Аватар
07
Аватар
ЖП "възел" Шумен

Мнение от 07 »

Интересувам се дали връзките позволяващи транзитно преминаване без влизане в гара Шумен още съществуват, използват ли се, и има ли връка която позволява движение от Смядово към Търговище (от уикимапия не се вижда) без да се влиза в Шумен?
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Мисля, че не се ползва връзката, тъй като БЖК-то караха влак от 3-та към 9-та линии и влизаха в Шумен.
64.19
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Връзките са прекъснати.
Имало е възможност за транзитно преминаване от всякъде за всякъде без минаване през гара Шумен.
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

bdz46 написа:Връзките са прекъснати.
Имало е възможност за транзитно преминаване от всякъде за всякъде без минаване през гара Шумен.
Нарочно ли са прекъснати ( по желание на НКЖИ) или просто са окрадени?
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Извадени са.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Това за Шумен не го знаех.Знам за една връзка , която я няма , а именно от Плиска за Мадара , даваща възможност за директно преминаване от 9-та във 2-ра и обратно , без да има нужда да се влиза в Каспичан и върти машината.Линията е извадена , контактната мрежа над нея свалена , а стълбовете се виждат съвсем ясно от 9-та линия.Всичко е обрасло в треволяци , дори и баластрата вече трудно се различава.
Администратор
Администратор

Ами тази линия май е извадена още преди няколко години, въпреки, че не е лошо да има подобни връзки. Сега ако се наложи влак от 2-ра да тръгне към 9-та, той трябва да иде до К и от там след въртене на машината да тръгне по 9-та. Ако идвапък през Смядово хептем става завъртяно. Историята помни такъв случай с въртене на БЖК локомотив на Шумен.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Също е положението и при Карнобат - има връзка , която свързва 8-ма с 3-та без да се влиза в гарата и без смяна на посоката.Линиите до последно се виждаха , но самата връзка от главните линии я няма.Стълбове също видях , но без конт. мрежа.Доколкото знам , тази връзка до последно се е ползвала.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Връзката на Карнобат не е прекъсната, но е без КМ.
Администратор
Администратор

По мое мнение, тези "бързи" връзки трябваше да се запазят. Сега товарните влакове минават през Шумен, а можеше по обходната, направо да се включват към Смядово или към Русе по 9-та.
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Някой може ли да даде повече подробности , или поне да пусне карта на тази варината за Шумен , че нещо не мога да си я представя , а на моята карта от 1995 г. такова нещо няма.Значи дотук разбирам , че влак , идващ от Комунари , преминава Смядово и без да влиза в Шумен , може да отиде към Търговище.Къде са били двата края на тази варианта - единия предполагам преди Шумен след спирка Дибич , а другия между Шумен и Дивдядово и двата със СОП.Пона така го разбрах от това , което се изписа.
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

bdz46 написа:Връзката на Карнобат не е прекъсната, но е без КМ.
Е има малко 20 годишни дръвчета прорасли през релсите, но за един седмак няма да са проблем :twisted:

Мнение от assen5 »

Весо има едно много хубаво нещо за проверка как, кое, какво и то от сателит. Казва се гугъл ърт разгледай го не е с много добро качество около Шумен, но се вижда. :wink:
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

http://www.wikimapia.org/#lat=43.250204 ... 16&l=0&m=b Ето го триъгълника от юг, вижда се че някога от е можело да се мине навсякъде без да се влиза в гара Шумен
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

assen5 написа:Весо има едно много хубаво нещо за проверка как, кое, какво и то от сателит. Казва се гугъл ърт разгледай го не е с много добро качество около Шумен, но се вижда. :wink:
Точно с него имам страхотни проблеми - първо зарежда по половин час , след това ми дава разни неща , че тази версия на Windows не позволявала "moving or stunning images" (и аз не знам какво се разбира под това) , веднага изписва "The page cannot be displayed" , а в същото време ми се старира антивирусната , която забранява всякакъв по - нанатъшен достъп до сайта.
И за капак на всичко , на един друг компютър съм гледал карти и нищо не схващам - едни резки , черти и контури , които не мога да разбера какво са.Камо ли пък да различа шосе от ж.п. линия.Затова и питам някой с нормални думи не може ли да го обясни.
07 написа:http://www.wikimapia.org/#lat=43.2502042&lon=26.9733667&z=16&l=0&m=b Ето го триъгълника от юг, вижда се че някога от е можело да се мине навсякъде без да се влиза в гара Шумен
07 , евала , хубаво си го дал , отворих го на лаптопа , обаче не схващам какви са тези жълти линии , бялочерните сигурно са железопътните , добре че над едни бели правоъгълници на нещо като сграда има надпис "Madara Lorry factory" , та се ориентирам , че е някогашния завод за камиони.
Публикувай отговор

Обратно към “Инфраструктура | Railway Infrastructure”

Информация