УБВ, обслужвани от вагонно депо Надежда.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

2601/2602 данеби да се обслужва от вагонно депо Г.ОРЯХОВИЦА?

Мнение от rexkos »

2601/2602 e със софийски вагони 63-та серия. Време е и на него да сложат новите вагони, само да излязат от ремонт.
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация