Вагони на JZ

Мнение от rexkos »

В състава на МБВ 292/293 винаги се движи такъв вагон. Това е кушет на JZ, обаче някои прозорци са по-особени. Някой да е пътувал в такъв вагон?
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Нищо по - особено. Купетата с сдвоените прозорци са по - широки от другите. Водят се първа класа.
64.19

Мнение от Labros »

По колко легла са в първокласното купе :?:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Странно,от надписа на вагона,излиза,че той е кушет - "за лежане" :D
На спалните пише "кола за спаване" :D и подобни идваха преди на центр.По в състава на тогавашния 1662/1663,но този от снимката не съм го виждал досега.Като го гледам,е най-обикновен за 140км/ч,докато сърбите имат и модерни спални вагони,идентични с нашите серия 63 ( приличат си само по автоматичните врати :D ),които са сребристи на цвят и пътуват до Wien Westbf. , Venezia S.L. и Zurich hbf.
Обратна връзка:

Мнение от pavel »

Има спални, но повечето от тези сребрисстите са седящи първа и втора класа, без купета, но са класи над серия 63 и над гръцките прехвалени таралясници. За дневния до Виена няма нужда от спален вагон, понеже пътува 9 часа и тръгвайки сутринта от Белград, в пет и половина след обед си във Виена. Виж за този влак в съответната тема, тук само ще спомена, че вози и вътрешни пътници, дори в Унгария спира на бая места.....

Мнение от polval »

Това е кушет втора употреба от DB и струва ми се че е само тоз един на ЖС. На времето на ЮЖ имаше кушети Вс с 6 и Ас с 4 легла.

А ето и Ac кушета

http://img192.imageshack.us/img192/6513 ... 8109xi.jpg

фото от београдският форум

Поздрави
Тино
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Поздрави към polval! Никога не бях виждал първокласен спален вагон на ŽS. Някой знае ли дали БДЖ разполага с първокласни спални или кушет-вагони?Мен лично ме съмнява. :?
Публикувай отговор

Обратно към “Чуждите железници | Foreign railway administrations”

Информация