Като цяло наскоро ми се върти една идея за пътуване, което е двудневно и засега имам само определен маршрут, с кои влакове още не съм измислил, надявам се вие да дадете добри идеи, а ако на някой му допадне може да се съберем група да го осъществим.Та ето какво съм замислил
Начална точка няма, кой откъде е и с каквото му е удобно.Идеята е сутринта да се съберем в КН, от къде пътуваме за Аспарухово, да видим язовира, и да поснимаме преминаващите Родопи/3660/8612, както и околноста.След това продължаваме към Варна, там предполагам всички са ходили и няма нищо кой знае какво интересно да се види, за да се задържаме повече от час там.След това по 9-та към Русе, предполагам в Русе ще сме вечерта, като за няколко часа предполагам ще се снима и след това на запад с някой нощен влак.Тук идва и едно чудене, дали да се иде до Плевен и след това до Черквица рано сутринта, или да се ходи до Видин.
Всички идеи критики и т.н. са добре дошли.
Начална точка няма, кой откъде е и с каквото му е удобно.Идеята е сутринта да се съберем в КН, от къде пътуваме за Аспарухово, да видим язовира, и да поснимаме преминаващите Родопи/3660/8612, както и околноста.След това продължаваме към Варна, там предполагам всички са ходили и няма нищо кой знае какво интересно да се види, за да се задържаме повече от час там.След това по 9-та към Русе, предполагам в Русе ще сме вечерта, като за няколко часа предполагам ще се снима и след това на запад с някой нощен влак.Тук идва и едно чудене, дали да се иде до Плевен и след това до Черквица рано сутринта, или да се ходи до Видин.
Всички идеи критики и т.н. са добре дошли.

Ето моят план: краят на другата седмица се натрупват 4 почивни дни за Независимостта на България. Ако ще се ходи до Аспарухово и след това Варна следобедния влак за Русе е 9622. Така от Аспарухово трябва да тръгнем в 15:28, във Варна да сме 17:05, след което от Варна да тръгнем в 17:40 и да пристигнем в Русе 21:52. Предвид на това че бургаската група на този влак почти винаги закъснява обаче е почти невъзможно да се осъществи връзка на Русе с 4647. Следващият нощен който тръгва от Русе в 23:26 4627 на ГО-лямата гара се съединява с композицията на 2626, но се чака много време от 1:35 до 2:00. Ако ще се ходи до Видин след това чакането на Мездра също е прекалено голямо от 4:36 до 5:46, както и чакането на Плевен за Черквица чак до 4:22, дори 2636 е много по-удобен за такива връзки. Така, че според мен е по-добре да се направи следното.
Последно промяна от RAILWAYSTATION на Чет Сеп 15, 2011 7:15 pm, променено общо 1 път.
НИКОГА НЕ ПРЕМИНАВАЙ НА ОХРАНЯЕМ ЖП-ПРЕЛЕЗ ПРИ СПУСНАТА БАРИЕРА!

Никак не ми харесва този план, защото по този начин се получава много голям престой на Аспарухово. Аз мислих да пристигнем по-рано в Русе , където да сме на 19:53 с 90106, предвид малката населеност на този влак. Проблемът обаче е вие как ще стигнете до Каспичан, за мен е лесно с 2613. Има дори вариант да слезем на Русе-разпределителна и оттам да се повозим на тролей 21. След което хващаме нощния 4647 за Димитровград. Ремонтите между Радунци и Дъбово по график са до 21.09.2011, така че на 23.09.2011, когато мисля да е пътуването ще можем изцяло да пътуваме с влак, без да се прехвърляме на автобуси. Досега 4647 тръгваше от Русе на 21:32, но вече ще е на 22:02, така че ще имаме време. В случай, че не удължат ремонтите, мислих 2 варианта за след пристигането в Димитровград. Вариант 1-ви: веднага продължаваме за Подкова, където пристигаме в 8:05 и се връщаме само до Кърджали, където ще сме в 9:00. От Кърджали с автобус до Димитровград- редовен автобус, тъй като влак има чак вечерта. И след това пак автобус-заместващ влак през Първомай до Пловдив 11:27-13:55 сме в Пловдив и оттам вече всеки се прибира по родните си места. Аз мислих вечерта през София да се прибирам с 2637, като обаче първо си направя разходка до Добрич и Варна. Вариант 2-ри: след пристигането в Димитровград хващаме на 5:30 автобус през Първомай за Пловдив, където сме в 7:50, след това Дианата и на Септември връзка с теснолинейката или с влака за Панагюрище. Обмислях и ако се осъществи първият вариант от Кърджали да хванем автобус до Пловдив и след това на 12:00 пак връзка с теснолинейката, в първия случай до Велинград, вторият до Разлог или Банско. В случай, че пристигнем в Пловдив 13:55 пък ще може да отидем до Пещера-резервен вариант. При всички случаи това го мисля за 23-25.09.2011. Какво ще кажете???
Последно промяна от RAILWAYSTATION на Чет Сеп 15, 2011 7:30 pm, променено общо 2 пъти.

Приятел вземи научи разписанията Карнобат 7:49 Аспарухово 9:24. Аспарухово 15:28 Варна 17:05. Сметни колко е престоя друг път 3-4 часа, не съм много добър по математика, но на мен ми излиза малко над 6 часа... Все пак ето идея за твоя вариант, когато престоя на Аспарухово ще е 3 часа. Има влак, който тръгва от Аспарухово на 12:15. Той обаче не е за Варна, а идва тук в Шумен в 13:30. Тъй като не ми се чака в Аспарухово, ако искате елате да видите града ми, честно казано въпреки че съм си от тук аз не го харесвам много. След това може да отидем до Русе през Горна оряховица с 2614 на 14:15-14:17. Ще слезем на Русе-разпределителна в 18:53 и оттам вече с 4647-Димитровград и описаната от мен схема в предишните постове. От Русе-разпределителна до ул. Борисова с тролей- голям мерак имам да се повозя в градския транспорт на Русе. След това се разхождаме из центъра и до гарата. Ще си вземем за из път ядене и пиене- знам едно място, където правят много хубави джобове, няколко бутилки кола, минерална вода, енергийни напитки и айде към Подкова. Намалението ми изтича като студент, затова мислих за максимално дълго пътуване така, че нищо чудно после ако реша да отскоча и до Разлог, но не ви знам дали бихте издържали толкова дълго време.

Информация
Модератори