Ще бъде много благодарен ако някой ми каже участъците в България с безнаставов път.

- Не малка част от София-Пловдив
- Костинброд-Сливница
- Мездра-Горна Оряховица
- Сливен-Бургас (предположение, тъй като не съм пътувал по този участък)

Знам че има и други участъци , но не ги знам, тъй като не съм пътувал по тях. :roll:
Един вагон, ама пълен! (4627)
Аватар
07
rexkos написа:....................
- Сливен-Бургас

Знам че има и други участъци , но не ги знам, тъй като не съм пътувал по тях. :roll:
Правилното е Сливен-Церковски (за съжаление) От там до Бургас е с настави (последно мисля че 1988 е ремонтиран сериозно)
07 написа:
rexkos написа:....................
- Сливен-Бургас

Правилното е Сливен-Церковски (за съжаление) От там до Бургас е с настави (последно мисля че 1988 е ремонтиран сериозно)
Ясно. Мислех че оттам до Бургас е безнаставов тъй като пътят никак не е лош (е поне влакът трака :lol: ).

Мнение от 46 242 »

По 2ра наставови от Мз до Го да следните междугария :

по път 1. Карлуково - Реселец, Ч.Бряг-Хумата, Ясен-Пордим, Ресен-Поликраище

по път 2. Кунино- Реселец, Ч Бряг-Хумата, Пл. Запад-Пордим
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Път 1 Ясен - Плевен-запад е безнаставов.

Мнение от lok43r »

1-ва: Подуяне-Побит Камък, Вакарел-Немирово, Белово-Пловдив
По 2-ра освен изброените също - Горна-Асеново, Дралфа-Търговище п2, Хан Крум-Шумен, Мътница-Каспичан-Невша-Провадия-Синдел-Разделна-Повеляново
27-ма: Шумен-Смядово-Комунари отделни участъци
5-а:- Радомир-Гълъбник
72-ра: Брусарци-Лом
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Подуене - Искър път №1 е наставов.
Ясно. Мислех че оттам до Бургас е безнаставов тъй като пътят никак не е лош (е поне влакът трака ).
Когато влака "трака", няма как да е безнаставов, защото влака трака на наставите. Идеята е точно да не трака.

Мнение от vankata »

горна-асеново; дралфа-тарговище път2 хан крум-шумен е настав и така блъска че свят да ти се завие.Стара загора-Калояновец по път 1и2 е безнаставов.Тракия-Скотаре по път 2 е безнасавов.Това е по 8 линия

Мнение от lok43r »

vankata написа:горна-асеново; дралфа-тарговище път2 хан крум-шумен е настав и така блъска че свят да ти се завие.Стара загора-Калояновец по път 1и2 е безнаставов.Тракия-Скотаре по път 2 е безнасавов.Това е по 8 линия
Пътя си е безнаставов но това не пречи да блъска.
Гост
Гост

Мнение от Гост »

lok43r написа:
vankata написа:горна-асеново; дралфа-тарговище път2 хан крум-шумен е настав и така блъска че свят да ти се завие.Стара загора-Калояновец по път 1и2 е безнаставов.Тракия-Скотаре по път 2 е безнасавов.Това е по 8 линия
Чакай!БЕЗнаставов път?Това означава според мене,че няма настави нали така?Тогава следва да не трака както каза Тодор

Мнение от rexkos »

KRAKOMOBILA написа:
lok43r написа:
Чакай!БЕЗнаставов път?Това означава според мене,че няма настави нали така?Тогава следва да не трака както каза Тодор
Точно така. Ако пътят е с настави трака, ако без не трака. В много европейски държави 100% от жп линиите са с безнаставов път. Именно целта на безнаставовия път е влакът да не трака, и с това се смята за по-добър. Не мога да кажа точно кой от двата вида е по-добър. Безнаставовите са по-здрави, подходящи са за по-високи скорости, но тук скучното е че влакът не трака (само ако скоростта е неповече от 130-140, че ако е повече и трака на човек свят ще му се завие). При настовият път е по-малко качествен от безнастовия и за това не толкова предпочитан. Но това което ми харесва при него е, че влакът трака. :) И мисля че е доста добър за скорости до 100 km/h. :wink:
Един вагон, ама пълен! (4627)

Мнение от lok43r »

..
Зам. Администратор
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от 42 072.9 »

По 29-та линия безнаставов е и пътя Добрич-Дончево, част от Суворово-Девня.

Мнение от 46 242 »

bdz46 написа:Път 1 Ясен - Плевен-запад е безнаставов.
безнаставов е само до моста, а от там си продължава барабанчето и то доста яко :)

Мнение от 44142 »

Ако са плаващи настави ще е трудно да се видят на снимката.
Публикувай отговор

Обратно към “Инфраструктура | Railway Infrastructure”

Информация