На мен лично ми е интересно да разбера,има ли някакви основни технически характеристики спрямо ЕМВ 33 ?

Това изречение не го схванах.Лъчо написа:На мен лично ми е интересно да разбера,има ли някакви основни технически характеристики спрямо ЕМВ 33 ?
Ако не побързаш няма да му дойде времето, защото има само една такава в движение и тя е в трагично състояние.Лъчо написа:Същото питах.Забелязвам и врата по средата на водещата мотриса.Това също е различие.Незнам,аз всеоще несъм се возил на 33уно предполагам че все ще му дойде времето
Серия 33 пристига у нас в края на 1991 г и е зачислена изцяло в Ел. депо Подуяне. Тогавашното оцветяване на ЕМВ е било в сини тонове с червени врати, понастоящем такъв екземпляр е само 33 003/004, от която е останал гол кош на оригинални талиги в Асеново. Останалите ЕМВ биват пребоядисани. Още с пристигането си, ЕМВ 33 дават редица дефекти, което налага специалистите от сервиза да извършват постоянно различни по вид и обем ремонти. Основните слаби места се оказват електрониката за управление(блок БУД), електрическата контактна платка на кранмашиниста и сръбските пантографи, които биват подменени с такива от локомотиви серия 44/45(тип 25LSP4). Последния останал ЕМВ със сръбски пантографи е 33 009/010, който се намира в депо Подуяне с изрязан кабелаж. Трагедията на ЕМВ 33 започва още със спирането на 33 003/004 за бандажи ипревръщането и в донор поради липса на части. Така се стига до момента, в който остана само коша от нея. Последва я 33 011/012, която достигна до почти същото състояние и заедно с 33 003/004 бяха закарани през 2006 г. в базата в Асеново уж на отговорно пазене. След това бяха изрязани кабелите на 33 00/002, която седи в депо София, последва я 33 005/006, която също надали ще бъде възстановена. 33 009/010 е доста ограбена и няма изгледи за възстановяване на този етап, изключвайки модернизация. Последния действащ влак от серия 33, 33-007/008 въпреки, че претърпя запалване на ТД се движеше до последно, докато не дойде телеграма за спирането му подари надпробег за голям ремонт. С това и експлоатацията на ЕМВ 33 завърши безславно, докато в същото време братята Сърби си карат щастливи скромното количество от 108 влака, блазя им!45 151 написа:Край на ЕМВ 33. Мир на праха и. Това мисля е най-малко експлоатираната серия в България.