Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Добре си беше този бюфет на Дианата , аз лично съм го ползвал няколко пъти , докато пътувах с ускорения.Личното ми мнение е , че такива вагони следва да се пускат на влаковете , пътуващи на дълги разстояния.
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Според мен сините бюфети серия 40, които бяха в съставите на "Чайка"-та и "Диана"-та до преди няколко месеца е редно да се закарат на ремонт и преоборудване във ВРЗ-99, да ги направят тип "бистро" и да ги пуснат на бързи влакове по 2-ра и 7-ма линии. Не е сложно това да се направи, изисква се малка инвестиция, която ще се вързвърне от увеличения пътникопоток и клиентелата, която бързо ще се адаптира към тази услуга - единственото изискване е цените да са като в съществуващите бистра.
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Цените в бистрата са като по гарите, а в бюфетите като в кръчмите по гарите. :D Т.е. няма никаква разлика, просто няма интерес от страна на пътниците, които са свикнали или да си носят храна и напитки от вкъщи или да стискат до гари като ГО където престоят позволява не само 1 цигара, а и закупуване на нужното от лавките по пероните. Пускането на тези бюфети, след съответните ревизии и преобурудване ако се наложи разбира се, би улеснило в пъти пътниците, но трябва и реклама, инак нищо няма да стане, много трудно ще потръгнат без реклама. :?
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Абе те да ги пуснат, рекламата е лесна - по-голяма реклама от изписаното тук надали има. Напиши в Гугъл вагон бюфет или бистро и ще видиш колко линка с теми от тук ще излязат.

Що се касае до цените - в бистрото някои са по - ниски и от тези в гарите, просто Държавата ги стопанисва и се стреми да привлече клиенти. Бюфетите на 2611/2610 са с прилични цени - като в гголемите гари. Не е лошо да се пусне актуален ценоразпис на последните два бюфета, ще е полезно за всички четящи форума.
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Ами аз не мога да дам информация тъй като не съм пътувал с тях, а доколкото знам не са разлепени брошури с цените както е направено в бистрата. :roll: :arrow:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Днес , докато преминавах със "Сл.Бряг" покрай вагонния участък в Пловдив , забелязах този бюфет , за който писах преди време.Води се серия 55 и от доста време стои там , не знам обаче нито на кои влакове е бил пускан , нито кога е спрян от движение.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Това първоначално като гледам е бил серия 21 50 (второкласен 11 купета с по 6 места всяко), после е бил преработен за бюфет - аналогична е ситуацията с бюфета на "Приста"-та 9621/9622. 8) :D
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Nikss написа:Това първоначално като гледам е бил серия 21 50 (второкласен 11 купета с по 6 места всяко), ...
Не забравяй , че ако е бил пловдивски , купетата са 11 , но схемата е 4Х4 в купе. :lol: Има няколко и с разположение 3Х3 дори тапицерията е такава.

Мнение от Labros »

Веско, показания от теб вагон-бюфет през 2002/2003 г. се движеше в състава на "Родопи".
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Много жалко, че не е в движение... а по депата толкова много изоставени бюфети има (кой от кой по-уникален по конструкция и т.н.), също и доста ресторанти... много ме е яд за това безхаберие... :evil:

Мнение от nikol4yy »

Днес един мой колега от вагонния парк на ГО ми каза, че при тях е докаран вагон Бюфет, който най-вероятно ще пътува на Янтрата :) :) :) .
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

В петъка го видях в ГО пред вагонно-ремонтното хале, син на цвят предполагам серия 33 или незнам.

Мнение от nikol4yy »

Май 80 или 40 ама не съм сигурен. Ще попитам и ще ви кажа :)
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

nikol4yy написа:Май 80 или 40 ама не съм сигурен. Ще попитам и ще ви кажа :)
По-вероятно да е някоя от 40-ките, които бяха на Дианата, Родопите и Чайката. 8)
Серия 88 80 са вагон-ресторантите (червено-бели на цвят). :wink:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

nikol4yy написа:Днес един мой колега от вагонния парк на ГО ми каза, че при тях е докаран вагон Бюфет, който най-вероятно ще пътува на Янтрата :) :) :) .
Така ли е изглеждал бюфета , който твоят човек е видял в Горна?
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Дискусии | Discussions here”

Информация