Доколкото съм чувал е имало бързи влакове, обслужвани от ЕМВ серия 32 (за 33 не знам).
Може ли някой да ми даде повече информация?

Един вагон, ама пълен! (4627)
32 и 33 са в общ график. Имало е БВ и са били колкото с 32, толкова и с 33.
Последно промяна от bdz46 на Вто Сеп 30, 2008 11:50 am, променено общо 1 път.
А вярно ли е че е имало влакове София-Бургас с ЕМВ? 

А кога за последен път са били и конкретно по какъв маршрут са се движели? 

Администратор
По времето на доставката на ЕМВ 32, през 70-те години се е движел БВ София - Сливен с два ЕМВ серия 32, които са били с бели възглавнички на подглавниците на седалките, пердета и работеща радиоуредба. Някои от старите машинисти на ЕМВ като Владимир Т. Джелепски, Асен Н. Димитров, Цветан Т. Евгениев и други са карали този влак, който се е движел две или три години.
Освен това е имало пътнически влак София - Бургас, който се е движел под №3101, като до Карлово са пътували два ЕМВ 32, а от Карлово до Бургас е пътувала само първата. Връщали са се като 3106, в това съм сигурон.
Имало е за кратко бърз влак София - Пловдив с ЕМВ 32, но май бързо е сменен от композиция с ЕЛ 43.
Една любопитка за ЕМВ 32, е че през 90-те е имало пътнически влак Брусарци - Берковица, обслужван от мездренлии.
Освен това е имало пътнически влак София - Бургас, който се е движел под №3101, като до Карлово са пътували два ЕМВ 32, а от Карлово до Бургас е пътувала само първата. Връщали са се като 3106, в това съм сигурон.
Имало е за кратко бърз влак София - Пловдив с ЕМВ 32, но май бързо е сменен от композиция с ЕЛ 43.
Една любопитка за ЕМВ 32, е че през 90-те е имало пътнически влак Брусарци - Берковица, обслужван от мездренлии.
64.19

Администратор

Администратор
Коя година се е движел този влак за Банкя?
Сегашното разписание също не е лишено от такива изцепки.От снимката обърнете внимание на влака в 5-тата колонка.Принципно такъв влак трябва да е бръз , но това е 20163.В съседната 6-та колонка се забелязва част от разписанието на друг ПВ - 20135.Той не спира никъде в участъка Шумен - Каспичан.
Сегашното разписание също не е лишено от такива изцепки.От снимката обърнете внимание на влака в 5-тата колонка.Принципно такъв влак трябва да е бръз , но това е 20163.В съседната 6-та колонка се забелязва част от разписанието на друг ПВ - 20135.Той не спира никъде в участъка Шумен - Каспичан.
В книгата на Деянов "Тр. П. С. на БДЖ" , част II някъде пишеше , че при идването на мотрисите серия 18-00 , две от тях , куплирани последователно са обслужвали два бързи влака - "Шипка" - София - Габрово и още една двойка са били на "Сините камъни" - София - Сливен.Информацията се намираше на страница , на която има фотография на 18-00-ка , връщаща се от първата проба до Владая.Жалко , че вече не разполагам с книгата , но който я има , нека намери това и го прочете.
Информация
Модератори