Мнение от 46 242 »

46-401 написа:На всички ни се иска да е релса, обаче май не е само релса. Минавал съм през доста по-големи места със счупена релса и не са ми изпадали вагони, а тук казаха че отчупеното парче е 12 на 2 см.
Парчето е 14 см, но май не е само то виновно. Талигата е калпава и вероятно е дерайлира преди да мине през Ромча, но ще е трудно да се докаже.

Мнение от petkov70 »

Споделям мнението на 46 серия по вероятно е да е скъсан шпинтон на пружината, забележете че едната колоос е отишла под другия вагон а останалите дискови талиги са си наред само са изпаднали. Счупено е едното крило на буксата и мярнах на видеото пакети пеужина с шпинтон. За разлика от другите талиги Като Гйорлиц например пак с шпинтонно водене на буксовата степен на ресорното окачване то при талите на 74 сеия шпинтона е хванат първо за планка после за рамата на талигата, по рано беше с болтове после започнаха да ги заваряват щото се късаха болтовете .Имаше случаи например преди години от спукан моноблок на А вагон колоостта да изпадне и после пак да се качи на релсите беше на влак за Кулата и преди Дупница го бешенаправил тоя номер мисля.Мисълта ми е че много вагони са изпадали ама така и то при 40 км/ч. Та може вината да е комплексна- от релсата да се е счупил шпинтон и така е тръгнало.
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

По-съществен е един друг момент в тази случай...
Превозната бригада, пътници и случайно пътуващи железничари са усетили изпадането още след Ромча, но на никой не му светва да спре влака.
Вместо това се занимават да извеждат пътниците от вагона, да търсят машиниста по телефона и всякакви други работи.
Координатор УС
Аватар
Координатор УС

Мнение от stankos »

Ужас !
Очевидно носенето на отговорност за спиране на влака е нещо страшно ! :shock:
За това ли са търсили някой друг да я поеме ! :x
Аватар
gzo
Аватар

Мнение от gzo »

stankos написа:Ужас !
Очевидно носенето на отговорност за спиране на влака е нещо страшно ! :shock:
За това ли са търсили някой друг да я поеме ! :x
Ах, тази аварийна спирачка !
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

По този повод сега ще им търсят отговорност за НЕспиране на влака.
Аватар
gzo
Аватар

Мнение от gzo »

bdz46 написа:По този повод сега ще им търсят отговорност за НЕспиране на влака.
И с право !
Вече коментирахме в друга тема как разни пишлигари дърпат ръчката за кеф, а при положение че са изпадали чаркове и има свидетели никой не е дърпал !
Заключено

Обратно към “Архив "Новини и статии"”