Български Кушет в HO

Мнение от WOLFMX »

Здравейте! След дъъълго чакане,мечти и изтекли лиги... ето го и него! Първият български вагон в колекцията ми. В петък ще е на проби и ще бъде включен в състава на къс ПВ. :D :) :D :D Не мога да му се нарадвам... :)
http://trainz-bg.com/forum/viewtopic.ph ... 65cce56845

Мнение от dobo »

А откъде и колко пари е ?

Мнение от WOLFMX »

http://hobbystrong.com/index.php?route= ... uct_id=834
По-добре побързай,защото доста се търси.

Мнение от dobo »

Ей вече ще си имам и спална група :)

Мнение от WOLFMX »

Да знаеш че трябва да си приготвиш още 8-9лева за куриера,или май до Варна чак ще искат и повече. Дано да бъркам. Освен това се въоръжи и с търпение,защото моят вагон дойде два дни след като го поръчах.

Мнение от dobo »

Споко аз от 8-9 месеца съм "софиянец" :lol:

Мнение от WOLFMX »

Е ок. Ама ако искаш поръчвай сега,за да дойдат същия ден. Не утре или вдруги ден.
Аватар
gzo
Аватар
Re: Български Кушет в HO

Мнение от gzo »

WOLFMX написа:Леко е неточен,но определено си заслужава
Волфи, освен начина на изписване гарата на домуване кое друго визираш като неточност ?

Мнение от WOLFMX »

Ами три неща. Вместо легла са сложени седалки и освен това генераторното устройство липсва. Има едни изпъкнали неща и се вижда точно къде е замислено. Това е основното,дреболията е,че тавана се лангърка навсякъде при разклащане или наклон и е изпълнен във вид на скара за легло.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Кушетите нямат легла!
Имат седалки, които лесно се превръщат в легла при нужда.
На някои вагони генераторите идват отделно в пликче и трябва да се монтират допълнително.
Аватар
gzo
Аватар

Мнение от gzo »

WOLFMX написа:Ами три неща. Вместо легла са сложени седалки и освен това генераторното устройство липсва. Има едни изпъкнали неща и се вижда точно къде е замислено. Това е основното,дреболията е,че тавана се лангърка навсякъде при разклащане или наклон и е изпълнен във вид на скара за легло.
Да, това са подробности, които се неглежират от факта, че "от самолет не се види" още повече, че изделието е като цяло дребно и се движи. От друга страна пък това е и за добро, че ако беше напълно детайлен щеше да е поне двойно по-скъп. Раздвай се че поне пише БДЖ и там разни думички да кирилица.
Аз имам същата кушетка от балкан експреса и в нея има и правописна грешка. Иначе ако не гледаш означението на вагона с онея микроскопични буквички именно недостатъците за които си писал правят вагона напълно редовна второкласна купейка.

Мнение от WOLFMX »

Свързах се с продавача. Той каза,че няма допълнителни части за този артикул. Иначе вагона си е екстра,нямам оплаквания.
Аватар
gzo
Аватар

Мнение от gzo »

Мене друго ме дразни !
Че всички вагони са с еднакви номера и когато композираш влак с повече от 1 такъв вагон е налудничево нереално всички да са "клонинги". Друго си е еднотипните вагончета да минават пред теб с различни номера и означения, а ? Туй е голям прпуск и на останалите марки и модели, а ако производителите се бяха сетили да пускат различни партиди с различни номера, то със сигурност щяха да увеличат и продажбите си. Все ще се намерят маниаци дето да ги събират по номера, както е почина на събирачите на билетчета :lol:

Мнение от WOLFMX »

Да,прав си.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Много по-лесно и евтино е един шаблон на всички вагони, отколкото да променяш номера на всеки.
Много колекционери държат модела да отговаря на действително съществуващ вагон, а не просто поредни номера, също и контролната цифра в края на номера да е вярна. Това усложнява много задачата.

За някои типове подвижен състав се предлагат комплекти с няколко вагона с различни номера.
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация