Поздравления към NikolaVS и 44 058 за снимките и описанията.
Наистина си прекарахме страхотно. С всички ми беше много приятно да се запозная. На пловдивската гара имаше много интересни места за снимане (като изключим пероните) и успяхме да направим хубави снимки.

В един момент, тъй като веднага ни стана горещо, вeднага отидохме в едно кафене в чакалнята на гарата, откъдето взехме нещо студено за пиене.

Както вече на всички неприсъстващи на срещата е известно, връщането стана с 8614, който пристигна в Пловдив навреме и замина нарвеме начело с красавицата 44-134. Влакът беше с фургон, 5 вагона от Варна и 4 от Бургас. Намерихме празно купе в последния вагон и там се настанихме. В Пазарджик към групата ни се присъедини нашият съфорумец mitko_pz.
Като цяло пътуването с 8614 мина без всякакви проблеми. Понеже

бяхме малко подранили, на Огняново спряхме за около минута, след което тръгнахме. Имаше и още едно непредвидено спиране на един проходен светофор в междугарието Септември-Белово. В София влакът пристигна 5 минути преди време.
Нека разкажа и аз нещо относно спотинга, като някои неща ми направиха добро впечатление, други не толкова добро.
Добрите впечатления:

Дезиретата от и за Свиленград са с висока населеност при положение, че влакът е с 2 мотриси.

В състава БВ 4640/4641 има лъскави и блястящо чисти вагони 47-ма серия. В състава на 4641 имаше първокласен вагон 47 серия - в много добро състояние, а първокласният на 4640 пък беше серия 40 - в отлично състояние. В композицията от 4641 от Шумен последните два вагона бяха ГДР-ските 50 серия (9x6), които са сертифицирани за скорост 160 km/h.

Пловдивските електрички са в състояние напълно противоположно на софийските.
Лошите впечатления:

ПВ 18208 за Пещера беше само с 2 вагона, но не това е лошото, а това че и двата бяха 17 серия - от старите безкупейни.

На 5-ти челен коловоз на гарата от доста време стоят и бездействат няколко фургона и вагона 47 серия, което придава донякъде зловеща гледка (ако сте виждали на какво приличат вагоните, ще се сетите).
Сега предоставям снимките, които направих вчера по време на пътуването. Не съм забравил да публикувам материали и от чудесния спотинг, който направихме на централна Пловдив.
Пътуването с 1621 и 8614
Трейнспотингът на гара Пловдив
Последно промяна от rexkos на Чет Фев 14, 2008 10:48 pm, променено общо 1 път.