Моля да ми обясните какво означава минаване на кантар? Какво се претегля на локомотива и за какво е нужно?

Техник
На кантар минават пълните товарни вагони, не локомотови, на тях теглото се знае.
Тегли се нето теглото (товарът) на товарните вагони. През кантар се минава с максимум 5 km/h.
Тегли се нето теглото (товарът) на товарните вагони. През кантар се минава с максимум 5 km/h.

Техник
Аз пък искам да попитам относно мнението на Heruvim.Думата в червено за по - правилно "разкантаросан" ли се назовава , тъй като съм чул и такова название? Ако пък това е друг термин , какво означава даден локомотив или вагон да се е разкантаросал?Heruvim написа:..... И как се държи локомотива, ако е разцентрован? .....
Локомотовът има четири (шест) колооси. Върху всяка от тях трябва да пада еднаква част от теглото на локомотива и това се постига с правилна настройка на ресорното окачване. В това се изразява кантаросването. Разкантаросан локомотив има склонност към боксуване с по-слабо натоварените колооси и по-лошо - повишена опасност от дерайлиране.
Да не се бърка с центроване и разцентроване.
Да не се бърка с центроване и разцентроване.
Информация
Модератори