Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

mitkodiablo написа:
Saruman написа:Хумата изобщо не по тия ширини, камо ли на тая линия.
Не говорех за цистерните за за снимката с снега?
Ето го отговора:
rexkos написа:Тогава остава Радунци, ама нещо доста малко сняг има като за това място.

Мнение от Vancho »

1D49 написа:Цистерните са от Антон.
Не. А другата гара мисля че стана ясно от шеговития ми пост към Саруман че е Радунци :) и Церковски не е :wink:

П.с. Грешката е моя plastikat позна с първото си предположение. Гарата с цистерните е Аспарухово :)
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D

Мнение от Vancho »

За да не правя друга тема, ще постна въпроса си тук, защото пак става дума за ''коя е тази гара'', но няма да пускам аз загадка, а ще питам знаещите.

Имам спомен че съм чел някъде нещо от рода на '' Разменна е най-високата гара в България ''. Друг път пък се е казвало по форумите че Кръстец е най-високата за нормално междурелсие, а Аврамово на Балканите. Кое е истина ? Разменна е по-висока от Кръстец това май е 100 % сигурно, но по-висока ли е от Аврамово и колко точно е надморската височина на Разменна ? Защото имах съмнения че в Румъния може да има по-висока гара, оказа се че не е така тяхната най-висока е Предел и е ''едва'' (спрямо Аврамово) 1050 метра.
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата

(Русе-Димитровград 4647) :D

Мнение от rexkos »

Най-високата гара е Аврамово (1267 м) - най-високата гара и на Балканите.
Най-високата гара за нормално междурелсие е Гюешево (около 950 м), а след нея се нарежда Кръстец (920 м, ако не греша). Разменна е на около 700 м надморска височина и далеч не е най-високата в България.
Един вагон, ама пълен! (4627)
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Що съм чел, че е Разменна?
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Гюешево е. Лично премерено.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

За първи път чувам , че Разменна има такава надморска височина , за да претендира за високоразположена гара. :shock: Пейзажът наоколо с нищо не подсказва такова нещо , както е например при Аврамово - широколистните гори се заменят от иглолистни - сигурен знак за повишаване на надморската височина , още - поява на ландшафтни релефни образования , като скали , канари , зъбери , меандри.Например такива гледки на горски масиви при Разменна не се наблюдават.В интернет гарата дори я дават на 10 км от центъра на Перник , за каква високопланинска местност изобщо може да става въпрос?
Ако линията до Смолян беше довършена (в Асеновград ясно се вижда къде свършва) , гара Чепеларе щеше да бъде най - високо разположената на Балканския полуостров.

Мнение от rexkos »

Перник се намира във висока котловина с надморска височина 750 м, тъй че Разменна също не е ниско разположена гара, въпреки, че равнинният релеф наоколо заблуждава.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Доколко си спомням , за най - висока гара у нас (а и на Балканите) даваха Аврамово (1267.40 м. н.р.) , но тя е по теснопътна линия.За най - високоразположена "нормална" гара пък сочеха Кръстец.Тези двете са ми останали в съзнанието.
Гюешево каква надморска височина има?

Мнение от rexkos »

Гюешево е на почти 1000 м надморска височина, но дЖунглите край Кръстец създават илюзия, че там е най-високо, а всъщност не е така. :wink:
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Я да пробвам знаещите - кои две гари по теснолинейката (подчертавам - действащи гари) имат перони откъм всичките си гарови коловози? :D
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Долене и Цветино.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

=D> =D> =D>

Мнение от SaiLeR »

Малко въпроси и от мене :)

1.Познайте спирката/гарата:
Кръстена е на вид растение, обаче покрай приемното сдание на сприрката не се забелязва да вирее същото растение

2.Защо горната спирка/гара е кръстена така?
ПЛОВДИВ » СИНДЕЛ БВ8637
СИНДЕЛ » ГОРНА ОРЯХОВИЦА БВ4641
04:58 08:02

ГОРНА ОРЯХОВИЦА » БЕЛОСЛАВ БВ4640
19:58 23:11
БЕЛОСЛАВ » ПЛОВДИВ БВ8636
23:37 05:30
Публикувай отговор

Обратно към “Инфраструктура | Railway Infrastructure”

Информация