"RAILWAYSTATION" Няма смисъл да ходиш! Ще ти кажа, автобусите са: 2 Сетри, 1 МАН и 2 буса Фолксваген. Виждал съм ги и се возих на тях. Някаква Търновска фирма.
ПС. Страхотна идея, честно особенно ако си решил с 4641/91: до Плачковци в конски вагони. От там до Кръстец с автобус и от Кръстец до Стара Загора с електричка.
ПС. Страхотна идея, честно особенно ако си решил с 4641/91: до Плачковци в конски вагони. От там до Кръстец с автобус и от Кръстец до Стара Загора с електричка.

Просто казвам какво е положението, само като се сетя за състава на 4641, който отива за 40104 и се отказвам! Пожелавам му успех, ако тръгне. Даже, ако желае да пише може да се присъединя и аз от Габрово. 

Планирам да ходя до Стара Загора в понеделник 14 декември, но още не съм решил окончателно. Надявам се влака Шумен-Плачковци да не е тип руска електричка серия 42-43. Досега винаги си е бил с вагони. В Стара Загора може да си извадя билет за 21 декември от Белград до София еднопосочен с обикновен седящ вагон втора класа с нощния влак 293. А отиването ще е с автобус на фирма Матпу-96 София 7:30-Белград 15:00 като на Ниш има прекачване. Така, че от това зависи дали ще пътува автобуса, защото в справочника на Централна автогара го няма, но в сайта на Матпу-96 го има. Така, че само ако влака Белград-София е под 54 лева (логично е влак да е по-евтин от автобус). Мога да обясня защо не искам и в двете посоки с влак. Защото влака е много рано в сръбската столица, сега по новото разписание 20:40 тръгва от София и 4:08 е там. А в това студеното време какво да правя по тъмно. Да се върна с 491 също не става защото няма как да разгледам забележителностите на Белград само за 3 часа.
Щом е посочен час 4:08 в Beograd , значи след 6:00 ще пристига там.Просто с тези закъснявания почти отказват хората да пътуват с влак.
Между другото , погрешно е останало впечатлението , че в международно съобщение влакът е по - евтин от автобуса.Цените или са почти еднакви , или с билетът за влак е по - скъп.Направи само справка в направленията София - Αθηνα или Пловдив - Istanbul и ще останеш като гръмнат от разликата в цените , която определено не е в полза на железницата.
Руските електрички , които се движат у нас са серии 32-00 и 33-00 , а не 42-00 и 43-00.

Между другото , погрешно е останало впечатлението , че в международно съобщение влакът е по - евтин от автобуса.Цените или са почти еднакви , или с билетът за влак е по - скъп.Направи само справка в направленията София - Αθηνα или Пловдив - Istanbul и ще останеш като гръмнат от разликата в цените , която определено не е в полза на железницата.
Руските електрички , които се движат у нас са серии 32-00 и 33-00 , а не 42-00 и 43-00.
viewtopic.php?t=1575&postdays=0&postorder=asc&start=0
Засега мераклиите за голямата обиколка сме bdz_bg, VESO, Vladyar и аз. Други желаещи има ли ?
Засега мераклиите за голямата обиколка сме bdz_bg, VESO, Vladyar и аз. Други желаещи има ли ?

Аз на 20 вечерта заминавам на още по-голяма обиколка първо с 2615 от Шумен до Варна 19:30-21:00 после с 3636 Варна-Карлово-София 21:45-06:11 и след това с автобус на Матпу-96 7:30 от София за сръбската столица Белград. Следобед на 21 съм в Белград за 6 часа ще видя забележителностите на Сърбия и вечерта с влака 293 обратно 21:15 сръбско време тръгвам от Белград и сутринта 7:15 съм в София на 22 цял ден във вторник обикалям из София и вечерта 23:25 се прибирам с последния влак София-Шумен 23:25-06:06 с влак 2627. А иначе за пътни нищо работа само 96 лева в двете посоки София-Белград с Матпу-96 за 54 лева и Белград-София влака 41.56 лева със седящо място втора класа не ми трябва спално и в седящ вагон мога да си легна пък и ще имам време да се обясня в любов на някоя сръбкиня. Вечна дружба с братята сърби. Подкрепете инициативата Сърбия да влезе в Европейския съюз да бъдем заедно. Щом българите винаги са добре-дошли в Сърбия, то и сърбите винаги са добре дошли в България. Така, че пътя за Европа минава през Сърбия.

ей хора аз съм студент в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" трети курс, специалност история и си представете следната ситуация. Вчера един мой преподавател главен асистент, който преподава по история на българското възраждане-изпит, който взех на 27 юни 2009 година с отличен 6, както и преподава по увод в историческото изследване-имам изпит на 12 февруари 2010 година. Този същия моя преподавател, който уж е историк НЕ ЗНАЕ, че вече повече от 1 век съществува жп-линия Радомир-Земен-Кюстендил. Упорито спорихме на тази тема, той си държи на своето, че влак до Кюстендил няма дори и под форма на теснолинейка. Аз съм на мнение, че единственият областен град в България, който няма жп-гара е Смолян. Много ви моля някой да просветли главен асистент Бисер Георгиев, че жп-линия Радомир-Земен-Кюстендил е пусната в експлоатация на 26 юли 1909 година. Възмутен съм. Такива глупости изтресе нямало влак до Кюстендил и никога нямало да има заради аферата на генерал Рачо Петров. Е да ама не. Линия си има и то повече от 100 години не само до Кюстендил, а и до Гюешево. Даже сега е в проект продължение към Македония! Но не можах да го убедя държеше си на своето. Явно някои преподаватели от ШУ не посещават сайта на бдж

Проекта датира от времето на Втората Световна война. Тунела е избит от немците, остават още около 8 метра до пълното му завършване. Проблемът обаче е, че е изоставен и никога до сега не е бил възобновяван. Мине се не мине някое време и се събират на кръгли маси, уж си обещават, подписват договори и меморандуми, но работа по него няма. Бил част от важния транспортен коридор №8 и като основен стожер на същия, бил с особено голямо значение- и за нас и за братчедите с промитите мозъци, че и за арнаутите. Пътят между Арнаутското Средиземноморие и нашето Черноморие и разклонение към Азия ще стане и по-кратък, и стоките ще се превозват по-евтино.Даже сега е в проект продължение към Македония!

Май никой прподавател от ШУ не е влизал в сайта на БДЖ
.

ще му кажа баса да е следния ако Кюстендил има жп-гара да ми пише 6 по увод в историческото изследване изпит, който ми предстои на 12 февруари 2010 година-ако имам 6 това автоматично ми осигурява стипендия
но жалко, че е късно вече няма кога. Вече семестъра официално приключи. А и не би приел баса. Каза ми колега няма да споря с вас 

Кажи му да си гледа работата. Ако аз бях, досега сто пъти да съм отишъл при декана и да му обясня всичко. Даже направо напиши доклад до декана, където да са описани всички обстоятелства относно линията до Гюешево. Може дори копие до ректора да пратиш. Вероятно е директно да уволнят въпросния пишман-асистент. Такова нещо е абсолютно недопустимо. Едно време, аз като бях студент, за подобна работа за малко да опердаша един такъв "асистент".
Аз на предишната си работа редовно водех курсове по AutoCAD Civil 3D - това е софтуер за ГИС, геодезия, проектиране на пътища и ж.п. линии. Програмата чертае трасета, смята радиуси на криви, обеми за изкоп и насип и т.н. Та на един от тези курсове единият от студентите, който е действащ Доцент в ПЖИ изтърси, че при ж.п. линиите няма т.нар. преходни криви между правите участъци и самите основни криви. Това е абсолютна глупост, дори аз без да съм жепеец знам, че без преходна крива първият влак ще иде в дерето.
Аз на предишната си работа редовно водех курсове по AutoCAD Civil 3D - това е софтуер за ГИС, геодезия, проектиране на пътища и ж.п. линии. Програмата чертае трасета, смята радиуси на криви, обеми за изкоп и насип и т.н. Та на един от тези курсове единият от студентите, който е действащ Доцент в ПЖИ изтърси, че при ж.п. линиите няма т.нар. преходни криви между правите участъци и самите основни криви. Това е абсолютна глупост, дори аз без да съм жепеец знам, че без преходна крива първият влак ще иде в дерето.
Последно промяна от pavel на Пон Дек 21, 2009 2:59 pm, променено общо 2 пъти.
Информация
Модератори