скандално!

Мнение от terx »

На 21.01. във влак 2627 от София за Варна претърпях унижението да бъда глобен заради представяне на двупосочен билет без заверка от Централна гара. Обидно е, заради една формалност, на всичко отгоре безплатна и на полупразен влак да се /мал/третират по този начин и без това не добре обгрижваните пътници на националния монополист. Обслужващият персонал беше свидетел, как с изплезен език се качих в последната минута, даже някой се пошегува, че само мене чакали за да тръгнат. Естествено,че няма пълно щастие, защото след минути попаднах в хватката на конндукторката. Подсказаха ми за мое удовлетворение, че не съм изолиран случай - дали поради закъснение, незнание или разсеяност очевидно не съм единствената жертва - разбрах, че такива "риби" като мене редовно влизат в мрежата. така при платени двупосочно 45 лв, олекнах с още 39. Как при друг подобен случай да не завия към автогарата, където за 26 лв ми е гарантирана по-бърза, по-чиста и по-топла услуга...Въпросът ми е, по кой нормативен документ кондукторката ми одра кожата, след като основание за издавене е посочила "за пътуване без билет - табли.../не се чете/. Защо ми взе за цялата отсечка, а не примерно до Горна Оряховица, където престоят е 10 мин/казано ми бе, че е само 5 мин /и можех да си купя редовен билет от касата. Друг е въпросът, че при цялата разправия и прехвърляне на билета от ръка на ръка най-накрая не се разбра къде остана и не мога да се възползвам от великодушната оферта на н-к влака да се разходя пак до Сф в рамките на месец и да го използвам...
Моля за професионално и безпристрастно мнение!
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Законите , правилниците и изобщо всички правила са за да се спазват ! Никакви изплезени езици не са извинение за неспазването им ! Веднага след качването ти във влака ли се упъти към превозната бригада да ги уведомиш , че не си успял да си завериш билета , едва ли !?! Все пак когато ще пътуваш на такава сериозна дистанция тръбва да си предвидиш и технологично време на гарата ! В автобуса едва ли ще можеш да се качиш без билет , а ако те надушат ще те свалят насред нищото , много от атобусните фирми също изискват предварителна заверка за връщането , която даже е няколко дни преди пътуването , докато при пътуване с влак можеш да си го завериш непосредствено преди самото пътуване !
С зве думи, вината си е изцяло твоя !

Мнение от assen5 »

stankos написа:Законите , правилниците и изобщо всички правила са за да се спазват ! Никакви изплезени езици не са извинение за неспазването им!
Да ама в голяма част от случайте са доста остарели и безсмислени тези правила. В днешно време може да си преценил, че времето ще ти стигне и да попаднеш в изненадващо задръстване или градския транспорт да те "спъне" с аварирал рейс, трамвай и т.н. Така, че не е нужно да му се караш така на момчето.

Заверяването на билет е пълна глупост според мене. Единственото изключение може да е за влаковете с задължителна резервация.

В Германия може да си купиш билет за 3 човека важащ цял ден в един Бундесланд (област) за 10 евро. Този билет важи за който си искаш влак с изключение на ICE и IC без абсолютно никаква заверка и подобни глупости.

Съвет: Ако знаеш с кой влак ще се прибираш, можеше да си заревиш билета още при слизането във Варна за да не го мислиш.
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Принципно съм съгласен с теб , че заверката е ненужна ! А най -доволен ще бъда при въвеждането на система за резервации и закупуване на билети по интернет !
И на мен ми се е случвало запъхтян да се качвам на влак даже без никакъв билет , но веднага отидох при кондуктора и му казах ,при което човека прояви разбиране и си свърши работата , изцяло беше много любезен ! Но всички останали да са ти виновни без да отчиташ собствените си грешки не го приемам ! И веднага видите ли с автобусите не е така ! Айде мекия !

Мнение от terx »

Въпросът ми е принципен, ще посочи ли някой нормативната база, според която завереният билет от съседното място или купе е ПО-билет от моя без печатче. Защо кондукторът ме глобява с такъв, в който под т.1 санкцията е за пътуване БЕЗ билет, според някаква нечетлива таблица, а под т.5 добавя-за НЕЗАВЕРЕН билет по таблица 2А. Очевидно нещата не са еднозначни,ясни и конкретни и са въпрос на тълкование - това е мнение на човек от бригадата след Горна Оряховица. И на човешко отношение - в крайна сметка, ако не можем да си съберем вересиите от хилядите гратисчии, защо да не ударим лоялния клиент....

Мнение от EuroDance »

Случка от 14.08.2009 г.

Отиваме с приятелката ми на гара Бургас и питаме за билети до Варна, в резултат на което от служителката получавам отговора "Ние билети за Варна не продаваме". И отказа да продаде билет до морската столица, като разбира се в Карнобат си закупихме втория билет. Не е голям проблем, но доколкото знам е длъжна да продава билети с прекачвания. Очевадно уважаемата г-жа служителка не разполагаше с необходимата компетентност да издава такива билети.

Трябва ли да се допускат такива хора до подобни позиции?

Мнение от rexkos »

Айй, приятелю да знаеш че в Бургас работят възможно най-некадърните касиерки. Мързелът си казва думата, и явно на лелките им е трудно да натиснат по някое допълнително копче на клавиатурата и да ти издадат билет с прекачване. С няколко форумци миналото лято имахме доста дълга разправия с уважаемата г-жа Теменуга Иванова, която упорито отказваше да ни издаде билети от Бургас до Димитровград през Русе за влакове 3661/4647. :twisted:
Оди и им обяснявай, че си фен на тема влакове и обикаляш за кеф.
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Ноември миналата година, на един наш съфорумник му беше отказано да му издадът билет по дестинация Пловдив - Русе (8615/40106/382) по предтекст, че не можело да се направи връзка в ГО. Беше отпратен на Информация, но оставаха 10 мин. до 8615, отидохме на друга каса и без проблем му беше издаден! Минахме само с лека уплаха, че може да си изпуснем влака.

Мнение от assen5 »

Аз съм имал същия проблем. Последствията бяха 4 часа престой на Карнобат въпреки възможната връзка. Добре, че имах книжка та минаха бързо. На такива касиерки им пожелавам да ги заменят скоро с билетни автомати :lol:

Мнение от rexkos »

assen5 написа:На такива касиерки им пожелавам да ги заменят скоро с билетни автомати :lol:
Или още "Колежке, искаш ли да станеш стрелочничка?" :lol: :lol: :lol:
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Преди да почне ремонта по 4-та питах на гарата в Габрово как хората ще правят връзка с нощния за Димитровград, отговора: "От Габрово връзка не можело да се направи, а и пътниците нямало да пътуват през нощта за Дг."
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Това с билет за Варна се е случвало и на мен.Бях с един приятел , който от касите в Бургас искаше билет за морската столица по схемата "Сл.Бряг" :arrow: тогавашния 8611 , сега 8613 , а като чу дестинацията , касиерката каза с учуден глас: "Моля?!?" и поне 10-тина минути се чуди как да извади билет. Отиде при колежката си , дълго умуваха и накрая му издаде билет за "Сл.Бряг" и му каза , че връзката му била на другия ден сутринта за пътническия в 3:40 (сега 3:10 - 30151).Момчето недоумяваше и каза , че на Карнобат има връзка с бръз влак за Варна , а тя продължи с мрънкащ израз от рода на "Абе защо не си хванаете рейса." Той успя все пак да се оправи , но в 8611 плати на кондуктора добавката за бръз влак , понеже билетът му е бил за прикачване , но на пътнически.При това на другия ден. :shock: :wink: 8)
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Описаните случаи с касите в Бургас ще бъдат предадени за сведение и вземане на мерки от Управителия на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД.

На бургаските каси отдавна има проблеми!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Случката в Бургас , станала на рождения ден на Ванчо ( и Марио беше с нас) бе направо скандална.Ако някой гледаше отстрани , щеше да реши , че е била точно за "Господари на ефира".
Аз предлагам да се налагат наказания дори само за изрази от рода на "Абе защо не си хванете автобус и само ме притеснявате!" или "Господине , как да ви изкарам билет така , идете си хванете автобуса , автогарата е близко."(това ми се случи на мен на гарата в Панагюрище , още преди да спрат влаковете , аз исках билет за Пазарджик , но ми бе издаден такъв за Пловдив , тъй като нямаше компютри , а старите картонени билети).Макар че трудно се доказва (без свидетели няма да мине) , все пак според мен не е етично , морално и културно от страна на служител , който защитава интересите на работодателя , където упражнява трудовото си правоотношение ( в случая в системата на железниците) явно и по безспорен начин да рекламира и предлага услугите на конкурентен вид транспорт.Не знам как мисли форума , но за мен такова отношение би следвало да се третира като уронване престижа на предприятието , където работи въпросния човек.
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Да но ако поискаш за Слънчев Бряг + пътника на другия ден ще ти откажат, с предтекст има връзка с бърз. Леле как може да са толкова зле някои, а други ти вядят 1000 варианта :) .
Публикувай отговор

Обратно към “Тарифи, превозни документи и превозна дейност | Fares, tickets and transport activity”

Информация