Знам, че заглавието звучи малко противоречиво, но съвсем умишлено го оставих така. Де да бяха само железниците на това дережде. Темата е толкова всеобхватна, че...
Попадали ли сте на това четиво:
http://www.bgsviat.narod.ru/
Знам, че е дълго и че едва ли някой ще се хване да го прочете цялото, но АЗ ГО ПРОЧЕТОХ, защото колкото е дълго, толкова е интересно.
В заключение искам да цитирам един много добър приятел, който написа това:
... защото е Болкария (от болка) - културно-историческа огризка от някогашна държава, наричана България, болезнено изконсумирана от обитателите си. А те, вкопчено предъвквайки и заболелите остатъци, за да заразят себе си и поколенията си, смотолевят полу-членоразделно, че не са канибали. После продължават да се карат и хапят към поредното парче. В Болкария има много дупки - по улиците, в законите, в съзнанията, в системите. Но има и валяци. Не се виждат често просто защото се движат по мозъчните вместо по уличните гънки. Казват, че Болкария си приличала с Япония по тресенията и по активното серийно производство на млади хуманоиди, макар и все още да не отпечатва серийни номера на последните. Казват също, че боли, но после - карай да върви."
Кой желае да отрича написаното, а може би и собствената си история, държава и националност - да заповяда!
Върху две гуми или върху две талиги по две релси!

Информация
Модератори