Здравейте искам да се консултирам с вас какво би трябвало да направя при следния случай, въпреки че вече може би е късно: тази сутрин пътувах от Шумен до Ямбол с ПВ посредством връзката 30150<80120. При престоя на Карнобат си взех хамбургер и безалкохолно, за да имам сили за пътя, а и да закуся. Веднага след като заминах с 80120 ми звъни джиесем-а и казват следното: Гара Карнобат-от транспортна полиция се обаждаме не сте си платили закуската. Аз започнах да им обяснявам, че закуската за 2 лева съм я платил като съм дал 1 0.50 2 по 0.20 и 0.10. Но те викат айде за да не пишем протокол имаме свидетели закуската не е платена, слезте веднага на следващата гара Церковски и хванете обратния влак. Питам ги от къде ми знаят номера, а те викат това ни е работата да следим всеки пътник. То няма как при престои 40 минути минимум да не си платя закуската, кой ще ми даде неплатена закуска. Странно защо тези телефонни измамници настояваха да уведомя началник-влака, че съм си платил закуската. Аз не съм за 2 лева. Затворих първия път, обадиха се пак и викат: слушай ве Иванов се обажда началника на транспортна полиция, ти защо затваряш на колегата. Такова нещо за първи път ми се случва. Все пак се спряха аз веднага разговарях с началник-влака, той вика някой се бъзика с теб. Направих и една грешка, а именно че изтрих номерът от който беше повикването. Няма никаква логика, защото помня че беше мтелски номер, а моят е глобулски. Никой не ме познава и никъде не съм си давал номера, направо останах шокиран. Идваше да им кажа пратете хора, напишете протокол. Дори им казах добре де ако се окаже, че закуската е платена ще ми се извините ли. Никаква транспортна полиция не е било това. Това са ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМНИЦИ!!! Така, че пазете се. Ако ми се бяха обадили поне още един път може би щях да им кажа: ДА ЗАКУСКАТА НЕ Е ПЛАТЕНА ПРОДАВАЧКАТА МЕ ПОЧЕРПИ.
НИКОГА НЕ ПРЕМИНАВАЙ НА ОХРАНЯЕМ ЖП-ПРЕЛЕЗ ПРИ СПУСНАТА БАРИЕРА!

Мнение от svd90 »

Много неприятна ситуация. Това,което недоумявам е как ще ти знаят телефонния номер и че си на Карнобат точно. Да не би случайно някой приятел да се е избъзикал нещо ?

Мнение от stani_46001 »

Някой следил ли те е, че минаваш през Карнобат, много гадно. Много неприятна случка! Благодаря ти, че я споделяш с нас!
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Според мен някой твой познат те е видял на Карнобат и е решил да ти спретне телефонна шега. С една дума да те прати за зелен хайвер, слизайки на Церковски.
64.19

Мнение от RAILWAYSTATION »

Там е работата, че нямам познати в Карнобат... Споделям, защото нали затова сме приятели да си помагаме исках да разбера за мнението ви и може би как вие бихте постъпили в подобна ситуация.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Защо изобщо обръщате внимание на такива неща? Аз дори се и забавлявам с подобни обаждания.

Мнение от RAILWAYSTATION »

Защото си помислих, че ако бях малко по-наивен да им повярвам и да сляза на Церковски, то те можеха да пратят хора, които да ме нападнат и впоследствие ограбят...
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Да са били измамници, но как са ти намерили телефона, как са знаели, че си бил на Карнобат и, че си си купувал закуска. Според мен, в същото време наоколо може да са минали твои познати, които по някаква причина също са били на Карнобат по това време, видяли са те, че си вземаш закуска и се качваш на влака, а сетне са решили да ти скроят този страшен номер, като симулират обаждане от транспорта полиция.
64.19

Мнение от railwaymaniac »

Така както го разказваш, ми прилича на шега от някой твой познат. :lol:
То ще се разбере след време де, но моето мнение е такова и мисля да не му обръщаш внимание, а да го погледнеш от веселата му страна както каза Весо.

Мнение от disell »

Това си е чист 1000 % подранила първоаприлска шега на твой познат(и) , така , че няма от какво да се притесняваш а като видиш скоро някой твои познати да те гледат и се хилят под сурдинка значи работата е ясна.Иначе ако са уизмамници обикновенно разговорите зпочват така (от скрит номер ) : ..."Здрасти позна ли кой се обжда...." и като се изтървеш - брат`чед ти ли си и той те почва , аз няколко пъти съм се сблъсквал с такива обаждания и понеже знам , че го правят от предплатени карти и си говоря с тях за роднини(измислени) за сделки или пък катастрофите и полицията и го увещавам ,че ще стане далаверата и като му попривърши картата след няколко минути го напсувам едно хубаво и затварям.Един път след като се свързаха с мен и те като разбраха , че няма да стане нищо а ще си приказваме затвориха телефона но малко преди това чух как се свързаха с една женица (явно в стаята са няколко "оператора) и единия мазно и каза " ...лелче аз така..." и повече не можах да чуя , дано не се е вързала на въдицата , че една наша позната така захапа и замалко да си изтегли парите от банката , добре , че е беше в един малък град та като разбрали за какво са и парите отказаха да и ги дадат и се свързах с роднините и които веднага пристигнаха.
Публикувай отговор

Обратно към “Нещата от живота | Matters of Life”

Информация