Да бъде ли прието наименованието "Български Локомотивен Форум" за наименование на сайта?

Общо гласове: 47
Да (28) 60%
Не (16) 34%
Нямам мнение по въпроса (3) 6%
Администратор
Уважаеми колеги и приятели - форумисти,

както повечето от вас знаят, на 23 Януари 2010 г. бе учредено Сдружение с нестопанска цел "Български Локомотивен Форум", което по един или друг начин е резултат от дейността на този форум като цяло. С решение на Учредителното събрание, този форум, фотогалерията и електронния ЖП вестник са обявени за част от средствата за постигане на целите на Сдружението и по тази причина е редно да се помисли за промяна и в наименованието на тези приложения.

Въпреки всичко, технически, форумът, галерията и вестника ще продължат да функционират по обичайния до сега начин, поради което няма място за притеснения относно дейностите ни.

Във връзка с направеното изложение, предложението, което Ви пднасям за гласуване е, форумът да получи наименование "Български Локомотивен Форум" като освен това бъде изработено и ново лого.

Моля, гласувайте!
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Подкрепям смяната ня името !

Мнение от Филип »

А защо локомотивен ? Форума разглежда доста по широк спектър железопътна тематика !
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Филип написа:А защо локомотивен ? Форума разглежда доста по широк спектър железопътна тематика !
Форума от самото начало си тръгна като специализиран за тягов подвижен състав, с течение на времето, спектъра на разглежданите въпроси се разшири, но основната част си остана тяговият подвижен състав и съответно богатия информационен архив, свързан с ТПС. И мисля, че наименованието е достатъчно добро и не пречи под него пак да се разискват всякакви ЖП въпроси, но... в основата са локомотивите!
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

аз мисля, че не трябва да бъде сменяно името на форума :?

Мнение от Ekcnpec »

Позволете ми, като нов тук, но като врял и кипял в такива организационни въпроси да изкажа своето мнение...
Да, добре е да се смени името на форума...
За да може да се унифицира името на сдружението с нестопанска цел с името на интернет портала...
Това ще допринесе за положителната и еднозначна идентификация на тукашните потребители, като членове на сдружението и съответно техните права за фотографиране на подвижен състав и всякакви други железопътни съоръжения да не бъдат поставяни под въпрос...
Таралежът е птица упорита...
Без да го ритнеш, не излита...
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

На мен както винаги компютърът ми дава някакъв бъг и ми показва , че не мога да гласувам , а фактически не съм гласувал още.До довечера , когато си вляза от компа у нас , ще дам своя вот.

Нещо , което ми направи впечатление - до този момент 10 гласа "ЗА" и 8 "ПРОТИВ". Тези , които подкрепят наименованието изтъкнаха аргумент. Чудно ми е тези , които не го подкрепят (цели 8 души) защо не дадат своето ясно становище защо не желаят заглавието на сайта да е това и какво трябва да бъде.Все пак щом си против едно нещо , дай своето становище и мнение. Как не трябва да бъде , е ясно , ти си го изразил , проблем няма , твоя воля.Но как трябва да бъде , според теб?
Въпросът ми , дори и в първо лице , ед. число , е отправен към тези 8 човека , които са гласували отрицателно.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Ekcnpec написа:Позволете ми, като нов тук, но като врял и кипял в такива организационни въпроси да изкажа своето мнение...
За да може да се унифицира името на сдружението с нестопанска цел с името на интернет портала...
Това ще допринесе за положителната и еднозначна идентификация на тукашните потребители, като членове на сдружението и съответно техните права за фотографиране на подвижен състав и всякакви други железопътни съоръжения да не бъдат поставяни под въпрос...
Виждам , че един основателен аргумент е посочен вече.Разбира се една двузначност не би била особено полезна , но всеки сам решава на каква плоскост да стоят нещата , както посочената вече идентификация на потребителите.
А останалите 7 гласували?

Мнение от HASSEN »

Против съм, защото форума е 'локомотивен'.
При положение, че тематиката му е доста обширна и всеобхватна не би било добре да се именува така. Аз не съм съгласен и с настоящето име, но това е друг въпрос.
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

Ekcnpec написа:Позволете ми, като нов тук, но като врял и кипял в такива организационни въпроси да изкажа своето мнение...
С Експреса като че ли мислим еднакво. Ще добавя още че чрез сдружение "Български Локомотивен Форум" форумът излезе от виртуалния в реалния свят, а чрез форума сдружението има виртуално дискусионно пространство. Те са тясно свързани помежду си и е абсолютно глупаво да бъдат разделяни. Туй е от полза за всички - както членове на дружеството, тъй и потребители на форума.

И една реплика към Хасан - името не трябва да ограничава сферата на действие. Вземи Английския Кралски Локомотивен Клуб (Royal Locomotive Club) - да не мислиш че само с машини са занимават? Освен железници дейността им обхваща и параходи, дилижанси, валяци и др.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Мнение от HASSEN »

Tramway написа:И една реплика към Хасан - името не трябва да ограничава сферата на действие. Вземи Английския Кралски Локомотивен Клуб (Royal Locomotive Club) - да не мислиш че само с машини са занимават? Освен железници дейността им обхваща и параходи, дилижанси, валяци и др.
Не Хасан, чете се по друг начин.
Е и, ми да го кръстим тогава Български форум чушкопеци :P
И аз подкрепям смяната на името.Наистина че се обсъждат много други теми освен локомотивите,но всички те са обвързани по един или друг начин с тях.И моето лично(макар и новобранско сред вашите) мнение е че щом първоначалният замисъл е бил да бъде локомотивен,да си остане и за напред такъв.
Акредитиран фотограф
Обратна връзка:
Аватар
Акредитиран фотограф

Мнение от bobara_e_tuk »

и как ще кръстим :?:
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Ами като гледам ние сме се специализирали почти във всички области на жп транспорта и затова мисля, че най-правилно ще е ако се променя името (макар, че смятам това за ненужно, форумът така си е добре) то да е "Български Железопътен Форум".
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Nikss написа:Ами като гледам ние сме се специализирали почти във всички области на жп транспорта и затова мисля, че най-правилно ще е ако се променя името то да е "Български Железопътен Форум".
Ще се съглася с Nikss, нека бъде Български железопътен форум
Изпитвам буфери! Без стенд :D
Заключено

Обратно към “Архив "Трейнспотинг, ГДВ, мероприятия и общи теми"”

Информация