Мнение от rexkos »

Една истинска случка от днес между жена и касиерка на Централна гара, някъде към 16:45 часа:

Жената: Извините, кога заминава пътническият влак за Пловдив. (моя бел. ПВ 10115)
Касиерката: Ще замине с 10 минути закъснение.
Жената: Ааа ясно, а аз се чудех какво е това "ЗАК." на таблото". :lol: Но защо ще заминава със закъснение от начална гара?
Но защо ще заминава със закъснение от начална гара?
- Отговор на въпроса: Недостиг на ЕМВ :!: :wink:
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

rexkos написа:Жената: Ааа ясно, а аз се чудех какво е това "ЗАК." на таблото". :lol:
Ооооо, видяла е таблото?! :shock: Голям напредък, много хора не знаят, че изобщо има табла (нищо че са из цялата гара) и се лутат дезориентирани по пероните с надеждата да попаднат на вярния влак. Ако пък случайно са видели какво пише на таблото, не възприемат упътващите табели в подлеза и отново се лутат в търсене на Х-ти коловоз.

Не се чудете, почти всеки ден срещам такива хора из гарата. Познават се от далече - излизат от подлеза оглеждат се и ако попаднат на влак, започват да питат за къде е. Ако ги питаш на кой коловоз им е влака не знаят, а като заговориш за табла и съвсем започват да се пулят.

Мнение от rexkos »

bdz46 написа:Ако ги питаш на кой коловоз им е влака не знаят, а като заговориш за табла и съвсем започват да се пулят.
Това ме подсети за още една случка, развиваща се пред влак 10212. На влака още не му беше даден изход и аз си стоя на перона и чакам, докато тръгнем. Извъднъж някакъв дядка идва до мен и ме пита: "Това ли е влакът за Перник?" Аз го питам: "Влакът, който е през Волуяк ли?" и той ви вика "Да". Аз му отвърнах следното: "Ааа той е на 6-ти челен коловоз, а вие сте на 8-ми челен". Толкова ли не гледат тия хорица. А и на всичкото отгоре на табелата пишеше София-Драгоман. :lol:
Обратна връзка:
случка

Мнение от shotik »

1973 г още бях помошник машинист и с машиниста отиваме да сменяме бригада на лок.06-64,прикачен на пътнически влак.Тогава беше още старата гара София.Чува се пукане по високоговорителите и женски глас обявява ,че международния влак от Белград за Истанбул ще замине и т.н.Свършва съобщението и се чува друг женски глас"Айде сега го кажи на английски,френски и немски защото може да има и такива","Оооо.срам ме още ,нека потренирам още малко".....

Сетих се още нещо за това време :пак така отиваме да сменяме бригада и бях с машиниста Божко Илиев-4-5 години по-възрастен/от по старите в София може да го знаят кой беше/ ,ама на височина до рамото ми.Сменяме се и набързо слизаме да поогледаме машината и идва един дежурен при мен и казва"Майсторе хайда да правим" а аз го прекъсвам и отговарям "Това е майстора".Оня примигва,заеква и изтърсва"Като е толкова малък може ли да ти е майстора бе?"
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

През 1998 (декември) пътувам с 8614 от Варна до Бургас. Обзорския и дюлинския проходи бяха затворени заради сняг и цялата бургаска студентска колония от Варна се прибира с влаковете. На Карнобат имахме връзка с 8601, но 8605 беше закъснял и започна интересното! По уредбата в Карнобат по принцип не мислят като обявяват и обявиха че След 10 мин пристига ЕВ "Слънчев Бряг" за Бургас.... Обаче след 3-4 минути пристигна 8605 и 3 момичета (патки) се запътиха към него. Не помогнаха всякакви обяснения от познатите им че този влак не е за Бс.... Мадамите се усетиха че не ги бъзикат чак когато влака потегли и погледнаха че никои от Бс не се е качил! Къде ли са слязли и как са се прибрали до Бс не знам!
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

07 написа:През 1998 (декември) пътувам с 8614 от Варна до Бургас. Обзорския и дюлинския проходи бяха затворени заради сняг и цялата бургаска студентска колония от Варна се прибира с влаковете. На Карнобат имахме връзка с 8601, но 8605 беше закъснял и започна интересното! По уредбата в Карнобат по принцип не мислят като обявяват и обявиха че След 10 мин пристига ЕВ "Слънчев Бряг" за Бургас.... Обаче след 3-4 минути пристигна 8605 и 3 момичета (патки) се запътиха към него. Не помогнаха всякакви обяснения от познатите им че този влак не е за Бс.... Мадамите се усетиха че не ги бъзикат чак когато влака потегли и погледнаха че никои от Бс не се е качил! Къде ли са слязли и как са се прибрали до Бс не знам!
Тези патки не са ги тренирали предварително какво да правят на Карнобат, както във вица:
Един началник на РПУ във Варна отишъл при свой колега в друго РПУ. Както разговаряли в кабинета, по едно време домакинът се провикнал:
- Гара Карноба-а-а-а-а-т!
От един гардерод тутаски изскочили двама полицаи и тичешком влезли в съседния.
Гостът се зачудил но не му било удобно да пита.
След малко пак:
- Гара Карноба-а-а-а-а-т!
Двамата пак изтупуркали от единия гардероб в другия.
Не се сдържал гостът и попитал каква е тая щуротия.
- А, нищо, просто тези двамата утре ги пращам командировка в Бургас и на Карнобат трябва да сменят влака, та ги тренирам.

След време двамата началници пак се видяли и първият попитал другия дали подчинените му са се оправили с влаковете.
- От тези тикви не става и чеп за зеле. Като извикали "Карнобат" скочили от единия вагон и се качили в съседния, че после ги издирвахме чак в София! Ама аз съм виновен, че не ги карах да тичат от мойта стая в отсрещната през коридора...
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация