Весо става много скъпо и не е изключено да сменим Брашов с Бузау и Питещ. За русенци как да е 70 лв, ама за нас и път до Русе и пари за ядене . За Плоещ + Бузау идва бая по евтино, само трябва да видя връзките как са, може и с частник да пътуваме.

Ще ги видим и ще предложим, но пустите му и румънци увеличават цените. Трябва да гледаме да ни стъпи наксимално тънко.

Вече може да се пътува и в България.

Ще бъде най - тъжното традиционно форумско пътуване........
Saruman , ако предложиш вариант за ок. 50 лв пътуване в Румъния , можем да отидем там (Наско изчисли , че тукашното както сме го планирали ще излезе някъде толкова).Няма да е лесно обаче , поради включващите се в него 35 лева за двупосочен билет Русе - București Nord.
Saruman , ако предложиш вариант за ок. 50 лв пътуване в Румъния , можем да отидем там (Наско изчисли , че тукашното както сме го планирали ще излезе някъде толкова).Няма да е лесно обаче , поради включващите се в него 35 лева за двупосочен билет Русе - București Nord.

Възможно най-евтиното и възможно най-дългото е 41 лей, тоест около 20 лева + 36 Русе - Букурещ, мисля че е доста добре. И двата последни варианта на които се спираме са по 2-те им ремонтирани линии: или до Синая ики до Фетещ, така ще имаме разходка през деня в Бъкурещ, следобяд пътуване.
Може само с пътниччески до Констанца
Идва ок. 65 леи
но не се знае дали няма да се отвратим от мизерийката затуй по-късото и евтино. Инак мой и до Брашов ако ни дадат да вземем директния бърз и там на пътник от ПЛОЕЩ вест
Друга идеяе до обяд в Букурещ и с пътник към Синая. 1 ч там и обратно ... Това излиза 33 леи

О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата
(Русе-Димитровград 4647)
(Русе-Димитровград 4647)

Аз съм пътувал в Румъния с бърз влак от Букурещ до Констанца и след това с маршрутка до Кълъраш, но после се наложи да ползвам такси до ферибота. От Силистра се прибрах с влака. Пътувал съм и от Калафат през Крайова с пътнически и после до Букурещ експрес Стрехая-Тимишоара-Крайова-Букурещ
НИКОГА НЕ ПРЕМИНАВАЙ НА ОХРАНЯЕМ ЖП-ПРЕЛЕЗ ПРИ СПУСНАТА БАРИЕРА!

И като си пътувал какво? ... Разкажи условията какви са, цени, впечатления...

В актуална информация-6 на раздел Trainspotter forum подробно съм публикувал цени и впечатления. Букурещ-Констанца ми излезе 36.70 леи, а Калафат-Букурещ през Крайова 58.40 леи. Само дето се набутах да тегля пари от банкомати в Калафат и Букурещ, че ми удържаха допълнително 12 лева...Маршрутката Констанца-Кълъраш е 25 леи, а таксито до ферибота ми взе 15 леи.
НИКОГА НЕ ПРЕМИНАВАЙ НА ОХРАНЯЕМ ЖП-ПРЕЛЕЗ ПРИ СПУСНАТА БАРИЕРА!
Ако някой иска да дойде до Румъния финалния вариант е следния :
Русе Букурещ МБВ 382 06.30 в Букурещ
Букурещ > Плоещ Суд с Пътник /Regio/ 07.38 08.55
Плоещ > Синая БВ /InterRegio/ 10.30 11.25
Синая > Букурещ Regio 15.57 18.00
Пътуване с двуетажни вагони на ПВ и с климатизирани купейни вагони на бързия влак
В Синая вероятно ще се качим на лифт и ще идем до някой от двата замъка Пелеш и Пелешор. Румънското Боровоец
с тая разлика че дотам има двойна модернизирана линия за 140 км/ч
Градчето е страхотно нощувал съм в покрайнините му и всеки лев си заслужава... Цена на пътните разходи Русе БУкурещ Синая Русе 55 лв.
Русе Букурещ МБВ 382 06.30 в Букурещ
Букурещ > Плоещ Суд с Пътник /Regio/ 07.38 08.55
Плоещ > Синая БВ /InterRegio/ 10.30 11.25
Синая > Букурещ Regio 15.57 18.00
Пътуване с двуетажни вагони на ПВ и с климатизирани купейни вагони на бързия влак
В Синая вероятно ще се качим на лифт и ще идем до някой от двата замъка Пелеш и Пелешор. Румънското Боровоец

О, Велики Глъм, върни влаковете от единия център на Вселената до другия, че малките глъмчета да млъкнат, че ми надуват главата
(Русе-Димитровград 4647)
(Русе-Димитровград 4647)

Русе - Букурещ - Русе - 35 лева
Букурещ - Синая - Букурещ - 21 лева/ 42 леи
Букурещ - Синая - Букурещ - 21 лева/ 42 леи
Пътуването в България мислим да започне на 26 Декември.
Групата от Стара Загора и Пловдив пристигаме в София с БВ 2626.
Ето и окончателния вариант на пътуването.
1. БВ 8626 до София.
2.БВ 5621 до Кулата с връзката на Генерал Тодоров с ПВ 50245.
3.ПВ 50244/5626 до Дупница.
4.Отиване и връщане до Бобов дол с 51205/51206.
5.Потегляме от Дупница до София с БВ 5628.
5.София - Силистра с БВ 2627/9637
Вече на 27-ми разходка в Силистра.
6.Връщане към Русе с ПВ 91103/90106.
Разходка и вечеря в Русе.
7.Връщане към София с БВ 4627 и връзката на Горна Оряховица с БВ 2626.
8.Хората от южна България се връщаме с БВЗР 8611 "Слънчев бряг".
Разходите за пътуването по влаковете са около 50 лв. с карта.
Нека всеки който желае да заповяда с нас.
http://www.foto.bg/showfull.php?photo=331000
Групата от Стара Загора и Пловдив пристигаме в София с БВ 2626.
Ето и окончателния вариант на пътуването.
1. БВ 8626 до София.
2.БВ 5621 до Кулата с връзката на Генерал Тодоров с ПВ 50245.
3.ПВ 50244/5626 до Дупница.
4.Отиване и връщане до Бобов дол с 51205/51206.
5.Потегляме от Дупница до София с БВ 5628.
5.София - Силистра с БВ 2627/9637
Вече на 27-ми разходка в Силистра.
6.Връщане към Русе с ПВ 91103/90106.
Разходка и вечеря в Русе.
7.Връщане към София с БВ 4627 и връзката на Горна Оряховица с БВ 2626.
8.Хората от южна България се връщаме с БВЗР 8611 "Слънчев бряг".
Разходите за пътуването по влаковете са около 50 лв. с карта.

Нека всеки който желае да заповяда с нас.
http://www.foto.bg/showfull.php?photo=331000
Пътувай с влак - спаси природата !
Информация
Модератори