Какво мислите по рапределението на форума?

Общо гласове: 19
Сегашните раздели са сполучливи и отговарят на броя теми в тях (10) 53%
Разделите с малко теми трябва да се слеят (8) 42%
Сегашните раздели са малко и твърде общи Няма гласували
Разделите трябва да се преструктурират, но не по предложения начин (посочете друг) Няма гласували
Сегашните раздели са сполучливи, темите са твърде малко, но може да се чака запълването им с нови теми (1) 5%
Техник
Обратна връзка:
Понеже се получи дискусия с модераторите ми е интересно какво смятат потребителите на форума по въпроса.
Форумът има 43 раздела. В половината раздели има по 1-2-3-5-10 теми, които заемат едва половината екран. Според някои администратори и модератори така форумът е по-систематизиран и по-лесно се открива търсената информация.
Има раздел за серия 41, която отдавна не е в експлоатация и не може да се очаква, че ще има голяма активност във връзка с такива локомотиви, дори да се възстанови движещ се експонат. В момента там има 6 теми.
Има отделни раздели за серия 42/42 100 и 43/44/45, въпреки че те са принципно еднакви, а серия 42 е в края на експлоатацията си с едва 4-5 локомотива в движение.
Има отделен раздел за серия 46 с едва 4 теми.
Има раздел "43/44/45 дискусии", съдържанието на който почти изцяло се припокрива с раздел 43/44/45. В същото време няма раздел за дискусии за серия 46 200, 41, 42 100 и т. н.
Има отделен раздел за ЕМВ 30/31 и 32/33, в първият има "цели" 3 теми.
Има раздел "Вагони - техническа част" с 8 теми, всичките важни (кой знае защо, след като и важни, и обикновени, те винаги са най-отгоре).
Има раздели "Техническа консултация" и "Въпроси и отговори", които са с до голяма степен припокриващо се предназначение.
Раздели "Тарифи и ПД" и "Специализирана ЖП техника" са само с по 5 теми и са една до друга, въпреки че са коренно различни.
Раздел "Да си поговорим за железници" има цели 174 теми - 20 пъти повече от повечето други раздели.

Предложението е:
Обединяват се ел локомотивите в общи раздели "Серия 41÷45", Серия 46/46 20/44 001/2", Серия "60/61";
Създава се общ раздел за всякакъв друг ТПС, където се коментира неща, отнасящи се за всички серии (Ремонта на скоростомерите, прозвищата на локомотивите, пултовете и др.);
Сливат се разделите за 30/31 и 32/33 в общ раздел "ЕМВ";
Сливане на "Когато парата движеше..." и "Парни локомотиви";
Сливане на "Вагони - техническа част" и "Специални вагони" и преместване на няколкото дискусионни теми от спец вагоните в "Дискусии";
Преминаване на БЖК към "Други превозвачи" и раздела става "Частни превозвачи";
Сливане на "Техническа консултация" и "Въпроси и отговори" поради припокриващи се функции;
Откриване на раздел ЖИ, в който ще се прелее половината съдържание на "Да си поговорим за железници". Въпреки, че форумът е уж за локомотиви, темите за намаления, стрелки, светофори, гари и ОИ са колкото тези за локомотивите;
Да се изясни предназначението на "Нещата от живота", където могат да отидат теми от сорта на "Началниците също плачат" (макар да става дума за гари, темата е изцяло с житейска насоченост).
Разделите "Архив" могат да се обединят, в тях има малко теми, а в единия даже няма нито една. Така и така там се влиза много рядко и няма да се затрудни особено намирането на дадена тема при 2-3 страници големина на раздела.
Оптимизиране на броя на важните теми и начинът на категоризирането на немите като важни. Единственият ефект от важните теми е, че те стоят най-отгоре в раздела, а в някои раздели почти всички (или всички) теми са важни, което ги обезсмисла като такива. Освен това така дискусионните теми, които са по-посещавани изпадат на дъното на раздела.

Според мен ръководството изпитва страх към раздели с повече от половин страница. По-смели предложения не смея да давам.

Мнение от БДЖ »

Въпреки че съм от скоро тук, смятам че това би било най-добре:
Сливане на "Когато парата движеше..." и "Парни локомотиви";
Сливане на "Вагони - техническа част" и "Специални вагони" и преместване на няколкото дискусионни теми от спец вагоните в "Дискусии";
Преминаване на БЖК към "Други превозвачи" и раздела става "Частни превозвачи";
Сливане на "Техническа консултация" и "Въпроси и отговори" поради припокриващи се функции;
Откриване на раздел ЖИ, в който ще се прелее половината съдържание на "Да си поговорим за железници". Въпреки, че форумът е уж за локомотиви, темите за намаления, стрелки, светофори, гари и ОИ са колкото тези за локомотивите;
Да се изясни предназначението на "Нещата от живота", където могат да отидат теми от сорта на "Началниците също плачат" (макар да става дума за гари, темата е изцяло с житейска насоченост).
Разделите "Архив" могат да се обединят, в тях има малко теми, а в единия даже няма нито една. Така и така там се влиза много рядко и няма да се затрудни особено намирането на дадена тема при 2-3 страници големина на раздела.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

За сега съм малко скептичен към промени, тъй като последните ги видяхме - изгонихме народа от форума. Редно е да се направи много внимателна преценка на сегашното състояние на форума преди да се промени или слее каквото и да било. Лично администраторско мнение.
64.19

Мнение от Labros »

Точно месец мина от Форумната среща и там потребителите ясно и методично изказаха мнението си за структурата и разделите на форума. Цели се дестабилизация и разкол в иначе монолитната ни структура.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Хубаво, оправяйте се, вие си знаете...
Анкетата обаче показва друго.
Администратор
Администратор

bdz46 написа:Хубаво, оправяйте се, вие си знаете...
Анкетата обаче показва друго.
Ако не се изкаже мнение в самата тема, аз не мога да бъда сигурен, че анкетата не е манипулирана. Наистина е редно самите потребители да се изкажат, а не лица, които подкрепят други форуми и структури.
64.19

Мнение от Labros »

Тъкмо имаше относително спокойствие и напредък и сега ХОП- пак са възможни прояви на крамоли между колеги.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Разбрах, според вас анкетата е манипулирана, форумът не споделя мнението ми, въпросът е решен.
Няма причина за продължаване на дискусията.
Администратор
Администратор

Момчета,

хайде да не изпадаме отново във вражди. За сега докато не получа конкретни мнения от потребители няма и съм длъжен да не пипам нищо. Не може форума до днес да е добре и изведнъж да се реши, че ще се мести, реорганизира и преправя нещо направено. Предложителя на темата сам по себе си е достатъчна причина да не пипам нищо, поради пристрастното му мнение в полза на ортанизирана интригантска клика, обявила себе си за географско - климатична област някъде из Серенгети.
64.19
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Нямам такива пристрастия, нямам нищо общо с никакви савани, нито съм казвал, че форумът не е добре. Давам предложение как да стане по-добре.
Администратор
Администратор

bdz46 написа:Нямам такива пристрастия, нямам нищо общо с никакви савани, нито съм казвал, че форумът не е добре. Давам предложение как да стане по-добре.
Да, но има едно голямо "НО"!

Техническите лица са на мнение, че електровозите, ЕМВ и всичкия друг подвижен състав трябва да се систематизирани и разделени по серии, вид и предназначение. От твоите предложения за сега смятам, че само "ТЕХНИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ" може да приеме "Въпроси и отговори" като сродни раздели. На мястото на въпросите да се пръкне инфра. От друго не виждам какво да намалям. За архивите забрави - тях ги разделихме именно по предложения на потребители.
64.19
Обратна връзка:

Мнение от dido73 »

Не виждам какво пречи да си останат разделите така систематизирани както са си сега? :? Не виждам и смисъл. Защо като се слеят в общ ЕМВ серии 30+31 и 32+33, да е по-добре от сега. Това че има малко теми и заема и 1/8 от екрана проблем ли е? :? Ами локомотивите - точно като са систематизирани поне по серии ще е по-лесно и удобно ориентирането на нови потребители, на млади ентусиасти. Като накупчиме всичко на едно и ще стане пак боза. Аз мисля, че няма какво да подобри сливането и обединяването освен да обърка повече хората, които са новаци в този форум. Нещо повече - има колеги, които не са работили цял живот по форумите и чатовете и сегашната систематизираност ще ги улесни. А това че има много малко теми в дадени раздели...ми кво сега. Това мисля за предложението на Тодор. Мисля че ако се обединят обще всички електровози в едно,у всички ЕМВ в едно и дизели в едно ще стане боза.
Labros написа:Точно месец мина от Форумната среща и там потребителите ясно и методично изказаха мнението си за структурата и разделите на форума. Цели се дестабилизация и разкол в иначе монолитната ни структура.
Еее, пак параноята ви удари. Колегата просто предлага щот така вижда нещата. Ма вие реагирате като сталинисти бе - "който не е с Вас е против Вас".
Изображение - Директива № 432/Д - несбъднатият холокост
«Charioteer» & «Fleetwood» - 1948 г. - 133 bombs
«Dropshot» & «Trojan» - 1949г. - 150 bombs
Обратна връзка:

Мнение от dido73 »

Поради горното ми мнение гласувах за статуквото. :wink:
Изображение - Директива № 432/Д - несбъднатият холокост
«Charioteer» & «Fleetwood» - 1948 г. - 133 bombs
«Dropshot» & «Trojan» - 1949г. - 150 bombs
Администратор
Администратор

dido73 написа:Поради горното ми мнение гласувах за статуквото. :wink:
Аз съм също за запазване на разделите!

Тъй като ми се стори удачно, разделът "Въпроси и отговори" се закрива, а съдържанието му се премества в "ТЕХНИЧЕСКА КОНСУЛТАЦИЯ". Закрития раздел пък дава своето място на новия раздел "Инфраструктура", където са преместени всички теми, касаещи инфраструктурата - жп гари и спирки, сигнализация, централизации и блокировка, железен път и жп съоръжения. По този начин значително се облекчава търсенето в иначе големия и с разнородно съдържание раздел "Да си поговорим за железници".

Някои много стари и дублиращи се теми бяха изтрити, изтриха се и теми, нямащи отношение към форумната тематика или пределно изчерпани.

С това се надявам, най - сетне да се е постигнала пълна систематизация и продреденост на разделите, което да профилира максимално тематиката във всеки един от тях.

Поздрави!
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

dido73 е много прав, аз лично съм доволен от форума в сегашното му състояние и не искам никакви промени - свикнал съм му вече, видяхте от недопитване, бързане и т.н. как 1 година имаше застой. А и както се каза така като всичко е разделено по серии ще се ориентират по-лесно и новодошлите хора - било то машинисти, ученици (спотъри) или просто любители, не работещи в железницата и не запознати толкова добре колкото нас със подвижния състав. Това би ги улеснило за коя серия къде да търсят. Смятам въпроса за приключен. Нямам какво повече да кажа. :D
Заключено

Обратно към “Архив "Трейнспотинг, ГДВ, мероприятия и общи теми"”

Информация