Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

В тази тема искам да споделя нещо , което ми се случва за първи път при пътуванията с ел.мотриси DESIRO.Отидох да си измия ръцете в тоалетната и вижте на какво попаднах.
Устройството , което впръсква течния сапун го няма.Никога досега не съм виждал такова нещо , чудих се на кой ли му е притрябвало и затова стигнах до два варианта - или е откраднато за предаване в пункт за вторични суровини (а може би просто вандалски акт) , или съответните работници / служители са го свалили , за да заредят сапун , да ремонтират нещо по него и т.н.
За съжаление все повече клоня към първото.Мотрисата бе 30027-1+30028-9.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Помпичките за течен сапун са първото, което изчезна. Повечето вече са откраднати, до края на годината вероятно няма да остане нито една (затова ги разгледайте добре, за да може след години да разказвате "а когато бяха нови...").
И не, не позна - крадат се за домашно ползване предимно от жени.
Обратна връзка:

Мнение от ProFoRManCe »

да ! И аз съм на същото мнение за домашни потреби ги взимат.Аз също попаднах на такъв случай преди 3 4 седмици месец може би влязах също да си измия рацете ( бях ял нещо не си спомням ) и ми направи впечатление че го няма течния сапун :( Гаден народ сме Българите за пореден път се убедих !!!! :x

Мнение от Labros »

Беше си въпрос на време да започне да изчезва инвентара от новите мотриси.
Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

И все пак една поставка за сапун струва хиляди пъти по-малко от счупено стъкло ... Ако само едно счупено стъкло успеем да спасим - това значи, че има пари да се купуват всеки месец нови сапунерки :))
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

SoAlien написа:И все пак една поставка за сапун струва хиляди пъти по-малко от счупено стъкло ...
Помпичката за сапун струва 800 EUR като резервна част.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Брей тази помпа да не би да е платинена! То затова сигурно ги крадат толкова. :lol: :lol: :lol:
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

bdz46 написа:
SoAlien написа:И все пак една поставка за сапун струва хиляди пъти по-малко от счупено стъкло ...
Помпичката за сапун струва 800 EUR като резервна част.
Майтап бе Уили! :shock: не може ли да се слойи някоия от магазин за 1 лев?
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Виждал съм подобни във "Всичко по лев" , струват 3.50 лв.Само че там са жълти , в мотрисата не съм обърнал внимание какъв цвят са оригиналните.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

VESO написа:Виждал съм подобни във "Всичко по лев" , струват 3.50 лв.Само че там са жълти , в мотрисата не съм обърнал внимание какъв цвят са оригиналните.
Струват 3.50, ако търсиш обикновена помпичка за сапун. Обаче ако търсиш "резервна помпичка за ЕМВ Дезиро" същото ще струва 800 EUR.
Закачалките в тоалетната струват по 200 EUR, дръжката на стълбите (сгъната тръба) струва 2000 EUR.
07 написа:не може ли да се слойи някоия от магазин за 1 лев?
Няма да е оригинална резервна част и някой веднага ще го изкара неоторизирана рационализация в гаранционния срок и т. н.
Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

bdz46 написа:
VESO написа:Виждал съм подобни във "Всичко по лев" , струват 3.50 лв.Само че там са жълти , в мотрисата не съм обърнал внимание какъв цвят са оригиналните.
Струват 3.50, ако търсиш обикновена помпичка за сапун. Обаче ако търсиш "резервна помпичка за ЕМВ Дезиро", същото ще струва 800 EUR.
Закачалките в тоалетната струват по 200 EUR, дръжката на стълбите (сгъната тръба) струва 2000 EUR.
07 написа:не може ли да се слойи някоия от магазин за 1 лев?
Няма да е оригинална резервна част и някой веднага ще го изкара неоторизирана рационализация в гаранционния срок и т. н.
Леле !!!! Че те производителите имат сметка да си дадат 50 лв на някой "добросъвестен пътуващ" и редовно да краде подобни инвентари и те после да произвеждат сапунерки за 1600 лв ....
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

SoAlien написа:Леле !!!! Че те производителите имат сметка да си дадат 50 лв на някой "добросъвестен пътуващ" и редовно да краде подобни инвентари и те после да произвеждат сапунерки за 1600 лв ....
Нали не мислиш, че някой ще се засили да купува нови помпички?
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Че няма-няма.Но пък поне някакво действие за слагане на такива от магазин "Всичко по 1 лев" би било добър вариант...мисля си,че ако се сложат такива кражбите може би ще намалеят понеже във всеки град има магазини с китайски стоки :? и мисля,че който иска ще си купи освен ако не го гризе съвестта да съсипва модерен ТПС. :evil:
Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

Nikss написа:Че няма-няма.Но пък поне някакво действие за слагане на такива от магазин "Всичко по 1 лев" би било добър вариант...мисля си,че ако се сложат такива кражбите може би ще намалеят понеже във всеки град има магазини с китайски стоки :? и мисля,че който иска ще си купи освен ако не го гризе съвестта да съсипва модерен ТПС. :evil:
Да съберем стотинки и да дарим на БДЖ да купи 20 помпички, ако в парите е проблема...
Обратна връзка:

Мнение от SoAlien »

SoAlien написа:
Nikss написа:Че няма-няма.Но пък поне някакво действие за слагане на такива от магазин "Всичко по 1 лев" би било добър вариант...мисля си,че ако се сложат такива кражбите може би ще намалеят понеже във всеки град има магазини с китайски стоки :? и мисля,че който иска ще си купи освен ако не го гризе съвестта да съсипва модерен ТПС. :evil:
Да съберем стотинки и да дарим на БДЖ да купи 20 помпички, ако в парите е проблема...
Няма да са маркови - но мисля, че пак толкова ще впечатляват хората, че във влака има сапун и ще имат важна маркетингова цел...Но в БДЖ май повечето не са чували за думата маркетинг и стратегия...
Заключено

Обратно към “Архив "Електрически мотрисни влакове"”

Информация