Администратор
Уважаеми колеги и приятели - форумисти,
както повечето от вас знаят, на 23 Януари 2010 г. бе учредено Сдружение с нестопанска цел "Български Локомотивен Форум", което по един или друг начин е резултат от дейността на този форум като цяло. С решение на Учредителното събрание, този форум, фотогалерията и електронния ЖП вестник са обявени за част от средствата за постигане на целите на Сдружението и по тази причина е редно да се помисли за промяна и в наименованието на тези приложения.
Въпреки всичко, технически, форумът, галерията и вестника ще продължат да функционират по обичайния до сега начин, поради което няма място за притеснения относно дейностите ни.
Във връзка с направеното изложение, предложението, което Ви пднасям за гласуване е, форумът да получи наименование "Български Локомотивен Форум" като освен това бъде изработено и ново лого.
Моля, гласувайте!
както повечето от вас знаят, на 23 Януари 2010 г. бе учредено Сдружение с нестопанска цел "Български Локомотивен Форум", което по един или друг начин е резултат от дейността на този форум като цяло. С решение на Учредителното събрание, този форум, фотогалерията и електронния ЖП вестник са обявени за част от средствата за постигане на целите на Сдружението и по тази причина е редно да се помисли за промяна и в наименованието на тези приложения.
Въпреки всичко, технически, форумът, галерията и вестника ще продължат да функционират по обичайния до сега начин, поради което няма място за притеснения относно дейностите ни.
Във връзка с направеното изложение, предложението, което Ви пднасям за гласуване е, форумът да получи наименование "Български Локомотивен Форум" като освен това бъде изработено и ново лого.
Моля, гласувайте!

Администратор
Форума от самото начало си тръгна като специализиран за тягов подвижен състав, с течение на времето, спектъра на разглежданите въпроси се разшири, но основната част си остана тяговият подвижен състав и съответно богатия информационен архив, свързан с ТПС. И мисля, че наименованието е достатъчно добро и не пречи под него пак да се разискват всякакви ЖП въпроси, но... в основата са локомотивите!Филип написа:А защо локомотивен ? Форума разглежда доста по широк спектър железопътна тематика !
аз мисля, че не трябва да бъде сменяно името на форума 

Позволете ми, като нов тук, но като врял и кипял в такива организационни въпроси да изкажа своето мнение...
Да, добре е да се смени името на форума...
За да може да се унифицира името на сдружението с нестопанска цел с името на интернет портала...
Това ще допринесе за положителната и еднозначна идентификация на тукашните потребители, като членове на сдружението и съответно техните права за фотографиране на подвижен състав и всякакви други железопътни съоръжения да не бъдат поставяни под въпрос...
За да може да се унифицира името на сдружението с нестопанска цел с името на интернет портала...
Това ще допринесе за положителната и еднозначна идентификация на тукашните потребители, като членове на сдружението и съответно техните права за фотографиране на подвижен състав и всякакви други железопътни съоръжения да не бъдат поставяни под въпрос...
Таралежът е птица упорита...
Без да го ритнеш, не излита...
Без да го ритнеш, не излита...
На мен както винаги компютърът ми дава някакъв бъг и ми показва , че не мога да гласувам , а фактически не съм гласувал още.До довечера , когато си вляза от компа у нас , ще дам своя вот.
Нещо , което ми направи впечатление - до този момент 10 гласа "ЗА" и 8 "ПРОТИВ". Тези , които подкрепят наименованието изтъкнаха аргумент. Чудно ми е тези , които не го подкрепят (цели 8 души) защо не дадат своето ясно становище защо не желаят заглавието на сайта да е това и какво трябва да бъде.Все пак щом си против едно нещо , дай своето становище и мнение. Как не трябва да бъде , е ясно , ти си го изразил , проблем няма , твоя воля.Но как трябва да бъде , според теб?
Въпросът ми , дори и в първо лице , ед. число , е отправен към тези 8 човека , които са гласували отрицателно.
Нещо , което ми направи впечатление - до този момент 10 гласа "ЗА" и 8 "ПРОТИВ". Тези , които подкрепят наименованието изтъкнаха аргумент. Чудно ми е тези , които не го подкрепят (цели 8 души) защо не дадат своето ясно становище защо не желаят заглавието на сайта да е това и какво трябва да бъде.Все пак щом си против едно нещо , дай своето становище и мнение. Как не трябва да бъде , е ясно , ти си го изразил , проблем няма , твоя воля.Но как трябва да бъде , според теб?
Въпросът ми , дори и в първо лице , ед. число , е отправен към тези 8 човека , които са гласували отрицателно.
Виждам , че един основателен аргумент е посочен вече.Разбира се една двузначност не би била особено полезна , но всеки сам решава на каква плоскост да стоят нещата , както посочената вече идентификация на потребителите.Ekcnpec написа:Позволете ми, като нов тук, но като врял и кипял в такива организационни въпроси да изкажа своето мнение...
А останалите 7 гласували?

Глобален модератор
С Експреса като че ли мислим еднакво. Ще добавя още че чрез сдружение "Български Локомотивен Форум" форумът излезе от виртуалния в реалния свят, а чрез форума сдружението има виртуално дискусионно пространство. Те са тясно свързани помежду си и е абсолютно глупаво да бъдат разделяни. Туй е от полза за всички - както членове на дружеството, тъй и потребители на форума.Ekcnpec написа:Позволете ми, като нов тук, но като врял и кипял в такива организационни въпроси да изкажа своето мнение...
И една реплика към Хасан - името не трябва да ограничава сферата на действие. Вземи Английския Кралски Локомотивен Клуб (Royal Locomotive Club) - да не мислиш че само с машини са занимават? Освен железници дейността им обхваща и параходи, дилижанси, валяци и др.
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Не Хасан, чете се по друг начин.Tramway написа:И една реплика към Хасан - името не трябва да ограничава сферата на действие. Вземи Английския Кралски Локомотивен Клуб (Royal Locomotive Club) - да не мислиш че само с машини са занимават? Освен железници дейността им обхваща и параходи, дилижанси, валяци и др.
Е и, ми да го кръстим тогава Български форум чушкопеци

и как ще кръстим 

Информация
Модератори