Предлагам тук всеки да пише какво е сънувал примерно тази нощ или въобще за влакове. Изобщо пишете какво сте сънували за влакове въобще и какво сте сънували (пак за влакове) през последните 2-3 дни. :lol:

Преди около половин година поне 2 пъти седмично сънувах как минавам през жп линията (не знам къде, нали не беше в реалността :D ) и докато минавам спирам до ходя и не мога да помръдна ама никъде, никъде.И изведнъж идва влак, аз не мога да мърдам и се сковавам от страх.Когато той вече е на няма и метър от мен се събуждам. :D
Имал съм много странни сънища за влаковете.Например случвало ми се е да сънувам как влак с една червена Шкода начело минава едва ли не пред портата на вилата ми в Лютиброд :D , а всъщност влаковете са много далече оттам и се виждат панорамно, но въпреки това гледката е доста добра.
Сънувах как неодавна модернизираната 46 211 е станала софийска машина. :lol: После си взимам фотоапарата, за да снимам табелата на локомотива (където пише от кое депо е) и да я пусна във форума и взех и се събудих. :twisted:

Тук сънят ми е свързан с пътуване с Белия Кон.Пътуването ми беше от София до Враца.Влакът беше съставен от 4 вагона-първият беше червен EX-DB, вторият беше като тези които са на Белия Кон в реалността, третият- второкласен 50 серия (от червено-белите купени на стара от Германия) и четвъртия беше нещо като второкласен 63 серия, но не съвсем.Беше много странен.Първата половина беше салон, а втората беше багажно отделение и се изполвзаше като фургон, прегради нямаше никъде. :lol: По дефилето се случи нещо много странно.Влакът спря за образец, не на някоя гара, а пред огромен фонтан. :lol:
Един вагон, ама пълен! (4627)

Мнение от rexkos »

1.Преди няколко дена сънувах как се намирам в междугарието Драгоман-Калотина. Природата там беше направо живописна. Една красота беше, ама просто неорисуема. Имаше и мнооого тунели. И изведнъж минава една вертушка от ТЕЦ Бобов дол за Сърбия начело с лок серия 45.

Пак преди няколко дена, сънувах как пътувам във влак, но по-точно бях на покрива на един от вагоните. Въпросното място беше Искърското дефиле. И изведнъж само на 2 метра от влака се появява МБВ 490 съставен от следните вагони: първият беше първокласен на Белия Кон, имаше 3 сръбски и 1 турски. Малко по-късно за известно време път 1 се отделя от път 2 и точно там влакът беше отклонен по път 1 (а двата влака бяха по път 2, защото посоката беше София). 490 се отклони и като почнах да разлеждам вагоните това не беше никакъв 490, а Белият Кон, съставен изцяло от чисто бели вагони. Чудех се къде ли се беше дянал 490. Докато пътувах, влакът изведнъж пропадна в една пропаст. Аз бях на покрива и въпреки това запазих хладнокръвие. И още докато падах се събудих. :lol: :lol: :lol:
Тази седмица 4 пъти сънувах влакове: :lol:
Нещо тази нощ много влакове сънувах. :lol: :lol: :lol:

1. Сънувах как карам ЕМВ серия 32 из улиците на ж.к. Надежда, само че на заден ход. :lol:

2.Сънувах как експресът "Amtrak" влиза в гара София. На входните стрелки на гарата имаше дълъг железопътен прелез, само че без бариера. Колите минаваха на 5-10 метра пред влака. Хората също. После отидох вече към самата гара на trainspotting и какво да видя - пероните се превърнаха в барове и дискотеки. :lol: :lol: :lol:

3. Сънувах и как се намирам в центъра на някакъв голям град, София ряпа да яде. :D Изкачвам се по стълбите на някакъв бизнес център и чувам свирката на теснолинеен дизелов локомотив серия 77.

4.Прибирам се вкъщи и още в коридора виждам, че всичко от стаята ми е изнесено в коридора (леглото, телевизорът, компютърът, шкафовете и всичко останало). Влизам в стаята си и виждам, че на 44 075 и 44 080 се извършва капитален ремонт. :lol: :lol: :lol:
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Защо ли някои сънища се сбъднаха :?: :roll: 211 е Софийска, само дето още никой не и е сменил табелата.
64.19

Мнение от rexkos »

Тази нощ сънувах пътническия 50225 за Дупница. Беше с двойна тяга-две чешки 61, от зелените. Изглеждаха точно така:
http://www.railfaneurope.net/pix/cz/ele ... 1uhler.jpg
Също и любопитното беше това, че влакът не потегляше в посока Захарна фабрика, а към Подуяне. :lol:
Гост
Гост

Мнение от Гост »

Ха,добра темичка.
Аз като бях много малък сънувах,че изпращам баба си в постинята на някакъв влак.
После се стрясках и се събуждах разтроен.
До ден днешен ми е чудно какво ли е щяло да стане по нататък :lol: :arrow:

Мнение от rexkos »

Миналата нощ сънувах, как пътувам с трамвай №7, теглен от 46229. :shock: Тогава се показах през прозореца. Машината ускори така бясно, че се събудих. :lol:
Администратор
Администратор

Сънищата са хубаво нещо(и много потайнствени). В съня си човек се стреми към някоя своя мечта, или пък се среща със страховете си...

:arrow: Преди два дни сънувах как се явявам за влак за Кулата и с машиниста ми отиваме на гарата да чакаме машина. Изведнъж по "Драгоманска" не с 15, а поне с 25 се задава оранжево - жълт силует, в който по - късно разпознавам 443 - 001. Машината се дава на влака и аз питам майстора дали сме с нея след което се събудих...
64.19

Мнение от rexkos »

Ех, Марио, пожелавам ти този сън да се сбъдне. :lol:
Гост
Гост

Мнение от Гост »

lok45111 написа:Сънищата са хубаво нещо(и много потайнствени). В съня си човек се стреми към някоя своя мечта, или пък се среща със страховете си...

:arrow: Преди два дни сънувах как се явявам за влак за Кулата и с машиниста ми отиваме на гарата да чакаме машина. Изведнъж по "Драгоманска" не с 15, а поне с 25 се задава оранжево - жълт силует, в който по - късно разпознавам 443 - 001. Машината се дава на влака и аз питам майстора дали сме с нея след което се събудих...
Ех тия ГрафоВе :wink:
Администратор
Администратор

KRAKOMOBILA написа:Ех тия ГрафоВе :wink:
Граф, Граф, ама до 160 и с талиги на Шкода, как да не го сънуваш :angel7:
64.19

Мнение от Railroader »

Преди време сънувах един бърз влак, пристигнал на централната гара в Русе от посока Г. Оряховица. Всъщност машиниста беше подминал гарата и бе позиционирал влака след изхода за Русе-разпределителна (посока Варна), а се водеше, че е спрял на централна. Входния светофор за влаковете от към разпределителна беше трифаров, работеше и с трите си светлини - червена, зелена и жълта, сякаш се беше побъркал. Машинистът бе отворил една от вратите на кабината и просто си стоеше вътре. И сега, забележете, като второ и трето лица от локомотива слязоха lok45111 и KRAKOMOBILA, и тримата започнахме да си говорим, докато машиниста си клатеше краката, а влака си стоеше просто ей така. Действително, аз KRAKOMOBILA не съм го виждална на живо, но въпреки това го сънувах като едно момче на около 16-18 години. С Марио сме се срещали вече.

В първите часове на Коледа сънувах определено сън с жепейска тематика. Почти през цялото време имаше влакове около мен. Най- интересно беше, когато тръгнах, като пътник с една от новите мотриси серия 10 в посока товарна гара Русе-изток. :?: Мотрисата потегли от тук: http://i.data.bg/06/08/03/42022_orig.jpg и премина разстоянието от около километър до товарната гара по този коловоз: http://i.data.bg/06/08/03/42029_orig.jpg и http://i.data.bg/06/08/03/42034_orig.jpg . :oops: По "големия" път от 1 км премина покрай няколко порутени ЖП спирки :roll: , преди да пристигне на неизползваемата гара.
Снимките направих преди да се кача във лака. :lol:
Върху две гуми или върху две талиги по две релси!

Мнение от rexkos »

Преди няколко дена сънувах най-големия си жп кошмар! :o
Значи пътувах в една електричка 32 серия, обаче не беше цяла. Състоеше се от един моторен и един междинен вагон зад него. Беше ужасно мръсна. Не беше нито червена, нито червено-кафява, а кафява и цялата изцапана. Имаше прозорци, но не бяха остъклени. :shock: , а отвътре всичко беше полуизгоряло, но въпреки това ЕМВ-то се движеше и се друсаше повече от каквото и да е било влакче на ужасите. :lol:

Мнение от Railroader »

И аз съм сънувал неприятен сън, в който една електричка серия 32 щеше да ме прегази. Бях на един ЖП мост и когато ЕМВ-то се зададе, аз изведнъж установих, че няма никакво местенце от страни на линията, където да се предпазя от идващия влак. Съоръжението беше широко точно колкото коловоза. В последния момент, по някакъв начин се метнах отдолу на моста и се хванах, увисвайки с две ръце за перилата или траверсите, не помня точно. Електриката премина отгоре, аз останах невредим и се събудих уплашен.

Мнение от Mashinista »

Аз сънувах много интересен сън с влакове преди седмица някъде.Та карах Аccela обаче по-български жп линии и тогава стана лошото(на сън де :wink: )и дерайлирах и изведнъж Accelata вместо да се разбие изчезна и това беше малко е шантав

Мнение от Railroader »

Като стана дума за Acela express на Amtrak... Току що и аз управлявах, но на Microsoft Train simulator. Интересно е, наистина.
Колкото до сънищата с влакове, ако желаете поне до някъде да си ги разтълкувате, зачетете поне малко от материала, който съм пуснал в темата "Влакът като символ". Нещата, които пише там наистина са до голяма степен вярни.
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация