И после делят печалбата - едно за мен,едно за теб
Пък на хората,дето им се налага да пътуват с влак и зарад този грабеж влака примерно закъснее с 2 часа и които повече няма да се качат на влак - майната им,да си гледат работата.Ние си прибрахме парите.Нали на братчеда автобусната фирма ще е пълна другия курс. 
Че то си е такова Veso е юрист - нека пусне юридическите определения за "терористичен акт" и "саботаж" сигурен съм че тези деяния (посегателства върху калодки, КМ и осигурителни инсталации) ще се впишат в тяхLabros написа:Крайно време е да се вземат законови мерки за кражбите на ЖП имущество - да се води терористичен акт и саботаж.
Деянията,за които става дума по-горе се квалифицират по нашия НК в следния ред:
Съгл. чл.106 "който унищожи или повреди обществени сгради , строежи , инсталации , съоръжения , транспортни или съобщителни средства или друго значително обществено имущество,се наказва за ДИВЕРСИЯ с лиш. от свобода от 5 до 15 години,а в особено тежки случаи - с доживотен затвор или дожив. затвор без замяна."
Съгл. чл.107 "длъжностно лице , което разтройва или подравя промишлеността , транспорта , селското стопанство , паричната и кредитната система , други стоп. отрасли или отделни предприятия като използва стоп. предприятия , държавни учереждения , като възпрепятства тяхната дейност или като не изпълнява възложените му важни задачи , в областта , в която работи , се наказва за ВРЕДИТЕЛСТВО с лишаване от свобода от 3 до 10 години , а в особено тежки случаи - с лиш. от свобода от 5 до 15 години."
Както сами виждате законът е предвидил наказание не само за преките извършители , подбудители и помагачи , но и за тези , които работят в системата и по един или друг начин улесняват главните субекти на горните престъпления.А аз определено смятам , че без участието на длъжностни лица , тези престъпления по 3-та едва ли ще се вършат толкова успешно.
Съгл. чл.106 "който унищожи или повреди обществени сгради , строежи , инсталации , съоръжения , транспортни или съобщителни средства или друго значително обществено имущество,се наказва за ДИВЕРСИЯ с лиш. от свобода от 5 до 15 години,а в особено тежки случаи - с доживотен затвор или дожив. затвор без замяна."
Съгл. чл.107 "длъжностно лице , което разтройва или подравя промишлеността , транспорта , селското стопанство , паричната и кредитната система , други стоп. отрасли или отделни предприятия като използва стоп. предприятия , държавни учереждения , като възпрепятства тяхната дейност или като не изпълнява възложените му важни задачи , в областта , в която работи , се наказва за ВРЕДИТЕЛСТВО с лишаване от свобода от 3 до 10 години , а в особено тежки случаи - с лиш. от свобода от 5 до 15 години."
Както сами виждате законът е предвидил наказание не само за преките извършители , подбудители и помагачи , но и за тези , които работят в системата и по един или друг начин улесняват главните субекти на горните престъпления.А аз определено смятам , че без участието на длъжностни лица , тези престъпления по 3-та едва ли ще се вършат толкова успешно.
Ами не съм сигурен! Въпреки че в устава ясно са дефинирани случаите кога и как (може) да се стреля, сегашните командири ясно набиват в главите на караула че е "... по-добре да не се стреля при никакви обстоятелства" ! През 2004 година като войник научих че и самият звук от вкарване на патрон в цевта на АК-47 има сериозен възпиращ ефект!42 072.9 написа:Жалко, че армията се оттегли от железницата- сега щеше да има доста трупове.
Информация
Модератори