Обратна връзка:
Както някои от вас знаят, аз се занимавам с жп моделизъм, като особено наблягам върху изработването на бг подвижен състав и инфраструктура. Снимки на изработените от мен (подобрени) макети и модели може да видите тук:
http://www.railwaypassion.com/?cid=32
http://www.railwaypassion.com/?cid=130
Новият проект, който замислям е може би най-сложният и трудоемък до сега. Идеята ми е да пресъздам гара Подуене пътническа на три фремо модула, като искам макетът да бъде на гарата, такава каквато трябваше да бъде - с четири или повече коловоза+глух коловоз. Всичко останало ще бъде така както е сега - гарова сграда, перони и пр.
В тази връзка имам нужда от чертеж на гарата така както е трябвало да бъде след ремонтите през 80-те години на миналия век.
Предварително благодаря за помощта!
Обратна връзка:
макет

Мнение от shotik »

Ще имаш ли място за 30 коловоза ?
Отделно трябва да имаш място за източен район,гърбица със разпускателната част ,среден район и западен,който сега не съществува.
В средния район някога/1972-1977 г/ имаше схема на коловозите,но сега дали я има незнам.
Проектът е сложен ,има и други коловози ,като южната и северни линии,деповски коловози,някои ги няма,но ако намериш някаква скица ,мога да ти помогна с това което помня от 1069 г насам до 2003 г.
Ако имаш въпроси ,пиши на лични,за да не товарим темата.
Обратна връзка:
Не съм се изразил правилно явно - искам да пресъздам само и единствено гара Подуене пътническа! Товарна не ми е по силите. Признавам си! :)
Администратор
Администратор
Vlado написа:Не съм се изразил правилно явно - искам да пресъздам само и единствено гара Подуене пътническа! Товарна не ми е по силите. Признавам си! :)
Владо,

ще потърся при началник - гарата дали има стари чертежи и планове, ако там няма ще се дири от ЖП Секция - София 1 и ще ти се свърши работа. Стига да ги има, а да не са отишли на вятъра. Другия вариант е ако си съгласен да се уточним на ЛС и да те кача в МРЦ да видиш там по пулта какво е имало.
Обратна връзка:
lok45111 написа:
Vlado написа:Не съм се изразил правилно явно - искам да пресъздам само и единствено гара Подуене пътническа! Товарна не ми е по силите. Признавам си! :)
Владо,

ще потърся при началник - гарата дали има стари чертежи и планове, ако там няма ще се дири от ЖП Секция - София 1 и ще ти се свърши работа. Стига да ги има, а да не са отишли на вятъра. Другия вариант е ако си съгласен да се уточним на ЛС и да те кача в МРЦ да видиш там по пулта какво е имало.
Съгласен съм с всичко, стига така да намеря достатъчно информация за това, което съм замислил! :)
Обратна връзка:
За гара Подуене

Мнение от Vlado »

Искам специално да благодаря на Марио за помощта! Свършихме чудесна работа! :)
Vlado написа:Искам специално да благодаря на Марио за помощта! Свършихме чудесна работа! :)
Намерихте ли планове от преди?
Обратна връзка:
За гара Подуене

Мнение от Vlado »

Не, не намерихме, но влязох в МРЦ-то и видях какво е било коловозното развитие преди ремонта, а и успях да снимам козирката на гарата отгоре, което все пак е нещо.
А за плановете - ако някой има възможност ми търся планове на сградата на гара Подуене и коловозното й развитие за след ремонта от 80-те.
Vlado написа:Не, не намерихме, но влязох в МРЦ-то и видях какво е било коловозното развитие преди ремонта, а и успях да снимам козирката на гарата отгоре, което все пак е нещо.
А за плановете - ако някой има възможност ми търся планове на сградата на гара Подуене и коловозното й развитие за след ремонта от 80-те.
Браво за постигнатите работи,а за планове на сградата и т.н. немога да помогна,съжелявам.Успех! :arrow:
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация