Моля знаещите да кажат на кои типове вагони се използват тиристорните токоизправители ТТ1-30/100-50? Вагоните явно са със вентилационна електрическа отоплителна с-ма, защото този изправител захранва вентилатори за отопление, зарежда АБ, захранва луминесцентни лампи и някакъв си бойлер.

«Charioteer» & «Fleetwood» - 1948 г. - 133 bombs
«Dropshot» & «Trojan» - 1949г. - 150 bombs

Администратор

Не съм много запознат с пътническите вагони и видовете им. След като ми каза серията прегледах галерията на моделинга и видях за кой вагон става въпрос. Тия вагони са на експлоатация все още.lok45111 написа:Посочения от теб статичен преобразувател се използва в пътническите вагони серия В-84(познати като 74-та серия) и в повечето български бюфети. Той е унифициран за вагони с БГУ(без генераторна уредба).

Интересно ми стана за този токоизправител, защото разглеждах едни данни за него. Техническите му данни. Един бивш ЗАТ-аджия ми ги показа. На времето там са поддържали управлението на изправителя. Направи ми впечатление, че установката е проектирана от някаква габровска фирма. Ако вагоните са произвеждани в Дряново има логика габровци да са проектирали нещо. В случая установката. По съседски са си разпределили поръчката на БДЖ.
Благодаря за разясненията.
Ето данните които си снех за токоизправител ТТ1-30/100-50:
- 1. Захранващо напрежение Uзахр = 1500V±300V / 50Hz
2. Изходен ток
....2.1 На основния токоизправител Iосн ном = 100A ±5A
....2.2 На зарядния токоизправител Iзар max = 50A ±2A
3. Изходно напрежение
....3.1 На основния токоизправител Uосн = 26V ±2V
....3.2 На зарядния токоизправител регулируемо Uзар = 25÷31V ±1V
4. Работен диапазон по ток
....4.1 На основния токоизправител Iосн диап = 10±100A
5. Работен температурен диапазон Tдиап = -25°C ÷ +40°C

Администратор

Така си и помислих - поделили са си поръчката.lok45111 написа:Точно за дряновските 74-ки става дума. Статиката е габровска.

Информация
Модератори