Администратор

Администратор
Моторният вагон на 31-013/014(31-013) е с сиво - лилава огромна драсканица от лявата страна, като същата заема 40% от площта на вагона 

Последно промяна от Mario Evstatiev на Нед Сеп 07, 2008 5:33 pm, променено общо 1 път.
64.19
NO COMMENT......lok45111 написа:Моторният вагон на 31-013/014(31-014) е с сиво - лилава огромна драсканица от лявата страна, като същата заема 40% от площта на вагона
Последно промяна от rexkos на Нед Сеп 07, 2008 7:21 pm, променено общо 1 път.
Три неприятни неща в ел.мотрисните влакове DESIRO ми направиха впечатление днес.Изброявам едно по едно:
1. откъртената горна част на помпата за течен сапун от 30007-3+30008-1;
2. тази пукнатина на челното стъкло на 30001-6+30002-4 предполагам всички се досещате от какво е;
3. Драсканиците по 31013-1+31014-9.
No comment!
1. откъртената горна част на помпата за течен сапун от 30007-3+30008-1;
2. тази пукнатина на челното стъкло на 30001-6+30002-4 предполагам всички се досещате от какво е;
3. Драсканиците по 31013-1+31014-9.
No comment!

Най-дразни ТРЕТОТО !Nikss написа:За 1-вото и 3-тото съм напълно съгласен,че това е вандалщина...за 2-рото може и в движение и не от замерване да се е спукало...то тези ЕМВ са като ламинатките.![]()
![]()
![]()
Е как не ги е срам,омаскариха 32-ките и 33-ките по същият начин...сега и дезиротата,е това вече премина всякакви граници...

Обратна връзка:
Лъчо написа:Най-дразни ТРЕТОТО !Nikss написа:За 1-вото и 3-тото съм напълно съгласен,че това е вандалщина...за 2-рото може и в движение и не от замерване да се е спукало...то тези ЕМВ са като ламинатките.![]()
![]()
![]()
Е как не ги е срам,омаскариха 32-ките и 33-ките по същият начин...сега и дезиротата,е това вече премина всякакви граници...![]()
![]()
Предлагам вече да поискаме наказателна отговорност от БДЖ за престъпна небрежност при съхранението и използването на новите мотриси. Имаха достатъчно време да се организират и да наемат денонощна охрана. Време е да се търси отговорност. Ако не могат да ги охраняват - да ги поверят на фирма, ако и това не могат да си ги върнат или да се откажат да се занимават с влакове, защото не могат да ги опазят. За камъните и другите неща съм съгласен, че нещата са сложни, но за графитаджиите - 50% вината е и на БДЖ - престъпна небрежност и безотговорно стопанисване. Като се поръчват мотриси - да са били калкулирали и 2000-3000 лв годишно за заплата на човек, който да ги охранява нощем. Не мисля, че толкова ще се оскъпят от тези разходи, а те очевидно се оказва, че са спешно наложителни.

Глобален модератор
Мисля, че е възможно да се постигне резултат в тази посока!, но трябва сериозна юредическа подготовка!. Тук нашия съфорумец Весо би ни помогнал поне в първите расъждения. А иначе съм абсолютно съгласен че времето на всякакви видове "протести" е отминало и не ефективно. За съдебна отговорност!. 

В спора се ражда истината!. - А тя боли!!!. http://fedya.snimka.bg/daily/lokomotivi ... 9.18147603

Съгласен ! Трябва да се вземат мерки ! Трябва да има денонощна ВЪОРАЖЕНА охрана,която да стреля без предупреждение ! И то не само охрана на дезиро-тата,ами и на шкодите,и на ЕМВ 32-33-ките...въобще на целият локомотивен и вагонен парк,защото това вече става нетърпимо !choveka_vlak написа:Мисля, че е възможно да се постигне резултат в тази посока!, но трябва сериозна юредическа подготовка!. Тук нашия съфорумец Весо би ни помогнал поне в първите расъждения. А иначе съм абсолютно съгласен че времето на всякакви видове "протести" е отминало и не ефективно. За съдебна отговорност!.

Проблема със стрелянето без предупреждение е какво става ако не уцелиш нарушителя..... Колкото и добър и скъпо платен да е охранителя - той не е Рамбо, или Мръсния Хари...... Пример: преди почти 20 години на гара Дружба имаше охрана от "Вътрешни войски" имаше и табели стреля се без предупреждение, но никои здраво мислещ няма да стреля там.... наоколо разляти нефтопродукти колкоти искаш, цистерни с бензин дизел мазут пропан бутан....... Да разгледаме депо Подуене - охранителя вижда че някои бърника в шкафовете на ЕМВ 32 серия......... трябва да е сигурен че стреля по нарушител а не по служител от депото, ОК сигурен е че е някои дето краде, но ако не улучи - къде отива куршума: счупен джам (наи лекото), ами ако простреля оборудването в шкафа и нанесе още повече щети?, рикошет към минаващ на 50-100м влак? Следващ сценарии: група мухльовци цапат с графити - бум бум и два калтака по малко ОК! Но ако са непълнолетни или от малцинствата...... проблемите с варианта не улучил остават........Лъчо написа: Трябва да има денонощна ВЪОРАЖЕНА охрана,която да стреля без предупреждение ! локомотивен и вагонен парк,защото това вече става нетърпимо !
Мойте предложения - предполагам за тяхното изпълнение не се иска промяна на законодателството у нас, а чисто и просто стриктното му прилагане - заловения да краде се предава на органите на реда, вземат му се лични данни, представя се експертиза със щетите и му се предлага - да заплати щетите или да изработи откраднатото ( по разценки на щатната таблица) ако не иска - среща с прокурора, Графитите - колкото и странно да звучи - ако се правят с вкус и на Ж.П тематика без да цапат стъклата - нямам нищо против тях..........

И на мен не ми пречат,но поне да е нещо хубаво,а не неква драсканица и кфо,отиде дезирото07 написа:.......Графитите - колкото и странно да звучи - ако се правят с вкус и на Ж.П тематика без да цапат стъклата - нямам нищо против тях..........Лъчо написа: Трябва да има денонощна ВЪОРАЖЕНА охрана,която да стреля без предупреждение ! локомотивен и вагонен парк,защото това вече става нетърпимо !

Обратна връзка:

Абе има,ама пак ще стигна до крайности.Maikal написа:Само да кажа, че и в Германия си имат този проблем щом съм виждал ICE с графити какво остава за останалите влакове и мотриси ... Това е проблем при всички железопътни компании и няма цялостно решение според мен ...

Нека се изселят всички мергавелки от България, и дали ще имаме тези проблеми...

Информация
Модератори