Това е единствената доставена мотриса на БДЖ от серия 19. Тя не е оборудвана за да извозва пътници, а високопоставени личности. Зачислена е към депо София, но в момента си нямам представа къде се намира тази красавица. Някой може ли да каже? За последен път беше в Сф, когато приститнаха първите две ДМВ Дезиро.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Дизеловата мотриса 19 001.7 се съхранява в халето на Царския ремиз, находящ се в Западната гърловина на гара София. Мотрисата се управлява и поддържа от машинист - локомотивен инструктор Валери Стойчев, който може да бъде открит в Локомотивно депо - София, експлоатация дизелови локомотиви.
64.19

Мнение от 44142 »

мотрисата е спряна и се води в изолация.

Мнение от rexkos »

Очаква ли се някога да я пуснат в движение?
Един вагон, ама пълен! (4627)

Мнение от 44142 »

не излиза общата плътност на пневматичната система и трябва да и се сменят бандажите. бандажи има в депо СФ от 18 който са същите но няма кой да разпореди.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Ако тази мотриса излезе на път,от пневматичната и система няма да остане нищо.Тя е много финна и "нежна" и затова 19-00-ката се използва рядко,предимно за служебни пътувания.Нейни снимки може да се видят тук:
http://www.railfaneurope.net/pix/bg/die ... 9/pix.html
Ето още 2 фотографии:
http://railwaymodeling.com/photogallery ... 29-01b.JPG
http://railwaymodeling.com/photogallery ... 29-01a.JPG

Мнение от rexkos »

Някой може ли да ми каже къде е правена първата снимка?
За втората май някъде съм чел, че е правена по време на атракционно пътуване по линията Левски-Троян.
Обратна връзка:

Мнение от Nikola VS »

Не съм сигурен, по нашта линия на село Левси Троян мисля, че нямаше нито един тунел.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Точно втората е в участъка Левски-Троян(по-конктретно Ловеч-Троян).Там има 2 тунела,но те са къси,когато минах оттам на 31-ви декември,не успях да обърна внимание на мястото,където е заснета 19-00-ката,но мисля,че е в участъка Казачево-Хлевене.От гара Ловеч до Ловеч Юг има още един тунел,като се излезе от него,се преминава над пътя за града,така че според мен остава да е първия.Оранжевата сграда с пречупения кръст,която се вижда вдясно на снимката вече не съществува.
Колкото до втората снимка,някъде чух,че е от гара Лом,но се съмнявам много,понеже знам разположението на гарата и перона и мисля,че не е от там.
Обратна връзка:

Мнение от Nikola VS »

Аз послдно до Троян ходих преди две години и странно въобще не съм обърнал внимание. :-s Срамота, къде ми е блиа главата! :lol:
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Първата със сигурност не е Лом. Втората ми прилича повече на 6-та линия към Кюстендил, за Троян не помня такива тунели (е отдавна не съм ходил до Троян, може и да съм забравил).
Гост
Гост

Мнение от Гост »

bdz46 написа:Първата със сигурност не е Лом. Втората ми прилича повече на 6-та линия към Кюстендил, за Троян не помня такива тунели (е отдавна не съм ходил до Троян, може и да съм забравил).
И на мен ми прилича на Кюстендил след тунел номер 6 посока тунел номер 5

Мнение от rexkos »

Мисля че bdz46 и KRAKOMOBILA са прави. Не съм пътувал до Кюстендил, но както гледам снимката, и аз започвам да мисля че е някъде между Земен и Кюстендил. Обърнете внимание на табелата за намаление от 40 km/h, до преди 2-3 години скоростта по КР не беше 40, а 50 km/h.

Мнение от Labros »

Ловеч-Троян е линията.Тунелът е първия след гарата,посока Троян.
Обратна връзка:

Мнение от Nikola VS »

Аз по въпроса със тунелите се позаинтересовах и намерих инфо. Въпреки, че не помня да има, съществуват 4 тунела със обща дължина близо 1 км.
Публикувай отговор

Обратно към “Салонни и специални вагони и мотриси | Salon and special carriages and railcars”

Информация