Знам, че е имало и винаги ще има проблеми при експлоатацията ама нещо ми се струва гнило тука - много влакове закъсняват поради чакане на връзка, други пък машините им сдават багажа, за други спира тока и айдее 100, 200 мин. закъсненния и т.н.Просто не знам, ама за един месец (дет още не е изтекъл дори ) са много, поне според мен, такива инциденти.То ако ще се продължава тъй не знам де ще му излезе края.Не знам, пак казвам, според мен много инциденти много нещо кат за начало на годината....

Мнение от refil »

За спирането на тока и непочистините жп пътища според мен пътниците трябва да се сърдят на НКЖИ.И БДЖ да иска неустойки.
Но пък за оставените влакове вина има БДЖ(държавата).

пп Малко офф-за нови БМВ или Мерцедеси за дъбелосерковците пари има ,а за ТПС-крив макарон :twisted:

Мнение от dobo »

Аз имам впредвид, че като цяло независимо дали вината е на НКЖИ или на БДЖ много инцеденти много нещо за има-няма 21 дена от новата година...

Мнение от refil »

Каквато държавата,такива и железниците :!:

Мнение от dobo »

Да прав си, но дори и аз дет винаги си предпочитам влака по ред причини пред други видове транспорт почва да ме хваща страха как ще стигна от точка А до точка Б безаварийно...
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Като се страхуваш и ще стане белята... отпускаш се, наслаждаваш се и стигаш. Това е формулата. :wink: :lol:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Зима е!
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Не съм чувал досега в друга държава при 20-30 см сняг да има такива проблеми през зимата като при нас. :roll:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Да не би в Швейцария , Скандинавските страни , Балтиийските републики или пък в Русия да пада по - малко сняг.Но нали тук е България.
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

При налични вагон-снегорини е грехота железния път да е непочистен. Като навали от Кардам тръгва снегорина та до Повеляново. На Каспичан има също - 9-та се изчиства... И на другите места, подобно.

Като се знае, че може да има проблеми, дизелова тяга, трябва да има готова заедно с бригади на всички възелни и крайни гари.
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Промених заглавието на темата като по - прилежно откъм лексика и по - логично като смиисъл.А колкото за тази тема , ако трябва да се дискутира всичко , което е нелогично и нереално , то тя ще трябва да има безкрайно продължение.
Благодаря за разбирането!
Обратна връзка:

Мнение от Maikal »

Понеже има такава тема и мисля да споделя днешните си премеждия тук.
Днес пътувах с 2614 (Варна - София) от Варна до Горна Оряховица. Доста зор беше да успеем да се класираме за него и в 12:34 успях да си купя билет. Когато тичайки се насочвам към влака , който е композиран , забелязвам нещо странно - нямаше машина, а съставът беше от 3 вагона втора класа и един първа - общо 4 :)
След 20 мин от депото изскочи машина и всички бяхме така радостни че най-накрая влакът ще тръгва. НО има едно голямо НО когато закачиха машината ок всичко, но когато пуснаха тока към вагоните започна пиротехническата част с хвърляне на големи изкри от кутията на вагона. Така 2 пъти. След 5 мин се установи, че кабелът м/у 2 и 3-ти вагон дава проблем. След 10 мин кабелът бе подменен, но уви пиротехническите ефекти продължиха и така се стигна до идеята да се отстрани 3-тия вагон :), но да не бъде заменен в състава и така започна разходка по гарата , дойде маневрения дизел закачиха ни и почнахме напред - назад и се стигна до комичния състав от 3 вагона на бърз влак прекосяващ почти цяла България :)
Със закъснение от 1 час и 20 мин влакът потегли от Варна със състав второкласен-първокласен-второкласен :) и струпани по коридорите хора от премахнатия вагон.
По принцип влакът е от 5 вагона 4-втора и един първа класа.
Имаше и много забавна случна на гара Попово където незнайно защо спряхме едва едва в края на перона , където не беше разчистен снега и имаше много недоволни от това. :)
В крайна сметка на гара ГО бяхме 17:15 :) в резултат на което бяха подпрени доста влакове.

P.S. Сега видях че и по нова телевизия е имало репортаж:
http://novatv.bg/bg/videos/view/2366/
към 9:30 е за Варна

Мнение от dobo »

Аз кат казвам, че тука нещо не е наред и май май БДЖ - то, ако тая година избута без сериозен инцидент ще си е чудо и 3/4 :roll:
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

То сериозен инцидент си има вече

Мнение от dobo »

Ако говориш за инцидента от Стара Загора, да тежък е но все пак без жертви, а само материални щети.Аз ти думам многоо по тежки инциденти, които дай Боже да не случват.
П.П.Ако не си имал впревид онзи край Стара Загора, сподели...
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация