Тъй като не видях подобна тема в форума освен за отделни случки и реших да направя една обща.Ако не е в правилният раздел моля я преместете!

Та на темата...Преди няколко години както винаги пътувам за влака от Бургас за София и се бяха качили банда манговци и се разхождаха по коридора!И изведнъж започнаха да си показват...и след това ми става неудобно да продължавам,но мисля че се досещате!Е разбира се кондуктора като видя това и разбра,че нямат билети слязоха на следващата гара! :D
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Какво започнаха да си показват???? :shock: :shock: :shock:
Е,това вече не мога да го повярвам. :shock: :shock: :shock:

Мнение от Mashinista »

Истина е не лъжа!Аз бях в шок,но поне ги свалиха на следващата гара,за което съм благодарен на кондуктора!
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Преди 10тина години пътувах с БВ 322 от Бургас до Сливен, от Вл. Павлов се качи един господин (не беше манго) с...... две прасенца в чувалче! Прасенцата омирисаха целия вагон въпреки че бяха затворени в умивалника (вагона беше "ветеран" 47ма серия)
Друга свинска история..... Мисля че е било през 95-96 год. та една жена ми разказваше как са вкарвали контрабандно малки прасенца от Сърбия... 4 малки прасенца (сукалчета) се упояват с ракия (със спринцовка им се впръсква ракия в "контакта") и се поставят в сак (задължително са изкъпани и гладни) и така всеки с 2 сака заспали прасенца ако се размърдат процедурата с впръскването се повтаря.....
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

И аз съм преживял една такава възмутителна случка - ходих на София по работа и щях да сe връщам с БВ 2613, купих си билет за 1 класа и място и идва некъв циганин и ме вижда, че съм седнал и вика: МОЖЕ ЛИ ДА СЕДНА? И аз:МОЖЕ ЗАПОВЯДАЙТЕ! Седна тоо, ама па на хората дето беха в купето им не хареса миризмата, тоо почна да ги обижда, да са кара с тях и едно младо момче от купето ме изпревари и отиде та извика полицаите та го свалиха от влака минути преди заминаване, като полицаите придружиха влака до СОФИЯ-СЕВЕР, ама оня нали дебелоглав и се качил във движение (влаковете не излизат от гарата с повече от 15 км/ч) и почна да тича из коридорите на вагоните и влака като спря на СОФИЯ-СЕВЕР полицаите слезнаха (бяха двама) единия от едната страна (откъм зданието), а другия откъм другия коловоз и го гониха и го арестуваха. После не знам какво е станало, но сигурно са го пуснали.

Мнение от Mashinista »

07 написа:Преди 10тина години пътувах с БВ 322 от Бургас до Сливен, от Вл. Павлов се качи един господин (не беше манго) с...... две прасенца в чувалче! Прасенцата омирисаха целия вагон въпреки че бяха затворени в умивалника (вагона беше "ветеран" 47ма серия)
Друга свинска история..... Мисля че е било през 95-96 год. та една жена ми разказваше как са вкарвали контрабандно малки прасенца от Сърбия... 4 малки прасенца (сукалчета) се упояват с ракия (със спринцовка им се впръсква ракия в "контакта") и се поставят в сак (задължително са изкъпани и гладни) и така всеки с 2 сака заспали прасенца ако се размърдат процедурата с впръскването се повтаря.....
Това изобщо не е хубаво!Как прасета във влак ще вкарваш!Пък и с ракия ще се инжектират... :evil: .
Обратна връзка:
Момчета спомням си навремето как хитро беше решен въпроса - съществуваха вагони 3-та класа F-вагони (конски), оборудвани с дървени пейки отоплявани с печки с твърдо гориво, брачедите ги предпочитаха поради ниската цена и трудноста им запроверка от страна на кондукторите - входа им бе само странично и можеха да бягат през другата врата, а поради нетърпимата миризма хора там не влизаха и проверките бяха редки. Изглежда тази технология беше останала от войната, но беше доста сполучлива :dontknow:
Има и друго решение на Въпроса, но да го оставим на Волен! :violent3:

Мнение от Labros »

Преди няколко години пътувах редовно до Сф с БВ 1651.Понеже от Пз и Сп се качват доста мангаля,кондукторите ги изолираха в последния вагон /тогава вагоните бяха с купета/.Дали няма да е хубаво ако се въведат в състава на влаковете специални "цигански вагони" :?:
Обратна връзка:

Мнение от 44-134 »

Labros написа:Преди няколко години пътувах редовно до Сф с БВ 1651.Понеже от Пз и Сп се качват доста мангаля,кондукторите ги изолираха в последния вагон /тогава вагоните бяха с купета/.Дали няма да е хубаво ако се въведат в състава на влаковете специални "цигански вагони" :?:
Един Gabs ще е идеален за тая цел :wink:
Най-великата доблест не е в това никога да не паднеш, а да се изправиш всеки път, когато паднеш.

Мнение от 42-55 »

Аа, за мургавите и един Eamnos ще свърши работа. :protest:
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Трябва им Res, че да изпадат по-лесно.

Мнение от Labros »

Ама ако стане факт да си има цигански вагони,ще ни обвинят в расизъм от ЕС.Аз пък бих им казал на тия оттам-елате вий да пътувате с мангалята из нашите ЖП линии.Бас държа,че няма и 15 минутки да издържат на тормоза,шума и миризмата на циганите.Но пък някой ден може и да видим подобни вагони. :D
Гост
Гост

Мнение от Гост »

Абе за циганите един самотен остров и да правят каквото знаят,не ме интересува в какво ще ме обвиняват от ЕС,тая зган не се търпи...

Мнение от Labros »

Само рушат и мърсят влаковете.Такъв им е манталитета.
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

Едно време имаше едно място на влака, където кондуктор никога не минава - гаранция. Само че това място беше използваемо само лятно време и ако не се боиш да си омажеш дрехите. Познайте кое е мястото.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация