Обратна връзка:
Ето как един журналист, очевидно никакъв фен на железницата, описва своето пътуване до Виена:

Страница 1

Страница 2

Страница 3

Списание Туризъм 24 Март 2007г.

Вярно, в международните влакове нещата куцат, но хумора на К. И. не може да прикрие лошото му отношение към Железницата, което мен лично дразни.

Коментарите са Ваши :arrow:

Мнение от Labros »

Най ми е смешно,че на страница 1 клошара или пияница някаква,спи в метрото.А пък е представена снимката уж,че оня спи във влак.

Мнение от Mashinista »

Според мен,този който е писал статията е......не мога да го кажа,но е гадно!Този човек явно си няма и представа от железници както каза Никола погоре!

Мнение от Labros »

Само щуротии е написал - не било хубаво това,не било хубаво онова и нам още що си.Като не му отърва да пътува с влак да не се качва.Само плюе.Глей го ти хубостника наш.
То че си има недостатъци никой не го отрича.Ама да ги представи по обективен начин,а не така тенденциозно.Дори и под форма на шега някаква ако щеш.
Обратна връзка:

Мнение от Nikola VS »

Жалко е, че на журналистите им прави впечатление само лошото у железниците. То винаги изпъква повече, но журналиста трябва да е точно обективен и да показва и двете стани по приятен за всеки четец начин. А не под този подход написана статията е избирателна за читателите, на нас не се харесва, на някой друг ще му хареса. Журналиста не прави така, това го прави критика.

Мнение от rexkos »

Какви глупости има! Лелее! На 3-тата страница като описание за 1-вата снимка, където е Белият Кон, е написано че е от Централна гара София, а всъщност е от Враца. :twisted:

Мнение от Labros »

Снимките въобще не съответстват с писменния материал на този пасквил.Изтапанили на страница 1 началник-влака в машината - ясно си личи.Пак там на снимка 2 турили някакво архивно фото на ръководител-движение от поне 30 години.Ами под снимка 3 турили някакъв жалък монтаж.БДЖ нито има такива вагони,нито има подобен номер за обозначение на подвижния състав.И под заглавието не съответства:
:arrow: "Да пътуваш с добрите стари железници само по себе си е екстремно приключение.Особено ако те са български.И още повече ако минават през сръбска територия."
Питам аз - в целия този безподобен пасквил къде са българските вагони,в които тоя палячо е пътувал.Имам все пак завършено първо отделение и мога да чета.Навсякъде се споменава само за сръбски вагони.Какво общо имат БДЖ със сръбските вагони :?: И къде този господинчо пътува с БДЖ :?: Освен на наша територия и то само машината е наша.
Обратна връзка:

Мнение от pavel »

Статията съдържа основно смешки. Но това никак не оправдава отсъствието на нормални международни влакове за ЕС. В една друга тема бях писал какво ми бяха отговорили от БДЖ по този въпрос - че това не било работа на ЕС и съответните институции, а било въпрос на договорка между железопътните администрации. Значи може от Белград да има Евро-Сити влакове за цяла Европа, при положение че Сърбия не е член на ЕС (и няма скоро да стане), освен това на сърбите за да пътуват им трябват визи, а ние, въпреки ЕС, трябва да пътуваме на там с разни кокошарници и с "пародията" на влак 460. Защо журналята не са проучили това?
Координатор УС
Координатор УС

Мнение от Vladyar »

Интересно, от тази статия излиза, че директния вагон София - Виена са го махнали, което доколкото ми е известно не е така. Въобще статията е написана много отгоре, като излиза че целтта е да откаже хората от пътуване с железниците :x .

Мнение от Labros »

А и напълно възможно е въпросния журналист да е лапнал някой подкуп от някоя автофирма,че да пише такива пасквили.Ние не знаем обаче дали наистина тоя е пътувал до там или е писал от редакцията,представяйки си че пътува.Както се вижда от лъжливата статия една част от информацията не съвпада с действителността,че и снимките доедна не отговарят.Турени са ей така,да има.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Тоя меко казано пасквил ми прилича все едно е писан от заблуден студент, работещ в "Дейта - процесинг" :twisted:
64.19

Мнение от todor »

Тези белите вагони не ми приличат на Белия кон.Линиите им са сини,а на 1601 са червени

Мнение от Labros »

Вагоните са си от "Белия кон",само дето на въпросната снимка цветовете са доста тъмни и поради тази причина червеното излиза и мяза на синьо :wink:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Това са вагоните на Белия кон.Няма друг влак с такава окраска.Гарата е Враца,снимката е правена от първи коловоз-в горния ляв ъгъл се забелязва покрива на приемното сдание,а влакът както обикновено си е на 4-ти коловоз.Преди време перонът там бе разграфен с цифри и като Белия спираше,всеки вагон заставаше на обозначеното място,сега не знам как е.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

ОООООО тоя си няма напредстава даже от коя гара е снимано това пък камо ли на коя държава са вагоните... това на снимката са вагоните на белия кон просто снимката е монтаж.
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация