Обратна връзка:
Днес излязох със съпругата ми и отидохме на едно място след с.Макоцево на 43 км източно от София,което го знам от 10 годишен,по-късно там ми беше военния лагер и от тогава досега съм ходил още 3-4 пъти.
Тъй като при прегледа на албума не видях описанието ,накратко :мястото е след с.Макоцево по реката посока Д.Камарци и беше пионерски лагер.Към 1965 г запустя и 1971 г като курсант в ПЖИ,47 випуск ,тук ни беше военния лагер.Когато пристигнахме към 4 ч сутринта валеше дъжд и бяхме мокри.Имаше само кухня и склад,през деня почистихме терасите от храсти и трева и опънахме палатки.Така за около 25 дни около 350 курсанта облагородихме мястото.По късно като локомотивен машинист минавах по Подбалканската линия ,която е над лагера и виждах как всеки следващ випуск оставя все по хубаво лагера.Синът ми също е бил там на лагер ,но в последните години и особено сега е занемарено.Останали са само 110 те стъпала на стълбите за терасите ,две чешми ,но само на едната има вода и беседка.Другото се вижда от снимките.При останките от сградите видях и скъсани кабели на диспечерското командване и приготвени за вземане от някой ,който не го интересува как се затормозява движението на влаковете. Само спокойствието на реката и гората,тишината нарушавана от някой влак,песните на птиците и жуженето на насекомите е същото.Отморихме и набрахме дренки и билки.
На връщане след с.Столник и разклона за Е.Пелин огън от стърнища беше излязъл и изгаряше крайпътните храсти и дървета.Формана се представи отлично по пресечения терен.
Вижте албума.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=282671

Може да има снимки не пореда на снимането,но това е от прехвърлянето им в www.snimka.bg
Техник
Обратна връзка:
shotik написа:При останките от сградите видях и скъсани кабели на диспечерското командване и приготвени за вземане от някой ,който не го интересува как се затормозява движението на влаковете.
Тази инсталация вече е в небитието. Кабелите бяха системно изрязвани не с цел кражба, а за да се унищожи автоблокировката.
А иначе... Аз наскоро ходих да си припомня един район, където като малък бях 7 години поред на летен лагер по 2 седмици. Само че в моя случай всичко си беше там, здраво и даже ремонтирано.
Аватар
07
bdz46 написа:Тази инсталация вече е в небитието. Кабелите бяха системно изрязвани не с цел кражба, а за да се унищожи автоблокировката.
На кои му пречи автоблокировката???? И сега какво - участъка няма автоблокировка?
Техник
Обратна връзка:
07 написа:На кои му пречи автоблокировката???? И сега какво - участъка няма автоблокировка?
Има. След като старата беше насилствено съсипана, вече има съвсем нова автоблокировка без проходни сигнали с броячи на оси. Това беше и целта - унищожи се работеща система, за да се изгълтат пари за нова, която има много по-слаби възможности.

Мнение от disell »

Наистина , голямо шоу беше на този лагер , особено когато бяхме на обяд и валеше дъжд под открито небе супата и десертът /обикновенно компот/ нямаха свършване :D , ловяхме риба в рекичката която течеше наблизо / не че имаше кой знае какво ,но за да си начешем крастта.../.
Публикувай отговор

Обратно към “Да си поговорим за железници | Let's talk about railways”

Информация