Мнение от Vancho »

Прилично качество. Дава ни възможност да се насладим на отпадните води на град Велико Търново :lol: А колко ми е жал за студентите пътуващи в него регион с влак .... Да пътуват в такива условия и претъпкани малки влакчета петък и неделя :roll:

Мнение от Railroader »

Спомням си, че беше голямо шоу.

:)
Върху две гуми или върху две талиги по две релси!

Мнение от Railroader »

Това някой пускал ли го е вече?...

http://www.vbox7.com/play:988d8e57
Полагане на релсов път в белгийските железници. Мисля че никой от вас, който е запознат с тази дейност, няма да види нeщо принципно ново за първи път, но все пак е интересно клипчето.
. . . . .
Обратна връзка:

Мнение от vesko7 »

Клипчето е много яко, но Тошко беше дал линк някъде как се прави капитален ремонт на железния път в Австрия - от минаването на пътеизмерителя преди ремонта и минаването му след. Там всичко е още по-детайлно.
Powered by Mac OS X 10.7.3 /Lion/ & Safari 5.1.2

Изображение
Със сигурност някои от вас знаят за това парно шоу, което опуши централна гара Русе на 19 септември преди близо 3 години. :) Заедно с един мой колега и приятел от университета, който на драго сърце се съгласи да дойде с мен, за да снима, бяхме на мястото, след което той монтира клипа и добави музикално оформление по мое предложение. За да кача клипа тук се наложи от 300 и няколко Mb да го "смачкам" на малко под 100. Пикселите малко се броят, но карай да върви! Когато вече имах целия музикален клип, си спомням че направих много копия, които подарих на доста хора, без въобще да ме интересува какви разходи имам по купуването на дискове, пращането и пр.
За мен това беше голям ден, защото се случваше имено в Русе и аз с удоволствие можех да присъствам. За тези, които не са гледали и не знаят за това идване до Русе на локомотивите 01.23 и 16.01, както и за всички останали, които имаха възможност да гледат поне снимки във форумите, са следващите почти 17 минути пара, влакове и класическа музика в съвременен аранжимент.

НАСЛАЖДАВАЙТЕ СЕ!
http://www.vbox7.com/play:ed5affc5

Мнение от Railroader »

Ето и още две неща от мен:
1. http://vbox7.com/play:302ab79f
2. http://vbox7.com/play:6237c51e
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

http://www.vbox7.com/play:93935bc0
Клипът не знам кога точно е заснет, но е ясно, че е на гара Варна. На 02:21 ясно си личи номера на лока - 44 130.3 тогава в разцвета на силите си, предполагам някъде 1999-2000 г. е било щом като е толкова поддържан и червен. 8) За съжаление оттук нататък заради кончарските интереси ще го гледаме осакатен... :cry:
Всички истински мъже бачкат в БДЖ!

Мнение от mitkodiablo »

Мнение от Railroader »

Хубаво видео. :) И Георги Христов има хубави песни.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

http://vbox7.com/play:f2f7a480
Опазил Бог от такива машинисти :!: :shock:
Тоя май не е чувал за неутрална ставка, намаление в гари, входни сигнали, отклонения, следене на обратните светофори и спазване на скорост. Тя и сигнализацията си е сбъркана де. На 02:15 се вижда ясно, че входния свети 2 жълти, а изходния 1 зелена. А сега де? :roll:
Накрая най-нагло нагази червения светофор, вместо да спре пред него. Да, наистина това е само игра, но утре така може да избие сумати народ.
Иначе отвън много добре са направени, но отвътре 074 с тоз въртящ се на 180 градуса контролер е направо трагедия. Трасето също е много добро! Звукът от вентилацията също радва.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

За щастие не може от играта направо в истинския локомотив.
Пред компютъра правиш магарии, но утре, когато знаеш, че няма Ctrl+Z, съвсем не разсъждаваш по същия начин.
На 02:15 се вижда ясно, че входния свети 2 жълти, а изходния 1 зелена. А сега де?
Входния свети зелено и жълто, но компресията е видяла сметката на зеленото и прилича на жълто. И в двата случая обаче трябваше да влезе в отклонение.
Мога да кажа няколко реални места, където винаги свети жълто, дори когато следващия е даден в същия момент. Има и места, където свети за права, а влизаш в отклонение. Случвало ми се е и входния да мига, а изходния да е затворен в същия момент.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Два клипа от днешния 25-ти септември:

- успоредно движение на влакове - товарачка с тръби и 10112 , почти един след друг;

- ето как изглежда покрива на DESIRO-то на 10113.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Хаха. На 1-вия клип някой не внимава. :lol:
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

По - точно някой много се вживява и истерически крещи , все едно му режат пръст от ръката.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

VESO написа:По - точно някой много се вживява и истерически крещи , все едно му режат пръст от ръката.
Деца... кво да ги праиш. :lol: :twisted: :D
Заключено

Обратно към “Архив "Трейнспотинг, ГДВ, мероприятия и общи теми"”

Информация