хора осъзнах грешката си очевадно е че няма да ходя до Любляна много скъпо 290 лева отиване и връщане. Най-добрият влак си остава 3636 Варна-Карлово-София. Съжалявам, че спряха 4626 София-Горна-Русе. Ако не го бяха спрели щяхме да можем да ходим до Букурещ за 28.60 лева с ованесови от русе. Наистина има директен на 19.40 но той е неудобен като разписание, а може би е и твърде скъп. Гърция също ни оряза аз се страхувам от инжекции и затова няма да ходя там до края на грипната епидемия да не ме имунизират. Така, че засега ще си стоя в България. В крайна сметка София е много по-хубав град от Любляна или Атина
Много скъпо , ако това е билет в едната посока.Лятото , когато с Rexkos се прибирахме от румънската столица , еднопосочен билет Bucureşti - Русе с бусчето на "Ованесови" струваше 20 лв , а само преди месец тогава е бил 14.RAILWAYSTATION написа:.... щяхме да можем да ходим до Букурещ за 28.60 лева с ованесови от русе. ...

Русе-Букурещ в едната посока е 20 BGN или 37 RON. В двете посоки е 30 BGN, но когато аз ходих се върнах с влака Букурещ Норд-Горна Оряховица 75 RON.
. При второто ми ходене до румънската столица пътувах с местен влак до Констанца за 37 RON и след това бусче до Кълъраш за 25 RON, после такси до ферибота за 15 RON и от Силистра до Шумен се прибрах с влака 9636/2637. 

За напролет, на която и да е дата за Солун съм налице
.

Лятото, ще се работи няма да има време!

някой знае ли колко е билета от белград до софия с 293. Плана ми е да отида с автобус на матпу-96 и да се върна с влака. Няма как и в двете посоки с влак разписанието ми е твърде неудобно.
Мисля , че беше някъде около 70 лв в едната посока , но не съм сигурен. А влаковете за мен са много удобни - София - 21:20 , Beograd - 4:48.Имам 2 варианта - или да стоя цял ден в сръбската столица и да я разглеждам , след което да си хвана 293 в 21:15 , или да постоя малко и в 7:50 да се прибера с 491.Само че в съседна Сърбия има една особеност , която я няма никъде другаде - несигурността в разписанията , от което произлизат космически закъснения.
Проблемът идва на гарата в Димитровград ZS , където след откачането на нашия електровоз , се чака да дойде отнякъде сръбския дизел (да поясня той не стои специално там за международния , както е например с Турция на Kapicule и с Гърция на Кулата , а се разкача машината от първия товарен влак , който пристигне) , а това понякога отнема два , три , четири часа.И затова вероятността да пристигнеш с влак в Beograd по разписание е сведена почти до минимум.Един познат наскоро имаше път натам и беше се оплакал , че около 8 часа чакали на граничната гара Димитровград ZS да дойде някаква товарачка , за да откачат серия 661 , която да поеме международния до Beograd.Така че за западната ни съседка по принцип съм навит да пътувам , но не и да вися с часове за това кога ще дойде локомотив да отвози влака.
Проблемът идва на гарата в Димитровград ZS , където след откачането на нашия електровоз , се чака да дойде отнякъде сръбския дизел (да поясня той не стои специално там за международния , както е например с Турция на Kapicule и с Гърция на Кулата , а се разкача машината от първия товарен влак , който пристигне) , а това понякога отнема два , три , четири часа.И затова вероятността да пристигнеш с влак в Beograd по разписание е сведена почти до минимум.Един познат наскоро имаше път натам и беше се оплакал , че около 8 часа чакали на граничната гара Димитровград ZS да дойде някаква товарачка , за да откачат серия 661 , която да поеме международния до Beograd.Така че за западната ни съседка по принцип съм навит да пътувам , но не и да вися с часове за това кога ще дойде локомотив да отвози влака.

Ок. 120лв. е двупосочен + спални (не кушета на ZS, а нашия спален).RAILWAYSTATION написа:някой знае ли колко е билета от белград до софия с 293. Плана ми е да отида с автобус на матпу-96 и да се върна с влака. Няма как и в двете посоки с влак разписанието ми е твърде неудобно.
Влака щади природата - пътувайте с ВЛАК!!!
Върнете ни кушетите!
Върнете ни кушетите!

а колко е еднопосочен билет от Белград до София с влак 293 в обикновен седящ вагон втора класа. Ще ходя с автобус само връщането с влак много странно на 21 срещу 22 май тази година ходих до Скопие през Ниш и 292 нямаше никакво закъснение след проверката веднага тръгна. 4:48 а сега по новото разписание по-рано ще е там вече тръгва 20:40 от София, а не както досега 21:20 и затова е неудобно в крайна сметка какво ще правя в това студеното време по тъмно в Белград. Поне да го бяха направили да е към 6:00 в Белград. 4:00 е никое време. Освен това мисля, че е логично влака да е по-евтин от автобуса, тоест по-малко от 54 лева. Планирам на 21 декември да отида до Белград с автобус на Матпу-96 с прекачване на Ниш 7:30 от София и 15:00 в Белград. И след това да се върна с влака 293. Трябва ми цена за седящ вагон втора класа. Никога не пътувам със спален прекалено са скъпи. А варианта 292-491 е неудобен защото една столица не може да се разгледа за 3 часа знаете как е няколко пътувания с градския транспорт и времето минава

ей хора какво ще кажете за едно пътуване до македонската столица Скопие аз ходих на 21 май не е ли уникално заради липса на директна линия се посещава и Сърбия, пътувайки за Скопие можем да видим забележителностите на Ниш и побързайте, че току-виж скоро построят директна линия, която да влиза в Македония през Гюешево. Кога ще имаме друга възможност с едно пътуване да се насладим на 2 държави, които трябва да влязат в Европейския съюз 

Информация
Модератори