CFR 58, ел. мотрисни влакове, доставени втора употреба от Френските железници, преминали модернизация през RELOC и редовно обслужващи крайградски влакове по електрифицираните участъци. Интериора е много стилен и удобен, работното място на машиниста е малко порумънчено, но общо взето е запазена "френската" структура на пулта:VESO написа:2. Мотриси.
А това може би е най - екстравагантното нещо , на което попаднах.Даже не разбрах за къде отива , а Rexkos предположи , че може би обслужва пътнически влак.
Салон

На снимката се вижда, че кабината е отделена само с една врата от салона. Последната има прозорче, през което може да се погледне назад, без да се налага, машиниста да излиза от кабината.
Кабина

Вижда се, че SOFTRONIC и тук са правили модернизации - оригиналния френски скоростомер е премахнат, модифициран е приборния панел на пулта. Но в същото време са оставени оригиналните контролер, манометри, амперметри, волтметър за КМ и някои превключватели. Получила се е интересна конфигурация на пулта за управление.
Пантограф и ГВП

Пантографа е оригиналния френски, не е премахнат, вероятно е качествен и покрива изискванията на румънците. Главнияат прекъсвач е добре познатия на някои от форума DBTF30i250, който широко е разпространен в Европа. Произведен е от Brown Boweri, което само по себе си говори, че апарата е висококачествен.
Междувагонни съединения

Като изключим гората от кабели, преминаването в движение от вагон на вагон май е екстремно усещане, да не кажа, че вероятно не е предвидено. Това ме навежда на мисълта, че във Франция, мотрисите са работили в метрорежим - много спирки на къси разстояния с електронна тикет систеима - безкондукторно обслужване.
Преддверия и служебни помещения

Типичната за околоградските железници широка двойна врата. Няма препядствия и подхода към вратата е лесен. Това е още една причина да смятам, че в CFR, мотрисите се използват като крайградски влакове. Между другото - по-добре пасват за тази служба от DESIRO-то.

Поглед към проходно междувагонно съединение - това не ви ли напомня за мотрисите "СКИФ" на нашето метро. Вагони два по два проходни, между двойките обаче - пропаст.

В помещението за багаж се намира и високоволтовото оборудване на ЕМВ. Много интересна конфигурация отново. Вместо да го пръснат из салона, оборудването е съсредоточено в обособени "камери" в незаетите от пътници помещения.
Като цяло това са някои от особеностите на ЕМВ серия 58 на Румънските железници. Надявам се да съм задоволил и най - любопитните със селектираното от мен описание и да съм разсял съмненията за какво се ползват аджаба в Румъния тези интересни влакове.