Аз съм студент във ВТУ "Св.Св. Кирил и Методий" и като такъв ползвам правото си на намаление в жп транспорта, но на какво ставам жертва всеки път... ПВ40103 и ПВ40105 идват винаги пълни на гара Велико Търново и ние сме принудени да се тъпчем в коридорите и в свръзките между вагоните... Кондукторите просто няма как да минат и затова не се и мъчат... Тези два влака са композиция от 2-3 вагона всеки път при положение, че се пукат по шефовете... Как е възможно питам аз в 21. век, да се тъпчем като животни... Все пак си плащаме билетите, макар и на половин цена, но нали останалата половина я дава нашата мила родина... Да не говорим, че тези вагони са повече от ужасни откъм хигиена... все едно превозван свинчета за продан... Да пътуваш всеки път прав от Велико Търново до Стара Загора или Дъбово не е сред мечтите ми, но се случва най-редовно. Пак питам... Това ли е БДЖ? Така ли се пътува в 21. век? Предварително благодаря за отговора макар и да не се надявам много на реакция.

Вагоните са русенски , някой път един от тях е горнооряховски.Спомням си , когато с Наско и майка му се връщахме от Горна до Ст. Загора и бяхме прави почти през цялото време.Майка му седна на изведената седалка на мястото на едната тоалетна , а на В. Търново се качи огромна група студенти , идващи си от кандидатстудентски изпити. И 3-те вагона в композицията бяха конски , не знам защо на ГО не прикачаиха поне още един допълнителен , при положение , че влакът дойде от Русе с немалка населеност.40104 също много се пълни , особено когато идвам със "Сл.бряг" и на Сзт във влака няма свободни места.

От скоро тези влакове се движат почти изцяло с ГО вагони
А относно населеността какво да ти кажа приятел : просто БДЖ открай време са занемарили 4 та линия и не правят нищо да подобрят положението. Неведнъж съм споменавал какво се случва на гара като Велико Търново, откъдето се качват повече пътници от всяка друга гара между Русе и Ст загора, и другите форумци го знаят и БДЖ го знаят, но не правят нищичко.... А пътниците до Каспичан се движат пак с три вагона с по десет човека вътре,но почти никога няма конски в съставите им. Вчера 40102 имаше допълнителен ревизиран вагон на 24.03 естествено горнооряховски, който бе откачен на ГО

Няма такова нещо... не си пътувал в наистина претъпкан влак да видиш какво чудо е - искаш, не искаш не можеш да пристъпиш в купейния и избираш - или отиваш в някой от конските, където все пак се намира някое място или слизаш и чакаш следващия влак.rexkos написа:Става интересно, когато влаковете са в състав два конски вагона и един нормален купеен.
Резултатът - единственият купеен вагон претъпкан до горе, така че човек да не може да се размине, докато в двата конски я има 10 пътници, я не..

Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Миналата Събота пътувах с 20203.
На площадката до вратите на един 29 74 бях аз, велосипед, куче и още 7 пътници, но щом нямаше никой в тоалетната, влака се води празен.
Виждал съм обаче истински претъпкан влак - 20220 с една ЕМВ: http://bgrail.info/photos.php?mode=show_album&id=104
На площадката до вратите на един 29 74 бях аз, велосипед, куче и още 7 пътници, но щом нямаше никой в тоалетната, влака се води празен.
Виждал съм обаче истински претъпкан влак - 20220 с една ЕМВ: http://bgrail.info/photos.php?mode=show_album&id=104
Информация
Модератори