Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

nagi написа:От вчера има нова телеграма с която се отменят от 11.02 корекциите на 20166 и една камара влакове движещи се с ДМВ. :)
Моля те ако имаш възможност да пуснеш телеграмата тук:
viewtopic.php?t=1643
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Мнение от 44142 »

Дошла е телеграмата на гара Кулата. Отменят се до второ нареждане влакове 360,361,362 и 363 от 14.02.2011. Вл 461-460 няма да вози вагони от и за Гърция. Чисто и просто влака става с 2 вагончета за вътрешно съобщение. Предполагам, че няма да закъснее и телеграма с която се удължава маршрута на вл 5625 и 5620 до КЛТ а 461-460 да ги отменят. Поне така е най логично.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Това с третата двойка международни влакове до Гърция е нещо много странно.Нали в изтичащият договор е упоменато , че с настъпване края на срока се спират влаковете , предмет на договора? А това са само 360/-1/-2/-3. 460 и 461 по никакъв начин не се влиаят от съглашението между двете ж.п. администрации и си съществуват години преди да се появят влаковете с модерните гръцки вагони.
Изобщо ли няма да има влакове към южната ни съседка? :roll: :shock:

Мнение от 44142 »

Май няма да има.
Модератор
Модератор

Мнение от todor plamenov »

Не разбирам каква е причината, която налага спирането на 461/460? Тези двойки няма как бъдат спрени, тъй като са необходими по дестинацията София - Русе, а и возят вагоните на 465/464. Иначе съм силно скептичен, че ще удължат 5625/5620 до/от Кулата.

Мнение от 44142 »

Говоря за СФ-КЛТ. 461-460 си се лангърка празен.
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Това , което каза Тошко е абсолютно вярно - 460 и 461 са международни влакове от типа EC (Euro City) , свързвайки București и Θεσσαλονίκη.Отделно влакът има връзка и с гръцката столица Αθήνα.През нашата страна са само транзитни , но понеже все някой иска да се прави на умен , композициите са разделени на два участъка - Русе - София и София - Кулата и практически единственият вагон , който се водеше транзитен , бе някакъв румънски кушет , вече изчезнал.Дори в едно от разписанията влакът возеше и ресторант на CFR. :D
Обратна връзка:

Мнение от pavel »

460/461 ще се движат само между София и Букурещ. Задайте дата след 14-ти февруари и ще видите. Което е логично. Този циркаджийски влак Будапеща-Букурещ-София-Солун, с който аз имах изключително лошия късмет да се лангъркам 24 часа до Унгария, го съчиниха през 99-та, когато станаха бакиите в Косово и имаше бомбардировки над Сърбия, та не можеше да се минава оттам. Иначе за Кулата още през добрите години, преди чичо-Дунчевото орязване, имаше влак София-Кулата, тръгващ в шест вечерта от София, обратно от Кулата в четири сутринта, но първо го направиха пътнически Дупница-Кулата, после го съкратиха само до Благоевград, много преди въпросната сеч, просто защото возеше въздух под налягане. И досега нямаше никакъв смисъл от нощен влак от/за Кулата.
Обратна връзка:

Мнение от Saruman »

Умно вече да няма международен влак до Гърция, мчи да спират изцяло 460/461. То файда от тоя един седящ вагон няма. 464/5 се удължават до Русе/Букурещ и готово. Че ще трябва да спрат и нощните за Петрич.

Мнение от 43.309 »

Движението на трите международни влака за Гърция се преустановява временно от 13.02.2011 г.-източник МПБ "Рила".
Същото съобщение за временно преустановяване движението на МБВ на Гръцка територия стои и на сайта на Сръбските железници.

Мнение от 43.309 »

Отменя се движението на международните влакове между България и Гърция
11.02.2011 16:32

Поради решение от страна на гръцката железопътна администрация във връзка с провеждането на оздравителна програма за финансово стабилизиране на гръцката железница, ще бъде отменено движението на международните влакове между България и Гърция.

По тази причина от днес (11-ти февруари) до 17-ти февруари двата международни влака Румъния, които се движат между Букурещ и Солун (през София), ще пътуват само между Букурещ и Кулата. След 17-ти февруари тези два международни влака ще се движат само по маршрута си между Букурещ и София.

През утрешния ден (12-ти февруари) няма да се движи следобедният международен влак от Солун за София. От 13-ти февруари няма да се движат двата сутрешни международни влака, както и двата следобедни международни влака, които пътуват между София и Солун.

Холдинг Български държавни железници ЕАД ще възстановяват сумите на всички пътници, закупили предварително билети за пътуване с отменените влакове за Гърция.

Пресцентър "БДЖ"

Мнение от semafor4o »

Хммм... Ако трябва да бъда честен според мен спирането на тези влакове изглежда от една страна обосновано - гърците умряха да стачкуват последните години и това само създаваше смут кога ще вървят влаковете и кога няма да вървят.От друга страна обаче ми се струва,че е голяма глупост да няма международен влак от София за Атина или Солун - все пак съседни страни сме и има голям пътникопоток,а това че влаковете не са били особено пълни може би се дължи и на лош мениджмънт от страна на нашата и гръцката жп администрации пък и причината която са изтъкнали (поради процедурите по оздравяване...) колко ли са били разходите за тези влакове? :? Сигурно като ги спрат и ще спестят 10 милиарда евро за да си покрият натрупаните загуби :lol:
Техник
Обратна връзка:
Аватар
Техник

Мнение от bdz46 »

Струва ми се, че гърците упорито се опитват да се самоунищожат.

Мнение от assen5 »

pavel написа:460/461 ще се движат само между София и Букурещ. Задайте дата след 14-ти февруари и ще видите. Което е логично. Този циркаджийски влак Будапеща-Букурещ-София-Солун, с който аз имах изключително лошия късмет да се лангъркам 24 часа до Унгария,
В грешка си. С този влак, със сигурност не с този номер съм пътувал до Берлин през '89 или '88 (малък съм бил и не помня точно). Циркаджийски циркаджийки по тъпото е, че румънците са повече шибаняци и от нас и рекетират здраво. Миналия декември за малко да ме свалят от влак по този маршрут на границата и да ме връщат в Будапеща, направо изтръпнах. Но ми показах с красноречив знак, че искат пари.

Иначе по темата много ме е яд за гръцките влакове, разказвали са ми че е много яко пътуването до Атина. Пък и не можах да пробвам поне до Солун.

Мнение от 45-170 »

Сигурно по тоя начин гърците като спират международните си влакове се опитват да изкарат още някоя и друга помощ от ЕС.
Публикувай отговор

Обратно към “График за движение на влаковете | Trains schedule”

Информация