За да ти е най-сигурно и доста кофти и дълго обаче пътуване тръгни с 9623 до Варна не би трябвало да закъснее много ... А ако имаш билет за връзка с 8636 няма логика да не задържат влака ...
О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата
(Русе-Димитровград 4647)
(Русе-Димитровград 4647)

В никакъв случай не ползвай 4640 до Повеляново! Не знам до Горна как се движи, но знам, че заради стачките Дунавът заминава от София с около час закъснение и естествено гаранция, че Хебърът обира пешкира на Горна. Най-сигурно е да хванеш 9623, да се разходиш малко из красивата Варна и да хванеш 8636. 

Един вагон, ама пълен! (4627)
Днес в състава на БВ 4611/4612 имаше един вагон от вид, който през последните 2 години май сме го позабравили - 18-метров инвалиден серия 43. Вагонът е прясно излязъл от ревизия на 21.01.2012 в Дряново (червено-бял на цвят, много лъскав), с номер 50 52 84 43 005, гара на домуване Г. Оряховица. Радвам се, че започнаха да се връщат този тип вагони на бързите влакове (засега само Дунавът, но нали има поръчка за ремонт на още такива). Много по-рентабилни са от фургоните - хем има място за колети, има място за велосипеди, обособено купе за трудноподвижни лица и купе за превозната бригада.
Иначе съставът на днешния 4611 беше следният: Bds-43, 3B-74, 1A-40, докато на 4612 - Bds-43, 4B-74, 1A-40.
Иначе съставът на днешния 4611 беше следният: Bds-43, 3B-74, 1A-40, докато на 4612 - Bds-43, 4B-74, 1A-40.

Инвалидният е червено-бял на цвят, като на серии 40, 50, 74.Vancho написа:Пак не съм разбрал :червен бил инвалиднияИначе на 4612 къде беше вагона от 4627 ? Първи, втори, последен ?
На 4612 вагонът от 4627 беше след инвалидния, т.е. втори в състава на влака.
Вагоните бяха "ABbds" - инвалидни за превоз на велосипеди с първокласни и второкласни купета."d"-то указва и багажно отделение.
Как изглеждаха вагоните отвън - ако жълтата линия е била над няколко от купетата , значи означението е правилно.Ако си видял "Abds" , означава , че второкласно е само инвалидното купе , а останалите са първокласни.Доколкото знам , освен това купе (то е малко по - широко) , имаше още едно или две , които бяха втора класа , да не би и тях да са ги прекатегоризирали на първа?
Най - вероятно означението е грешно.Бояджиите са изпуснали едната буква.
Как изглеждаха вагоните отвън - ако жълтата линия е била над няколко от купетата , значи означението е правилно.Ако си видял "Abds" , означава , че второкласно е само инвалидното купе , а останалите са първокласни.Доколкото знам , освен това купе (то е малко по - широко) , имаше още едно или две , които бяха втора класа , да не би и тях да са ги прекатегоризирали на първа?
Най - вероятно означението е грешно.Бояджиите са изпуснали едната буква.

Ще трябва да ги видя , за да преценя.Иначе на вагоните следва да има такива означения.
Весо не забравяй, че ще има нови инициали "БДЖ-ПП"

BG - BDZPP/БДЖПП - грозотия!
Информация
Модератори