Здравейте,
нов съм във форума и познанията ми за локомотивите и вагоните са практически нулеви. Но една статия предизвика интереса ми и се зачудих дали има някаква възможност тези спани вагони да бъдат произведени в България. Иде реч за тази статия:
http://www.investor.bg/news/article/117561/332.html
Знам, че има няколко завода в България (Дряново, Септември и т.н.), но те само ремонтни ли са или могат и да произвеждат "снаражение"... ?
Поздрави!

Дряновският завод е специализиран в производството на пътнически вагони.Огромна част от вагоните в нашата железница са произведени именно там.Друг е въпроса че нашите политици вместо да създават работни места тук в България лобират за чужди интереси.Сигурен съм че при достатъчно желание можем да си произевждаме дори и локомотиви,но целта е не ние да имаме работа а работниците във всички останали държави.Докато работниците от Дряновският завод гладуват нашите политици хранят Немските и Турските работници.Явно е крайно време да слагаме чалмите и да забравяме това че сме Българи.
Искренно съжалявам за българската железница не ми се гледа как тя се съсипва умишлено за да печели някой от това
Обратна връзка:
Не се ли обявява обществена поръчка за такива вагони ? И печели "най-добрия" ....
Е, друг е въпроса дали в българските реалности печели "най-добрия" или "най-правилния". До колкото си спомням за турските спални вагони се говори и действа още от предното правителство, а там нямаше нищо по реда си с тези търгове и поръчки, така, че няма какво да се чудим. А и на власт беше ДПС. Турци строят Люлин, турци ще правят вагоните ... всичко е лобита, връзки, поръчки...
Е, друг е въпроса дали в българските реалности печели "най-добрия" или "най-правилния". До колкото си спомням за турските спални вагони се говори и действа още от предното правителство, а там нямаше нищо по реда си с тези търгове и поръчки, така, че няма какво да се чудим. А и на власт беше ДПС. Турци строят Люлин, турци ще правят вагоните ... всичко е лобита, връзки, поръчки...