Не знам , може би часът на тръгване им е удобен.Ето как стоят нещата на Русе:
4612 докарва директния вагон за Саратов в 21:47.Там го събират с композицията на извънредния 1014 (Варна - 20:50 , Русе - 0:15) и в 1:00 румънският дизел го откарва към Моста на дружбата (Bucuresti Nord - 3:29).
382 пристига в 2:05 на Русе и в 3:15 заминава за Румъния (Bucuresti Nord- 5:44).
На обратно ситуациите са идентични.Именно заради тази разлика в часовете , руснаците са избрали техния вагон да се прекарва с други влакове , а не с основния от Москва.
Погледнах в разписанието - маршрутът на двата влака също е различен.Вагонът за Саратов с групата от Варна за Ростов излиза от Румъния през Nikolina и Ungheni - граничната молдовска гара , която свръзвам единствено със смяната на междурелсието.382 напуска северната ни съседка през Vicsani и на Vadul Siret отново сменят междурелсието.Погледни и ти в разписанието , гарите от Bucuresti Nord в посока руската територия са коренно различни.
4612 докарва директния вагон за Саратов в 21:47.Там го събират с композицията на извънредния 1014 (Варна - 20:50 , Русе - 0:15) и в 1:00 румънският дизел го откарва към Моста на дружбата (Bucuresti Nord - 3:29).
382 пристига в 2:05 на Русе и в 3:15 заминава за Румъния (Bucuresti Nord- 5:44).
На обратно ситуациите са идентични.Именно заради тази разлика в часовете , руснаците са избрали техния вагон да се прекарва с други влакове , а не с основния от Москва.
Погледнах в разписанието - маршрутът на двата влака също е различен.Вагонът за Саратов с групата от Варна за Ростов излиза от Румъния през Nikolina и Ungheni - граничната молдовска гара , която свръзвам единствено със смяната на междурелсието.382 напуска северната ни съседка през Vicsani и на Vadul Siret отново сменят междурелсието.Погледни и ти в разписанието , гарите от Bucuresti Nord в посока руската територия са коренно различни.
Егати цирка .... МБВ 382 ускорен с цели 10 минути, а 4612 с 3 .... 383Nikss написа:Може.
МБВ 382 СФ 19:40 - Р 02:05 530/950 т 94% лок 43
МБВ 383 Р 23:30 - СФ 05:55 950/530 т 94% лок 43
МБВ 462 КЛТ 03:50 - Р 15:25 350/530 т 115% лок 44
МБВ 463 Р 15:27 - КЛТ 02:25 530/350 т 115% лок 44
и той изяжда 5, а 4611, който влиза с минус 5 навсякъде след Плевен, не .... За 462 и 463 може ли да кажеш кога тръгват и пристигат в София

п.с. Виждам че абсурда със срещата на 463 и 2613 между Поликраище и ГО е коригиран. Похвално

Така е, а разликата им ако 462 е точен на Русе е точно 2'.
Спомням си миналата година като се прибирах с 463 засякохме "героя" 462 на Птб прилично закъснял (260').
Докато 463 тръгна почти навреме - не повече от 15' и то така дойде още от Румъния, но до Чб постопи над 5 минути и закъснението беше между 5 и 8'.

Не закъснява, но в моя случай с 15 минути закъснение дойде от Румъния, докато дизела се откачи, докато Р-ката с 2-тата вагона за вътрешно съобщение направи маневрата, докато направят пробата и се тръгна с малко над 10' от Русе, но 45 201.1 се оказа стабилна и след Рс пердашеше здраво със 110, а дебелите бандажи и ускоренията спомогнаха да се поизбият няколко минути и на Чб пак казах беше между 5 и 8' закъснял.
Ами то може да се избие, ама само като е на зор... Какво пречи да се понатегнат обходите, при една прилична машина, може и по добре... Никс нееднократно е споменавал как 4611 идва преди време на Ч бряг. А и наскоро аз лично се уверих как пристигна на Плевен в 9 26 /5 минути преди време/ и замина в 9 34 /навреме/. Гледам, в новия ГДВ същия този влак не мърда даже с една минутка
, а обратния избива цели 3 ... Просто похвално
За сравнение 382 е ''стегнат'' с 10 минути, а той спира и на Роман, има разминаване в участъка ГО Р ...

Писах писмо до г-жа Белева със следното съдържание и идея:
Сега ще чакам отговор.Уважаема г-жо Белева,
Пиша Ви във връзка с ГДВ – 2010г. (График на движение на влаковете). Преди няколко години при ремонта на гара Габрово, на няколко пъти от страна на БДЖ беше обещавано, че до Габрово ще стига мотриса Сименс, но и до ден днешен мотриса Сименс в Габрово не е идвала. Също така преди няколко години, беше пуснат директен влак Свищов – Велико Търново с номер 24101, който по сегашното си разписание заминава от гара Свищов в 7:25 и пристига във Велико Търново в 9:50. Влакаът се обслужва от мотриса Сименс Дезиро 10-та серия. Обратният влак е с номер 24102 Велико Търново – Свищов, заминаващ от Велико Търново в 11:55 и пристигащ в Свищов в 14:34.С него се придвижват предимно студенти и ученици затова и влака го наричат „студентския’’. Лошото, което забелязвам е, че на гара Велико Търново мотрисата престоява 2 часа от 9:50 до 11:55. Идеята ми е следната: в новия ГДВ влакове 24101 и 24102 да се удължат до гара Габрово и да станат 24101 с маршрут Свищов – Габрово, и 24102 Габрово – Свищов. Направил съм примерно разписание, като съм взел предвид действащия ГДВ. Влак 24101 да тръгва от Свищов в 7:20 и да пристига в Габрово в 11:00 часа, като се направи среща с влак 40102 на Соколово. Влак 24102 да тръгва от Габрово в 11:20 и да пристига в Свищов в 15:10, за да може мотрисата в 15:55 да обслужи влак 24205. Влак 24101 да не тръгва по рано от 7:20 от Свищов, защото мотрисата пристига в Свищов, като влак 24202 в 7:14. Свързването на 3 студентски града Свищов, Велико Търново, Габрово би било добра идея. В момента има студенти от Габрово, които учат в Свищов и Търново, както и студенти от Търново, Свищов и Плевен които учат в Габрово и използват влак. На тези студенти им се налага да правят по 2/3 прекачвания, на Царева Ливада, на Горна Оряховица и на Левски. Точно тези прекачвания гонят част от пътуващите студенти. Сигурен съм, че ако тези влакове пътуват до Габрово, без да се налагат прекачвания, ще се увеличи и броят на студентите, а и на останалите пътници ,ползващи влак около Габрово. Все пак ще има желаещи да се повозят на новите мотриси. Студентите не желаят да пътуват с влак именно заради голямото времепътуване и многото прекачвания. Със един директен влак се премахват тези проблеми и се намалява времепътуването.
Надявам се идеите ми в писмото да бъдат прочетени, разгледани, обсъдени и да се вземат предвид при съставянето на новия ГДВ.
С Уважение: Николай Колев и пътуващите студенти
град Габрово, 03.09.09.

Глобален модератор
Стискаме палци!,... 

В спора се ражда истината!. - А тя боли!!!. http://fedya.snimka.bg/daily/lokomotivi ... 9.18147603

Хубава идея но тругно постижима.

Защо да не може? Знам че не е гара а РП и са махнали 3-ти и 4-ти коловози, но не знам за 1-ви. А и това разписание което си поиграх да сметна е примерно.
Информация
Модератори