Вчера във влак 40104, между Дъбово и Горна Оряховица населеността беше около 100%,а между Трявна и Велико Търново над 100%. Състава на влака беше 3 вагона 47-ма серия+фургон.
Отново вчера влак 2612 от Горна Оряховица до Плевен-населеност около 50%, на Плевен се напълни доста, но с хора прибиращи се от работа, повечето слезнаха на Дъбниците и на Телиш, до София пак населеност около 50%. Състава беше 5 вагона-първокласен 50-та или 40-та серия, 3 74-та серия и 1 50-та второкласен.
Отново вчера влак 2612 от Горна Оряховица до Плевен-населеност около 50%, на Плевен се напълни доста, но с хора прибиращи се от работа, повечето слезнаха на Дъбниците и на Телиш, до София пак населеност около 50%. Състава беше 5 вагона-първокласен 50-та или 40-та серия, 3 74-та серия и 1 50-та второкласен.
Като говорим за населеност, и аз да споделя нещо!
Влакът 2654 Варна - Плевен всеки делничен ден без петък тръгва от Варна с населеност не повече от 25 %, като започва да се пълни едва на Шумен. Но за сметка на това обратният 2655 почти всяка сутрин идва на Шумен почти пълен!
От друга страна БВ 3661 Бургас - Каспичан почти винаги е кажи речи празен от Карнобат до Шумен.

От друга страна БВ 3661 Бургас - Каспичан почти винаги е кажи речи празен от Карнобат до Шумен.
Спомням си веднъж , когато засякох 2654 (тогава 254), случката стана на Левски , където бях слязъл от Янтрата и чаках локалния влак за Свищов (тогава обслужван със 07-00-ца + фургон и 4 вагона). Малко преди идването на бързия , на гарата пристигна електричка от Шумен , от която слязоха не повече от 20-тина души.Само след 15-тина минути 2654 (254) закова на коловоза и от влака слязоха огромен брой хора , повечето студенти , които идваха от Шумен (този ден беше кандидатстудентски изпит в местния университет) и се качиха в пътническия влак за Свищов ( в стопанската академия "Ценов" изпитът бе следващия ден).Аз тръгнах към композицията , на която бяха прикачили вече 07-00-цата и от вагона забелязах как бързия влак потегляше почти празен за Плевен.В купетата имаше по един или двама пътници , а пърокласният вагон бе празен.Впрочем и сега е така - за крайната гара остават много малко души.
Отново интересна история, разказана от Веско. Между впрочем БВ 2655/2654 винаги са били най-удобните влакове за ходене във Варна (имам предвид ако ходенето във варна не е свързано с започване на работа сутрин) и връщане оттам за шуменци. Особено през летния сезон, когато много хора отиват по северното Черноморие, БВ 2654 е просто идеаален вариант за връщане у дома. А пък сега както занете дори БВ 2655/2654 станаха по-бързи и от УБВ-та!

Сега видях нещо интересно.При задаване на информация от електронното разписание на БДЖ е отразено , че 2655 не спира на Каспичан.Възможно ли е това , или се касае за печатна грешка.Връщащият се 2654 спира. 

Последно промяна от VESO на Съб Дек 15, 2007 1:19 am, променено общо 1 път.
На Белослав спира - посочен е час 11:26 - 11:28.Впрочем ето доказателството.
Според мен би било добре да спира на Каспичан.Ще обира доста пътници.

Модератор
2655 спира извънредно на Белослав,предполагам заради поредните прозорци в графика на движение.Същото се отнася и за Езерово.Ако зададете УБВ 8605/8606 ще видите,че те също спират на Белослав,което не вярно по същество.VESO написа:На Белослав спира - посочен е час 11:26 - 11:28.Впрочем ето доказателството.

Напълно нормално.Когато тази година на първи януари се връщах с този влак , във вагоните серия 63 нямаше свободни места и отидох в 18 метровия вагон за превоз на инвалиди.Там пък беше толкова пълно , че хората в багажното помещение бяха сложили чантите и саковете си на пода и седнали отгоре.Аз се опрях в коридора между вратата на тоалетната и прозореца.

Като гледам тази събота и неделя за 2613 и 4613 нямаше никакви места... за 2613 се намираха, обаче 4613 още от 10:00 (т.е. почти 3 часа преди 4612 да пристигне) нямаше никакви места за него.
Последно промяна от Nikss на Пон Апр 25, 2011 3:33 pm, променено общо 1 път.

Информация
Модератори