Глобален модератор
Браво!, Павка!, -браво...!, =D> =D> =D> Пази Боже от "неграмотници"...
В спора се ражда истината!. - А тя боли!!!. http://fedya.snimka.bg/daily/lokomotivi ... 9.18147603
здр осъществих пътуване до сръбската столица Белград, като се пътувах с международния влак от Белград за София на връщане. Трябва да ви кажа че сръбските железници са много по-зле от българските най-малко по 4 причини. Влака се състоеше от забележете цели 4 вагона, 3 от които спални-2 български и един сръбски смесен кола за лежане. 4-тия вагон беше седящия, като бяха заключени вратите към спалните. Освен това машината им се развали на втората белградска гара стояхме над 2 часа на Раковица. Влака както обикновено пристигна в София със 165 минути закъснение. Много съм разочарован, но веднага след моето посещение сърбите подадоха молба за членство в Европската уния. Научили са чист български дори и в Белград. Така, че трябва да се гордеем, че сме българи. Сърбите са мното изостанали. Отнасят се с голямо уважение. В този момент Сърбия е поставена на колене на България, така че трябва да и поставим някои условия за влизане в ЕС. Аз виждам поне 2-сърбите да не допускат закъснения на влака повече от един час и да ни върнат Западните покрайнини. Моето впечатление, е че железниците в най-лошо състояние са сръбските, нямаше парно, нямаше осветление и се наложи да накарам един сръбски полицай да ми отключи тоалетната. Засега най-добрите железници, които много харесвам са румънските. Знам, че мнението ми не е по темата, но май никой не чете форума пътуване в чужбина. Отдавна не е писано там. Така че нямам късмет прецаках се в навечерието на най-големите празници
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Много жалко, че не си си прекарал добре, съчувствам ти. Май само си се набутал с маса пари и си останал недоволен. Трябвало е да избереш друга дестинация!
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Вариант до Θεσσαλόνικη би бил по - удачен избор , пък и в съседна Гърция има какво да се види.
Аз прегледах разписанието и помислих за следното.Тази пролет ще отворят линията откъм Свиленград и мисля да си направя разходка с влак 1681-605 , тръгващ в 10:55 , който отива чак в столицата Αθηνα , но ще сляза в Солун (21:23) и ще се прибера с 462 в 0:28.За софианци удобен вариант са 361 / 462 (или който не иска да се мотае из града може да се върне с 362).

Мнение от Labros »

Весо и какво ще видиш от Солун :?: Нали идеята е хем пътуване, хем екскурзия :?:
Снощи с Павката и Наско набързо нахвърляхме следната идея: 6 май е ден четвъртък и най-вероятно ще бъде обединен с 7- петък. Така се събират 4 дни. Та идеята ни е в тия 4 дни да се направи една международна екскурзия, като вариантите са два: Солун или Белград.
В този момент Сърбия е поставена на колене на България
да ни върнат Западните покрайнини.
Ако Сърбия влезе в Евросъюза, няма нужда от връщането на Западните покрайнини. Границите падат. Е, известно време ще се пътува с лична карта, но няма де има вече и тормоз. Единственото по тоя проблем може да се изисква от България, Сърбия да признае българското малцинство и чак тогава да гласуваме "ЗА" членството й. От 19 малцинствени групи в Сърбия, 18 са признати...

И учиш история...
ей хора Честита Коледа. Искам да попитам какъв е смисъла да се ходи от Свиленград през Александруполис до Солун и то само за 3 часа. Като искаш до Солун не е ли по-добре 20 дена предварително да резервираш билет и да ти излезе само 15 евро в двете посоки. А и аз съм ходил в Солун, така че е време да помисля за другата промоция до Атина със спален вагон 47 евро. Но сега само едно нещо ме спира да посетя южната ни съседка-не забравяйте, че гърците все още имунизирват срещу свински грип, а аз много се страхувам от инжекции. При това ходенето в Гърция не е интересно, защото се минава твърде лесно само с лична карта. Когато слагат печат в паспорта и те тарашат за багаж адреналина се вдига много повече :)

Мнение от rexkos »

rexkos написа: Засега мераклиите за голямата обиколка сме bdz_bg, VESO, Vladyar и аз. Други желаещи има ли ? :)
Пак си останахме същите мераклии, явно защото има много малко мазохисти като нас. Все пак имаше няколко желаещи, решили да се включат на част от пътуването. Нека те подтвърдят участието си в пътуването до края на днешния ден (25 декември)!
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Пътуването ви е доста мащабно и хората, които работят на график няма как да се включат в него. И все пак, успехи и приятно пътуване :)
64.19
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Хора , стягайте се тази вечер с 8627.Доста ще е дълго пътуването и който се реши да тръгне с нас , е добре дошъл.От сега нататък такива форумски пътувания ще протичат минимум 3 - 4 дни със сменени близо 10-тина влака.

Мнение от assen5 »

Очаквайте ме да се кача от Горна Баня утре около 12.15-20. Ако има промяна ще звънна.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Пак казвам , който и откъдето да се качи да сподели пътуването с нас , е добре дошъл.

Мнение от Labros »

Тоя път без мене.
Зам. Администратор
Обратна връзка:
Аватар
Зам. Администратор

Мнение от bdz_bg »

Всички да се чустват поканени. :) Пътуването от сега се усеща,че ще е невероятно преживяване. :wink:
Пътувай с влак - спаси природата !
Координатор УС
Обратна връзка:
Аватар
Координатор УС

Мнение от NiGhtPiSH »

Вземете топли дрешки и сгряващи напитки :)
"Бирата е най-великото изобретение. Колелото също не е зле, но не върви с пържени картофки."

Мнение от rexkos »

Какви ти топли дрехи при тия 15-16 градуса навън? По-скоро си е за къси панталони и ръкави. :lol:
Заключено

Обратно към “Архив "Трейнспотинг, ГДВ, мероприятия и общи теми"”

Информация