Мнение от rexkos »

Традицията на Форум "Локомотиви" вчера отново беше спазена! :D

Изображение
Глобален модератор
Глобален модератор

Мнение от Tramway »

Кое е традиционното - бирата в шишето или бирата по масата?
Парната машина няма проблеми с ТД, пантографи, прегряване и охлаждане.

Мнение от rexkos »

Естествено, че разлятата бира. :lol:

Мнение от Labros »

Вчерашната форумна среща премина от добре по-добре.След сериозните приказки за бъдещето на форума и напътствията дадени ни от choveka_vlak и tramway,начена яко жулкане на бира.Някои колеги предпочетоха да правят спотинг из гарата,а другите останахме на место в бирарията и се пресушиха стабилни количества кехлибарена течност.Към края на срещата свърши червената бира от която Марио изпи доста бройки...
Ще чакаме с трепет новите срещи :wink:

Мнение от the_gangsta »

Много хубаво сте си прекарали. Яд ме е че не можах да дойда но имах работа.Може би другия път ще дойда и аз :wink:
Изображение

Мнение от 44 058 »

Като цяло срещата мина супер. Имаше време за всичко. Трябва да отбележим, че и двата влака, с коите софиянци дойдоха и си заминаха бяха точно на време, а отностна 8614 аз лично бях говорел с лок.бригада, по-точно с машинистта влакът в Пловдив да влезе на време. В заведението си прекарахме много добре. Темата беше изцяло за влакове и дори за секунда никой не се отклони от темата. Благодарим на Марио за това, че ни светна в някои области. Част от групата решихме до отскочим до гарата по пожелание на rexkos, Машиниста и Nikola VS да поснимат малко по наща гара :) След като привършихме със снимането част от групата седнаха по на кафе, а аз тръгнах с rexkos и Машиниста да си купят билети. В това време на 3ти коловоз пристигаше ПВ10144 и rexkos пожела да го снимаме. Когато аз приключех с фотографиити видях един полицай, който ни беше видял да снимаме. Опитах се да придупредя rexkos, но явно не се разбрахме и за наше щастие "куката" влезна в чакалнята, а ние с него се отправихме към кафенето, където бяха другата част ат групата. След броени минути същия индивид ни забеляза и се прибрижи към нас и се напери и ни каза, че в гарите е забранено да се снима. До някъде той събуди у нас чувството за съжеление и състрадателност. Преди това 44 134 беше казал на софиянци, че нащи полицай в По на се заяждат. Сред това аз изядох някой др шамар на базик, за това , че снимам в гарата. Лично за мен не можахме да се опознаем достатъчно, бяхме заети от любимата ни тема за влакове :lol: А през това време какво е ставало в кръчмата-не знам :!:

Мнение от Labros »

А през това време какво е ставало в кръчмата-не знам :!:
Ами пиеше се.... :lol:
Обратна връзка:

Мнение от Zarazen »

Здравейте и от мен. Останах много доволен от срещата в Пд:)
И времето беше хубаво :) Доста снимки се направиха и доста бира се изпи - е разбира се форумната традиция беше спазена отново.
Радвам се, че се събрахме голяма група.

P.S. Следващия път трябва да предупредим в бирарията, че да заредят повечко Шуменско - Червено. :lol: :D

Мнение от Mashinista »

Форумната среща беше супер!Надявам се скоро пак да можем да се съберем!И искам да допълня че 8614 пристигна с 5 минути по-рано на гарата!

Мнение от rexkos »

Поздравления към NikolaVS и 44 058 за снимките и описанията.

Наистина си прекарахме страхотно. С всички ми беше много приятно да се запозная. На пловдивската гара имаше много интересни места за снимане (като изключим пероните) и успяхме да направим хубави снимки. :D В един момент, тъй като веднага ни стана горещо, вeднага отидохме в едно кафене в чакалнята на гарата, откъдето взехме нещо студено за пиене.
:arrow: Както вече на всички неприсъстващи на срещата е известно, връщането стана с 8614, който пристигна в Пловдив навреме и замина нарвеме начело с красавицата 44-134. Влакът беше с фургон, 5 вагона от Варна и 4 от Бургас. Намерихме празно купе в последния вагон и там се настанихме. В Пазарджик към групата ни се присъедини нашият съфорумец mitko_pz.
Като цяло пътуването с 8614 мина без всякакви проблеми. Понеже :arrow: бяхме малко подранили, на Огняново спряхме за около минута, след което тръгнахме. Имаше и още едно непредвидено спиране на един проходен светофор в междугарието Септември-Белово. В София влакът пристигна 5 минути преди време.

Нека разкажа и аз нещо относно спотинга, като някои неща ми направиха добро впечатление, други не толкова добро.
Добрите впечатления:
:arrow: Дезиретата от и за Свиленград са с висока населеност при положение, че влакът е с 2 мотриси.
:arrow: В състава БВ 4640/4641 има лъскави и блястящо чисти вагони 47-ма серия. В състава на 4641 имаше първокласен вагон 47 серия - в много добро състояние, а първокласният на 4640 пък беше серия 40 - в отлично състояние. В композицията от 4641 от Шумен последните два вагона бяха ГДР-ските 50 серия (9x6), които са сертифицирани за скорост 160 km/h.
:arrow: Пловдивските електрички са в състояние напълно противоположно на софийските.
Лошите впечатления:
:arrow: ПВ 18208 за Пещера беше само с 2 вагона, но не това е лошото, а това че и двата бяха 17 серия - от старите безкупейни.
:arrow: На 5-ти челен коловоз на гарата от доста време стоят и бездействат няколко фургона и вагона 47 серия, което придава донякъде зловеща гледка (ако сте виждали на какво приличат вагоните, ще се сетите).

Сега предоставям снимките, които направих вчера по време на пътуването. Не съм забравил да публикувам материали и от чудесния спотинг, който направихме на централна Пловдив.

Пътуването с 1621 и 8614
Трейнспотингът на гара Пловдив

Мнение от rexkos »

Ето тук качих още снимки от срещата в неделя, но според мен обаче не е редно да ги пускам публично и затова направих така, че достъпът до албума да е само с парола. Ако някой иска да разглежда снимките, нека пи драсне едно ЛС. :D
Обратна връзка:
:occasion5: Както разбирам #-o добре сте прекарали (завиждам ви =D> ), но при толкова бира как сте се справили с това: Изображение
Обратна връзка:

Мнение от Nikola VS »

Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Като цяло срещата беше адски готина и ако отвратителната превозна бригада(кондуктор и началник-влак) на 10116 не ни бяха помрачили настроението с простотиите си, то щеше да е още по - хубаво. Е на другата сутрин и мен леко ме наболваше кратуната, но все пак си заслужаваше усещането.
64.19

Мнение от Labros »

Винаги има някои тъпаци,дето ще се намерят да развалят доброто настроение.
Заключено

Обратно към “Архив "Трейнспотинг, ГДВ, мероприятия и общи теми"”

Информация