Обратна връзка:
KRAKOMOBILA написа:
На път е да се сбъдне една мечта на всички любители на ЖП транспорта в България. “Сдружение ЖП Моделисти”, в лицето на неговия управител Венелин Василев, подписа издателски договор с известния историк и изследовател на железниците Стефан Стоичков. Съгласно договора авторът предоставя на Сдружението правата за издаването на книгата “ВАГОНИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЪРЖАВНИ ЖЕЛЕЗНИЦИ – ПЪТНИЧЕСКИ ВАГОНИ 1867 – 2010 г.” Това е уникален труд, плод на повече от 40-годишна работа по издирването и събирането на информация за всички пътнически вагони, служили в БДЖ. Повече от десет години книгата търси своя издател. Ръкописът съдържа 1620 страници, от които около 600 са оригинални чертежи и снимки. Трудът на Стефан Стоичков, освен пълната техническа информация за всеки вагон и всяка серия вагони, е изпълнен и с любопитни исторически факти по вноса, експлоатацията и съдбата на пътническия парк у нас. Издателският проект предвижда супер луксозно издание на два тома - 1867 – 1944 и 1944 – 2010 г. Форматът е А4 с твърди корици. Работният вариант на лицата на двата тома представям на вашето внимание.
Изображение Изображение
Илюстрацията ще е цветна /където е възможно/. Книгата ще съдържа голям брой фототипни копия на чертежи в размер, близък до оригиналния. Надявам се, наред с уникалната текстова и илюстративна част, тези приложения да представляват един от най-интересните раздели за ЖП моделистите. Изданието изцяло се спонсорира от всички частни и държавни фирми и сдружения, свързани с железопътния бизнес у нас. Научната стойност на труда е подкрепена от експертите на ВТУ “Тодор Каблешков”, Технически унивеситет – Катедра ЖП транспорт, УНСС – Катедра Икономика на транспорта, Асоциация на българските железопътни превозвачи, Българска асоциация за спедиция, транспорт и логистика, Вагонен завод “Оптима /Интерком/” - Дряново и другите ЖП заводи в страната. Поради изцяло външното финансиране на проекта, книгата няма да се предлага на книжния пазар. Окончателният тираж ще се уточни след постъпването на заявките. Надявам се всички от форума да подкрепят изданието. Скоро ще бъдат обявени свободните бройки, цена, както и условията при които могат да бъдат заявени от всеки желаещ.

Гроздан Грозев – Главен редактор на изданието
От http://www.railwaypassion.com
Powered by Mac OS X 10.7.3 /Lion/ & Safari 5.1.2

Изображение

Мнение от Petko Ivanov »

Чудесна новина!Най-после многогодишния труд на Стефан Стойчков ще бъде издаден. Със сигурност това ще е събитието на годината в железопътната литература!!!!
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Най-накрая книга за вагони!

Мнение от 46 242 »

Ще я купя. А колко години ще чакаме книга за релсите и камъчетата в българските железници :roll:
Зам. Администратор
Обратна връзка:
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от bdz_bg »

Веднага щом излезе ще си я купя.Радвам се, че най -после излиза нещо за вагоните.До сега всички погледи бяха вперени само в локомотиви. :)
Пътувай с влак - спаси природата !

Мнение от WOLFMX »

Извинете,някой знае ли дали съществува книга изцяло за локомотивите в България? Книгата на Деянов какво обхваща и дали мога да я намеря някъде? Благодар ви!
П.С.:Абсолютно нищо лично към сайта! Много ми харесва даже. Необходима ми е още информация просто. :)

Мнение от evrokoma »

И мен ме интерисуват книгите на Деянов "локомотивно стопанство" ще съм благодарен ако ми съдействате да се сдобия с тях
Какава ще е цената на тази книга :roll:
Искренно съжалявам за българската железница не ми се гледа как тя се съсипва умишлено за да печели някой от това
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Аз твърдо се записвам за книгата "Пътнически вагони 1944 - 2010 г" :!: Една бройка за мен!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Никъде не стана дума каква е цената на книгата. Или поне аз не забелязах.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Книга още няма, вие вече цена искате.

Мнение от disell »

Последната книга на баща и син Деянови обхваща всички локомотиви и мотриси движе ли се някога у нас на БДЖ , има и по-раншни издания разделени в по 2 тома.

Мнение от svd90 »

lok45111 написа:Аз твърдо се записвам за книгата "Пътнически вагони 1944 - 2010 г" :!: Една бройка за мен!
И мен ме интересува това,каква ще е цената,от къде може да се купи..

Мнение от WOLFMX »

disell написа:Последната книга на баща и син Деянови обхваща всички локомотиви и мотриси движе ли се някога у нас на БДЖ , има и по-раншни издания разделени в по 2 тома.
Много благодаря за инфото,на всички.
А колкото до книгата за вагоните,тя се отнася само за пътническите така ли? :)
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Да , ако си видял , на корицата на книгата в първото мнение на адаша е написано "пътнически вагони".Щеше да е интересно да има такава и за товарните. :)

Мнение от WOLFMX »

Благодаря за отговора! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация