Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Виждал съм , че като Янтрата пристигне на София , полицаите и кондукторите слизат от първокласния вагон серия 63.Инвалидният остава празен.
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Не винаги е така :!: Ако има някой инвалид и те се местят в 1 класа,но ако няма никой и се настаняват като в хотел 5*. :evil:

Мнение от Labros »

Вчера първият кушет-вагон на влак 5610 беше със заключени врати към вагон №4. Понеже знам, че вече не трябва да се заключват кушет и спалните вагони ми стана интересно. На гара Кочериново отидох да питам шафнера защо е заключил вратите, а той ми каза "Имам група и началник-влака ми разреши." Попитах го дали има писмена заповед от началник-влака, на ми каза, че "му бил разрешил устно". При което отговорих, че ще пусна жалба на гара София за тези си своеволия. Няма и 2 минути началник-влака пристигна запъхтян при мен и започна оплетено да ми обяснява как оня му прехвърлил вината и той не е казвал подобно нещо.Обясни ми също, че всеки си решавал как да се разпорежда в поверения му влак. Аз му отговорих че "ако е така, то щом и тютюнопушенето е забранено, ако отида при него и го питам дали мога да пуша, то по тази логика той би трябвало да ми разреши". Измънка нещо за отговор и изчезна. На гара Дупница началик-влака направо слезе от влака като гонен от манафи и избяга, защото ме видя на перона пред стаята на началник-гарата. Споделих същото с новата превозна бригада, отидохме да проверим и о чудо! : вратите бяха отключени....

Мнение от Labros »

Пак снощи след присигането на 5610 на Централна гара София ми се случи нещо интересно. Не е свързано с кондукторите, а с ревизор-вагоните. Малко отклонение от темата:
След като слязах от последния вагон след около 10 метра се усетих, че съм си забравил фанелата на закачалката в купето. Връщам се във вагона, но от нея нито следа. Понеже видях, че ревизор се е качил и затваря прозорците си помислих, че най-вероятно той я е взел. Отидох да най-близко намиращия се такъв и му обясних всичко. Отидох с него до стаята на ревизор-вагоните на 1-ви коловоз, за да видим кой е бил разпределен за него влак. Видя се кой е запачнахме да го чакаме да се появи. Чаках повече от 40 минути, но от него ни следа. От държанието на колегите му подразбрах, че прикриват нещо. Накрая ми писна и им казах, че отивам до Транспортна полиция да пусна жалба. Направих не повече от 5 крачки, при което един ревизор ме настигна и ми върна фанелата с обяснението, че "се бил обадил на колегата и той му казал къде е тя". Мястото от което я извади, беше "уж" проверено преди това....
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Гладорията ражда и безумия......
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

Ще се наяде ли с една фанела? Или ще забогатее......... да е торба с пари - да кажеш - абе ще си оправи живота.... а то за една фанела да се излагат така......
Модератор
Аватар
Модератор

Мнение от VESO »

Баща ми е разказвал как през 1968-ма човек на средна възраст отнел противозаконно чужди обувки на някакъв лейтенант от милицията , който му бил съсед и живеел под него.Обувките били до вратата , сложени на изтривалката и човекът решил да ги вземе за себе си.Само след няколко минути обаче , бил забелязан от собственика им , който влизал във входа и видял съседа си да слиза надолу по стълбището с неговите обувки на краката. За тази кражба , човекът лежал няколко месеца в затвора , излежал си ги , но след това започнали проблемите - никъде не искали да го приемат на работа , понеже бил осъждан , хванал се най - после като общ работник в "Елхим Искра" (акумулаторния завод в Пзк) , а когато дошло време за пенсия , нямал необходимия осигурителен стаж.Доста време след това срещнал баща ми и му казал , че една наглед никаква случка , класифицирана от него като "дреболия" му е струвала половината живот.
Гост
Гост

Мнение от Гост »

07 написа:Ще се наяде ли с една фанела? Или ще забогатее......... да е торба с пари - да кажеш - абе ще си оправи живота.... а то за една фанела да се излагат така......
Наистина,много глупава постъпка ! :?
Администратор
Администратор

Мнение от Mario Evstatiev »

Днес в БВ 3621 имаше много глупава постъпка от страна на кондукторката на влака. Качих се от гара Подуяне, пътувайки с командировъчна заповед за оглед на локомотив V22 с цел "Снемане на размери и данни за възстановяване на лок. 66-07". Тъй като за този влак е нормално да пътува с отвратителни вагони, а аз си носех храна, седнах в първокласното отделение с маса да закуся. Малко след гара Елин Пелин, госпожата кондукторка дойде и най - учтиво и любезно и показах служебната карта и командировъчната заповед, като и обясних, че пътувам до Септември без служба, тъй като по смисъла на наредбата, пътуването от основно депо до местоназначение с командировъчна заповед също се приема за пътуване без служба.

Въпреки все пак културното ми отношение, въпросната госпожа започна да ме обижда, заплашва, нарече ме "Въшльо" и "Боклук", след което извика началник - влака, който съвсем любезно и поясни, че наистина мога да остана в 1-ва класа и я прикани да си върши работата. Тя вместо да ме остави, продължи да крещи из целия салон какви боклуци сме били и как непрекъснато и писнало да се разправя с нас - визирайки "колегите" си.

Аз предложих да заплатя добавка и да спре, но тя още по - силно продължи да се надвиква, докато най - сетне началник - влака се върна и я разкара. Последният обясни, че била нервна, да съм я извинил. Не смятам да я извинявам, за това ще депозирам рапорт директно в "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД за непристойното и грубо отношение. Назад имаше друг колега, с който драмите се повториха и тогава вече я предупредих, че ще има рапорти!

Като не иска да е любезна да си седи вкъщи - никой не е длъжен да и търпи обидите!
64.19
Обратна връзка:

Мнение от Nikss »

Ооо, такива колко ги обичаме... не е истина :D а иначе сериозно такива си заслужават рапорти, оттам наказания и следващия път да му мислят... все пак добре, че има и разбрани хора както в случая началник влакът. 8) Че пък ако и той беше като нея изнервен до крайност, побеснял, озверял и т.н. не, че си в нарушение, но голям спор щеше да падне... а за какво да си разваляме настроението от сутринта само защото са спали нощес в превозната на криво? :D :lol: Явно тъз госпожа е искала да прибере някой лев ей така - все пак не забравяйте, че от утре се почват големите училищни мъки - на колко години беше? Сигурно иска да подсигури детето си - ама така е като дойде 15-ти септември... :? зарад тва свърши ли лятото и настане тъз депресия гадна - всичко живо откача... :x не се учудвайте - хора всякакви, да не ви дреме на шапката. :wink: Тя данеби да се мисли за много хитра и умна? Ооо намерила си е майстора. :D Те ча сега си я спипал в крачка. :lol: Действай и ни кажи случая как е завършил (наказали ли са я и т.н.). :)

Мнение от Labros »

Тия карнобатчани са голям проблем. Почти всекидневно стават разправии с пътниците в 3621/2 за щяло и не щяло.

Мнение от БДЖ »

Така е щот' все се мъчим да сме любезни. Някой ден им излезе късмета и ще си изяде боя :lol:
Администратор
Администратор

Най - интересното е, че след като началник - влака и обясни казуса с командировъчната заповед, тя продължи да крещи като обезумяла и по него. Освен това, смятам, че няма право тая госпожа да обижда пътуващите, били те колеги или не.

По въпроса е подадено оплакване.
64.19
Аватар
07
Аватар

Мнение от 07 »

lok45111 написа:Най - интересното е, че след като началник - влака и обясни казуса с командировъчната заповед, тя продължи да крещи като обезумяла и по него. Освен това, смятам, че няма право тая госпожа да обижда пътуващите, били те колеги или не.

По въпроса е подадено оплакване.
По никакъв повод няма право да повишава тон и да обижда...... ако не може да убеди пътника в правотата си вика нач. влак и той решава проблема.....
Администратор
Администратор

В случая първо орева целия вагон, после викна началника, който и обясни, че аз ИМАМ ПРАВОТО да пътувам в 1-ва класа и тя недоволна изпадна в пристъп на лудост, продължил с пътуващия по - нататък колега. Накрая началника си прибра откачалката напред.
64.19
Заключено

Обратно към “Архив "Трейнспотинг, ГДВ, мероприятия и общи теми"”

Информация