Техник
Днес е имало кражби на кабели от МРЦ-то на Захарна фабрика(руска блочна).
В момента всички влакове по 5-та и 6-та са закъсняли. Казват, че е откраднат част от кабела на първите 2 стрелки и на входният светофор, от страна Горна баня.
Аватар
gzo
Аватар

Мнение от gzo »

Ебаси !
тези кабели не са ли закопати в земята ?
Ако отговора е да, някой ще ми обясни ли как се разкопават и се крадът толкова кабели от действаща гара без никой да забележи.
Онези с опърпаните фуражки дето работата им е да е вдигат диска, къде са спали или предотвратяване на кражби от гарата не влиза в задълженията им ?
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Не са чак толкова закопани.

Мнение от plastikat »

Много тъпо изказване ,очевидно изказано от още по тъп-човек.Майка ми е точно такава "фуражка вдигаща диск".Вижда как се краде бензин от цистерна-звъни на транспортна полиция - те и казват ,че няма с какво да дойдат до съответната гара,посъветват я да звънне на 112,тя звъни и от там и казват да ,че не е тяхно задължение и да звънне на транспортна полиция.И какво излиза ? Ръководител-движение не е орган на реда!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!А това ,че транспортна полиция са безобразно мързеливи и нехайни на всички ни е ясно.
Най-обичам боба ,леба и да ................ се возя във влак :)
Техник
Техник

Мнение от n0_aLoNe »

На Драгичево вече повече от 2 месеца не свети ПС-то(страна ПРР), причината същата-откраднат кабел.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

А на Разменна повече от 4 месеца не светят и трите ПС-та.
Да не говорим, че ПАБ Разменна - Батановци и Разменна - Перник няма вече 4 години по същата причина, което пряко засяга сигурността.
В тази връзка, някой мозък отначало закръстоса ПС-то на Разменна страна Прр и демонтира предпрелезните указатели. След съответно оплакване, ПС-то беше оставено неосветено, но указателите продължават да липсват.
Техник
Техник

Мнение от n0_aLoNe »

Още кражби. Откраднат е ел. двигателя на 3 стрелка на Захарна фабрика. Аз за първи път чувам, да се краде ел двигател на СОА. :o :o :o
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

На ДО предупредителния светофор страна ПРР не свети от няколко седмици поради кражба на осигурителен кабел. 40 мин след като са били сменени кабелите, същите отново са зачезнали.

На ПРР преди седмица, апашите задигнаха стрелка, а от Транспортна полиция отговорили, че нямат гориво да дойдат на оглед :evil:
64.19

Мнение от pach »

Специално на Захарна фабрика малко ми е чудно, като как така е станало? Макар да има логично обяснение...
Обикновенно (и почти) всяка събота минавам през цялата гара пеша, правя снимки и видеоклипове на път към нашия клуб, който е наблизо.
Веднъж се покатерих на един от сфетофорите, да измеря диаметъра на стъклата с ролетка. Мигом на 100-тина метра, от приемната сграда излезнаха трима в оранжеви жилетки и ...докато се чудеха да тичат ли, и какво да правят, аз слезнах, записах си данните на скицата и продължих в посока Ц.гара.
Там на края на гара Захарна фабрика, има прелез (който води към промишлената зона) от който явно по обаждане по телефона, бе излезнала и прелезопазачката. Не ме попита нищо, защото може би видя, че не нося нищо в ръцете освен едно пликче с камерата (и скиците).
А може би защото ме е запомнила, че минавам от там всяка събота...

Последното ми минаване, бе преди две/три седмици.
Бяха разрушени старите складове срещу входната гърловина от към Ц.гара. Имаше цула тумба циигани, и циганета от тези, дето никой не знае къде точно им е катуна, най-мръсните и нелицеприятни, дето и другите цигани ги гонят...та тази група ровеше с кирки из почвата и остатъка на мястото на складовете. Не знам - може би търсеха арматурно желязо останало заровено след извозването на строителните отпадъци.
Като ги видях, си помислих за момент, че тук става "рискова зона" - нищо чудно да изчезне нещо от самата гара!?!
Ами то ето че е станало...
Какво да ви кажа - дори аз се усетих, за това, а как от гарата не са...не е ясно.
Уважавам хората от системата, но станалото е ...малко гадно. Мерки можеха да бъдат взети...ако има желание явно.
Не искам да коментирам конкретния случай, щото не знам подробностите, но изводите сами се налагат.
напуснал Сдружение "Клуб Железопътен Моделизъм - България"
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

n0_aLoNe написа:Аз за първи път чувам, да се краде ел двигател на СОА. :o :o :o
Крадат се много, но най-често изчезват двигателите на разединителите по КМ (най-често ЕСОА-1). Понеже те се превключват рядко, липсата се открива след часове или дни.
Публикувай отговор

Обратно към “Сигнализация, централизация и блокировки | Signaling and blocking systems”

Информация