Модератор
Аватар
Модератор
Мисля , че е време Марио (или модераторът , отговарящ за раздела) да заключи старата тема за пътуванията с парна тяга в нашата страна през отминалата 2011-та година , като нейното място ще заеме настоящата тема.
От другия форум попаднах на следното мнение.
Петър Делчев написа:От 19 до 21.02.2012 г. ще се проведе зимно атракционно пътуване с немски туристи с ретро подвижен състав и локомотив. Ето и програмата:

:arrow: 19.02 Септември – Велинград

:arrow: 20.02. Велингард – Добринище – Велинград

:arrow: 21.02. Велинград – Септември
Авторът Петър Делчев е регистриран тук с nikcname SoAlien.
Ще помоля той , или който и да е форумец , ако има някаква допълнителна информация относно това пътуване , да я сподели.

Мнение от bxbxbx »

От вчерашния брой на вестник "Телеграф" ми попадна една много интересна стаия. Някой знае ли нещо повече за това.

Локомотивът на Борис III тръгва към Варна
Парният локомотив на цар Борис III ще тегли цяла арткомпозиция от София до Варна.
Идеята е потози начин да се популяризират двата града в надпреварата за културна столица на Европа за 2019 година.Това обясни инициаторът на проекта художникът Георги Пехливанов-Интрото. За първи път красивата машина трябва да пропътува разстоянието до Варна в края на април или началото на май. По този начин железницата трябва да стане по-популярна и сред младите, обясни още Пехливанов.Парният локомотив е от серията - 01.23 и е произведен в локомотивната фабрика SLM Winterhur през 1935 г. Той е експонат от музейната колекция "Железопътно насладство на "Холдинг БДЖ" ЕАД и през миналата година направи няколко курса от София до Банкя. До няколко седмици пък се очаква да стартира конкурс за лого за единната кандидатура на двата града в престижния конкурс.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Виж тук.

Мнение от Vancho »

Банкя 2 :D Да няма пак тъпканици в 7 вагонен влак :lol: този път да взмеат да сложат само вагони подхождащи на истински атракционен влак 8)
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D

Мнение от monk82 »

Някой знае ли да ли ще има атракционно пътуване от София
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Ами предполагам след пътуването ще пуснат снимки ? :twisted:
Та ще разберем !
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

19-ти февруари идва.Няма ли вече някаква информация за атракционното пътуване по теснолинейката?
Обратна връзка:

Мнение от 44-134 »

на 19-ти влака ще върви с 609 и 3-те ретро вагона.
Най-великата доблест не е в това никога да не паднеш, а да се изправиш всеки път, когато паднеш.
Обратна връзка:
затишие

Мнение от bagerite »

много тихо е тук, по темата за парните локомотиви през 2012-та.........
Аз за съжаление не съм в системата на БДЖ и не знам какво се случва. Има ли надежда според вас или не? Не става дума само за атракционните влакове, а изобщо за железницата в БГ.
обичам влаковете
Координатор УС
Аватар
Координатор УС
Re: затишие

Мнение от stankos »

bagerite написа:....Има ли надежда според вас или не? Не става дума само за атракционните влакове, а изобщо за железницата в БГ.
Ами според мен има Вагонно Депо " Надежда " !
Кавичките не са само заради правописа . :twisted:

Мнение от 44142 »

Пътуването на 30 март пропадна заради прекалено надутите цени от вазовци. Очаква се да има пътуване с 01.23 на 07.04.12г, но и то не е сигурно. Миналогодишното пътуване до Подкова не било рентабилно. Тия са откачени. Не може за пътуване СФ-Банкя-СФ да искат 15000лв.
Обратна връзка:
София-Банкя

Мнение от bagerite »

Не съм запознат с разходите на едно такова пътуване - това може да кажат само от БДЖ ако искат да са честни. Ако искат, пак те, могат да кажат и колко искат да спечелят от това пътуване и къде ще отидат парите.
Аз лично давам поне 15лв за атракционен билет София - Банкя - София. Не е всеки ден, а ако се съберат хора като миналата година, пари за БДЖ ще има. НОРМАЛНО е и като искаш пари от някого, поне да му кажеш за какво са ти - разходи, гориво, поддръжка, заплати.......
Само не разбрах 15000лв за едно отиване и връщане ли искат? Да пуснат един уикенд влака с цена на билета отиване и връщане 10лв и безплатно за деца и да се види колко хора ще пътуват - според мен много хора. За 20 минути фризьорката ти взима от теб 7лв месечно, а 2-3 часа с любимата машина годишно може ли да са левче?

За мен нещата не са наред, видяхте колко народ имаше за атракциона София-Банкя миналата година, нима железницата ни не се нуждае отчаяно от пари!???? Колко струва един боядисан сладолед, едно кафе 50ml в центъра на София? Нормално е да се пуснат хората да се наслаждават на влака пък било то и на цената на кафе и сокче в мола!!!!!!
обичам влаковете
Re: София-Банкя

Мнение от marvitch »

bagerite написа:Не съм запознат с разходите на едно такова пътуване - това може да кажат само от БДЖ ако искат да са честни. Ако искат, пак те, могат да кажат и колко искат да спечелят от това пътуване и къде ще отидат парите.
Аз лично давам поне 15лв за атракционен билет София - Банкя - София. ....
За 2011 година баланса е следния: Всички разходи за атракционни, туристически, юбилейни и др. пътувания са около 50000 лв с включени разходи за други служби участващи в подготовката и провеждането на атракционните пътувания.
Общите приходи са 123838 лв. Вижда се че атракционните пътувания са доста печеливши.

П.П. За 01.23 който е изминал 2011 г. най-много километри-2974, разходите за подръжка и пътувания са 4.76 лв/км...

Източник: сп.Железопътен транспорт, бр.1, 2012 г., статия на инж. Димитър Деянов

Какви 15000лв, какви 15 лв!
"От днес нататък българският род история има и става народ!" ...

Мнение от 44142 »

15000 са искали от дирекцията на Ford за пътуване до Банкя и обратно.

Мнение от marvitch »

44142 написа:15000 са искали от дирекцията на Ford за пътуване до Банкя и обратно.
:D :D :D откачена работа :lol: 375 лв/км :lol:
"От днес нататък българският род история има и става народ!" ...
Публикувай отговор

Обратно към “ПАРНИ ЛОКОМОТИВИ И МОТРИСИ | Steam locomotives and railcars”

Информация