Администратор
Администратор
DB 212 на Terna

Мнение от Mario Evstatiev »

От 2007 г. у нас се подвизава и представител ан модификацията V100.20, познат като немска серия 212. Локомотива е на служба в "Терна"-фирмата, която ремонтира и удволява Пловдив - Свиленград.

Локомотива е 4 осен, с колоосна формула B-B и максимална скорост 100 км/час. Производител: DEUTZ

Ето няколко авторски снимки:

212-057-4
http://foto.bg/data/5892/212-057-4.jpg

212-318-0
http://lokomotiven.web.data.bg/gallery/ ... 12-318.jpg

Пулт за управление

http://lokomotiven.web.data.bg/gallery/ ... 18pult.jpg
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

От мен клип с потеглянето на една от тези машини от гара Поповица.
Администратор
Администратор

Привет от снежна и красива Катуница!

Днес двучленна форумна група извърши необявено мероприятие, имащо за задача да излови и заснеме 212-ката, работеща за "ТЕРНА". Както подобава, групата отпътува от София с БВЗР 8611, като по време на сутрешния анализ опита от вкусното капучино, предлагани във вагона тип "бистро". Времето, което имахме в Пловдив бе оползотворено под формата на кратък последен анализ на задачите и проверка на форума от администраторския орган.

Пътуването от По до Ка се извърши с ПВ 10243, обслужван от мотриса "Дезиро". Информация за местонахождението на търсения локомотив получихме още в движение.

Както подобава, задачата премина без трудности и перипетии, а в знак на колегиалност, форумния екип се включи в почистването от сняг на подходната пътека на гара Катуница като по този начин отмени дежурния ръководител, който и без друго си имаше доста работа по изпращане на прозорец в междугарието Катуница - Поповица.

Гръцките представители на "Терна" бяха запознати и по - долу ще видите резултата.

На гарата бяхме посрещнати от началник - смяната на "ТЕРНА" и след като се запозна с целите и мотивите относно проекта по заснемане на локомотива ии, както и след категоричната подкрепа на гръцкия чорбаджия, групата бе допусната до локомотива, където машинист, работещ за компанията ни запозна с устройството и особеностите на немската техника.

На мен лично ми направи впечатление кранмашиниста, за който получих описание и ще отворя допълнителна тема в "техническата консултация".

Локомотива е с допълнително монтирани у нас скоростомери "Хаслер" RT-12i за да покрива изискванията за лицензиране за движение по жп мрежата ни.

212-057-4 е минал ревизия на спирачките на 12.12.2008 г. в Пловдив. Оборудването на Индуси - то от кабината е демонтирано, но антената си стои на талигата.

Личното ми впечатление от локомотива е, че е доста добре стопанисван от "Терна", а и персонала, работещ с него изказа много добри думи относно техническата годност и експлоатационната готовност.

Ето и част от снимките на локомотива(още довечера)
Изображение

Изображение

И сега една снимка - поздрав за колегата и мой приятел Иван Кацев :)
Изображение
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Много, добър и красив локомотив. Браво за снимките.
Администратор
Администратор

Saruman написа:Много, добър и красив локомотив. Браво за снимките.
Абе и е добър и е красив. Въпреки снега не ме е яд, пък и мисля, че съм зарадвал някого с хубави снимки :wink:

Ето още от тази немска прелест:
Изображение

Изображение
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Марио , да те помоля да преименуваш темата по вариантите , които предлагам:

I вариант.
"Подвижен състав , собственост на TERNA". Така тематиката е много строго конкретизирана , а с промяната на названието , ще можем да дискутираме и други машини на компанията , ако се появят по нашата мрежа.Да напомня , тяхна собственост е както 55-213 (със стар номер) , така и тези машини:
- снимка 1;
- снимка 2.
Логото.

Доколкото знам , TERNA имат и вагони , ето един от тях.

II вариант.
По идентичен начин като другите компании - "БУЛМАРКЕТ" , Унитранском груп , GASTRADE - България и DB Schenker , така да има обособена тема за тази фирма и темата да се нарича "TERNA".Хем в нея ще се дискутира информация относно компанията , хем ще се пускат снимки на локомотиви , а какво видяхме , има както работни машини , така и вагони , хем заглавието на темата ще стане един вид по - обобщено.

Аз смятам за по - удачен вторият вариант. Как мисли форума?
Администратор
Администратор

Няма смисъл да разводнявам темата. "ТЕРНА" имат повече специализирани машини, чието обсъждане не е за този раздел. Тъй, че нека темата си остане за "Немеца". 55 213 е под наем.

Мнение от pepino1990 »

Такива локомотиви има и в Стомана Перник.

Мнение от driver »

дааа на DB са
Публикувай отговор

Обратно към “Други превозвачи | Other rail carriers”

Информация